Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού), βραβεύουν τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα "Η Επίδραση του Περιβάλλοντος στη Δημόσια Υγεία", εγκαινιάζοντας παράλληλα έκθεση φωτογραφίας των διακριθέντων φωτογραφιών.
 


Σκοπός του διαγωνισμού, ήταν να ενημερώσει τον Κύπριο πολίτη και να του προκαλέσει το ενδιαφέρον για να κατανοήσει τη σχέση του περιβάλλοντος με την υγεία του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί για παρεμβάσεις που μειώνουν το ρίσκο ή και προλαμβάνουν την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων.
 


Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού αφορούσαν τη ρύπανση του περιβάλλοντος (αέρας, νερό, τρόφιμα, γη), τη διατροφή και την άθληση, την καθιστική ζωή και τις συνέπειες της, το αστικό περιβάλλον και την υγεία και τέλος, τη φύση και υγεία του ανθρώπου.
 

 


Οι πρώτες τρεις φωτογραφίες, σε συνολικά 206 φωτογραφίες από 24 φωτογράφους, επιλέγηκαν στις 23 Απριλίου, στο οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού και πρόκειται για φωτογραφίες της Μαρίας Ανδρέου (1ο βραβείο), του Γιάννου Ζαχαρίου (2ο βραβείο) και της Μαρίας Τοφαρίδου (3ο βραβείο).
 


Για τους πρώτους τρεις νικητές θα δοθούν χρηματικά βραβεία ενώ οι δύο νικητές για τις μερικές υποτροφίες για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη δημόσια υγεία είναι η Ανδρονίκη Καραλούκα και ο Κυριάκος Κόμπος.
 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • 1ο Βραβείο, My inner sunrise – Μαρία Ανδρέου        
  • 2ο Βραβείο, Ανέμελα Υγιή χρόνια – Γιάννος Ζαχαρίου AFIAP
  • 3ο Βραβείο, Libyan dust – Μαρία Τοφαρίδου AFIAP

 

  • 1ος Έπαινος, CATastrophic – Ricci Desai
  • 2ος Έπαινος, The curve – Μαρία Τοφαρίδου AFIAP
  • 3ος Έπαινος, Μέλλον – Νατάσα Παναγιώτου
  • 4ος Έπαινος, Αντίθετα στο ρεύμα – Ερατώ Καντούνα EFIAP/ b  
  • 5ος Έπαινος, Ανθρώπινη παρέμβαση – Στέλιος Μιχαηλίδης

 

 

Διαβάστηκε 792 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top