Σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε προχθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Στέλιο Αχνιώτη.
 


Υπενθυμίζεται πως, μέσα από επιστολή του, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου είχε εκφράσει ανησυχίες στις προθέσεις του Δήμου για επέκταση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λεμεσού, με τον Δήμο να απαντά για μη αντικειμενική ενημέρωση από πλευράς ΕΤΕΚ.
 


Τα δυο μέρη συναντήθηκαν προχθές, Τρίτη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λεμεσού και όπως αναφέρεται, ο κ.Νικολαϊδης επανέλαβε ότι, επιθυμία του είναι η διαρκής και εποικοδομητική συνεργασία με το ΕΤΕΚ.
 


Επανέλαβε ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του στηρίζουν πλήρως την εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ότι όλα τα έργα που γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν στον dήμο, ακολουθούν πιστά τις αρχές της Βιώσιμης Κινητικότητας.
 


Σε σχέση με το κυκλοφοριακό, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος είναι αντιμέτωπος καθημερινά με πολύ πιεστικά προβλήματα που έχουν σχέση με τη γενικότερη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κέντρου της πόλης και σημείωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, οι οποίες να αναζωογονήσουν το κέντρο της πόλης, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του.
 


Μια από αυτές τις παρεμβάσεις, υπογράμμισε, είναι και η προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας του χώρου στάθμευσης παρά την οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους, για τον οποίον το ΕΤΕΚ είχε εκφράσει διαφωνία στο ενδεχόμενο επέκτασης του.
 


Αναλύοντας στην αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ τη σχεδιαζόμενη από το Δήμο ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, ο Νίκος Νικολαΐδης τόνισε ότι αυτή θα γίνει με προϋποθέσεις, δηλαδή, βελτιστοποίηση των χώρων στάθμευσης, διατήρηση και ενίσχυση του πρασίνου και δημιουργία κεντρικής στάσης λεωφορείων, ώστε να επανέλθει το σύστημα Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών στο κέντρο της πόλης.
 


Ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η αύξηση των χώρων στάθμευσης θα γίνει με τρόπο αναστρέψιμο, μέσα από σύγχρονες μηχανολογικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα αφαιρεθούν όταν αρχίζουν να αποδίδουν τα υπόλοιπα μέτρα από τις δράσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
 


Αναφέρθηκε δε σε τρία συστήματα "park-and-ride" που προγραμματίζει ο Δήμος, βόρεια, ανατολικά και δυτικά του κέντρου της πόλης,  ώστε να ενισχυθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν τις κεντρικές περιοχές της πόλης.
 


Πέραν της συζήτησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λεμεσού,  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε διάφορα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο, για τα οποία συμφωνήθηκε να οριστεί μια νέα συνάντηση ώστε τα θέματα αυτά να συζητηθούν εκτεταμένα.
 


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λεμεσού για την πρόσκληση και υπογράμμισε ότι στόχος του ΕΤΕΚ είναι η συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και ότι είναι έτοιμο, ανά πάσα στιγμή, να παραθέσει τις δικές του απόψεις, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο.
 


Το ΕΤΕΚ, ανάφερε, κατανοεί τις ανησυχίες του Δήμου για την αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης, υπογράμμισε ότι τελικός στόχος όλων των δράσεων θα πρέπει να είναι η επιτυχής εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και πως, θα πρέπει όλοι, συλλογικά, να στρέψουμε τις ενέργειες μας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Διαβάστηκε 1178 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top