Τους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, παρουσίασε την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο συνδυασμός της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών. Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν το δίλημμα της επιλογής, «είτε των κατεστημένων και παραδοσιακών κομμάτων, που τα έχουμε δοκιμάσει, τα κόμματα που ευθύνονται και για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, της οικονομίας, της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, είτε αυτού που τάχα παρουσιάζεται ως εναλλακτικό και που δεν είναι, γιατί πίσω του κρύβεται μια ιστορία που ευθύνεται για την καταστροφή της Κύπρου».

 

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι οι άνθρωποι που οραματίζονται να εφαρμόσουν στην Κύπρο εκείνα τα καθεστώτα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη τη δεκαετία του 40`, τα νεοναζιστικά κόμματα, τα ακροφασιστικά κόμματα, τα ακραία δεξιά κόμματα», και διερωτήθηκε αν θα αφήσουμε να εκπροσωπείται η Κύπρος από έναν εκπρόσωπο «αυτής της μαύρης, αιματηρής για την Κύπρο και για την Ευρώπη ιδεολογίας». Ανέφερε δε ότι, «σε μια εποχή που επικρατεί η κομματική και πολιτική αλαζονεία, σε μια εποχή που κάθε ηγέτης και κάθε πρόεδρος νομίζει ότι τα ξέρει όλα και θέλει να ακολουθείται από υπηκόους, πιστούς, οπαδούς και ψηφοφόρους, εμείς, τα δυο Κινήματα, αποδεικνύουμε ότι σημασία για την Κύπρο μας δεν έχει το εγώ, σημασία έχει το εμείς, σημασία έχουν οι πολίτες».

 

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ακόμη ότι «σε αυτό το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν έχουμε πολλές επιλογές για να τις χαραμίσουμε. Και οι έξι πρέπει να είναι άριστοι, κι εμείς μπορούμε να έχουμε τον καλύτερο ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο του κυπριακού λαού».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε ότι στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να σταλεί ένας ευρωβουλευτής «που θα είναι πραγματικά η φωνή των πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». «Η Ευρώπη έχασε, δυστυχώς, τον προσανατολισμό της, όμως με τις αποφάσεις της επηρεάζει τη ζωή μας, γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία, απέναντι σε κάποιες δυνάμεις που στρέφουν την Ευρώπη προς τα μονοπώλια, να στείλουμε έναν ευρωβουλευτή, ο οποίος να είναι διεκδικητικός, μαχητικός, αγωνιστής, αλλά θα αγωνίζεται με έναν και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετεί την Κύπρο και τους πολίτες», συμπλήρωσε. Σε αυτές τις εκλογές, τόνισε ο κ. Λιλλήκας, θα αναμετρηθεί το κατεστημένο, με τις δυνάμεις που επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό, που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη στην καθημερινότητα του και τόνισε ότι τα δυο Κινήματα έχουν «το μέτωπο τους καθαρό». «Τόσο η Συμμαχία Πολιτών όσο και οι Οικολόγοι Συνεργασία Πολιτών, δεν έχουν καμία ευθύνη για τα όσα δεινά υποφέρει ο τόπος και οι Κύπριοι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «δεν έχουμε κανένα στέλεχος μας που να φιλοξενείται στις Κεντρικές Φυλακές για σκάνδαλα. Δεν έχουμε εμπλακεί ως κόμματα σε κανένα από αυτά τα σκάνδαλα».

 

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών πρόσθεσε ακόμη «εμείς τα θέλουμε όλα στο φως, γι’ αυτό σήμερα, με επιστολή μας, καλέσαμε τον Πρόεδρο της Βουλής να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ψήφιζαν γι’ αυτά στη Βουλή». Κάλεσε, επίσης, όλους να μπουν στον αγώνα, μαζί με τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές, ώστε τον Μάιο «να γιορτάσει ο κυπριακός λαός, έχοντας έναν εκπρόσωπο των πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Περδίκης, όσο και ο κ. Λιλλήκας έστειλαν το μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και ότι η αποχή δεν είναι επιλογή.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είναι οι Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη και Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης.

 

Νίκη των πολιτών θα είναι η εκλογή ενός υποψήφιου ευρωβουλευτή του συνδυασμού "Συμμαχία - Οικολόγοι", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Πρόεδροι του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης και Γιώργος Λιλλήκας

Διαβάστηκε 802 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top