Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα αναμενόταν να φθάσει χθες βράδυ στην Κύπρο, μέσω Αθηνών, από τις ΗΠΑ.
 


Σήμερα στις 8.30 το πρωί το σύστημα θα εγκατασταθεί και θα δοκιμαστεί στη λίμνη στο Ξυλιάτο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου θα γίνουν έρευνες στον βυθό της, δηλαδή το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 11 το πρωί. Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης με χθεσινή ανακοίνωση του υποστήριξε ότι η Κύπρος διαθέτει μηχάνημα SONAR «και είναι σε αποθήκη παραμελημένο και ξεχασμένο» και διερωτήθηκε γιατί οι αρμόδιοι «δεν ερεύνησαν πρώτα το ενδεχόμενο να υπήρχε ήδη στην Κύπρο;»Κατά τις χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε. Οι έρευνες διακόπηκαν λίγο μετά τις 1430. Ο δύτης που καταδύθηκε χθες κινήθηκε περιμετρικά από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε προχθές.


 
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα ληφθεί από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δείγμα νερού της Κόκκινης Λίμνης για να ελεγχθεί η ποιότητά του, αφού χθες εμφανίστηκαν κόκκινες κηλίδες στην επιφάνειά της.Εν τω μεταξύ, η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό ταυτοποιήθηκε με τις επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός ανήκει στην Ariane Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018. Το όνομά της περιλαμβανόταν στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο του DNA.Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναχώρησαν χθες από την Κύπρο, θα ετοιμάσουν έκθεση με τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις τους σε σχέση με τις υποθέσεις των φόνων γυναικών και παιδιών, που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς φέρεται να διέπραξε, την οποία θα υποβάλουν την ερχόμενη βδομάδα στην κυπριακή Αστυνομία.


 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι εμπειρογνώμονες του National Crime Agency του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν, και μετά την αναχώρησή τους από το νησί, να βρίσκονται σε επαφή με την ανακριτική ομάδα.  Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί, είπε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 810 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top