Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την υποστελέχωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στη Λεμεσό και τη μακρά λίστα αναμονής εξέτασης υποψήφιων οδηγών, αναφέρουν οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, που το πρωί πραγματοποίησαν την προαναγγελθείσα δίωρη διαμαρτυρία τους.
 


Σε δηλώσεις του έξω από τα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών (ΣΙΣΟΚ) Επαρχίας Λεμεσού, Σίμος Κουφαλής, ανέφερε πως έχει εξαντληθεί η υπομονή των ίδιων των υποψήφιων οδηγών, που λόγω της υποστελέχωσης του τμήματος σε εξεταστές, περιμένουν πέντε μήνες για να λάβουν ημερομηνία εξέτασης.
 


"Όταν κάποιος νεαρός οδηγός έχει 25-30 ώρες εκπαίδευσης και δεν επιτύχει στην πρώτη εξέταση, επιλέγει συνήθως να οδηγά χωρίς άδεια και ασφάλεια μέχρι να έρθει το επόμενο ραντεβού για επανεξέταση, με αποτέλεσμα να παρανομεί", συμπλήρωσε.
 


Το θέμα, πρόσθεσε, θα συζητηθεί σε συνάντηση που ορίστηκε στις 4 Απριλίου με την Υπουργό Μεταφορών και τόνισε ότι ο Σύνδεσμος ζητά την ενίσχυση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών της Λεμεσού με επιπρόσθετους εξεταστές, υπενθυμίζοντας ότι το 2018 αποχώρησαν τρεις εξεταστές.
 


Ως αποτέλεσμα αυτού, συνέχισε, χρειάστηκε η απόσπαση δυο εξεταστών από την Πάφο για να ενισχύσουν τους δυο εξεταστές που παρέμειναν στη Λεμεσό, ωστόσο υπέδειξε ότι αυτό δεν έχει λύσει το πρόβλημα.
 


Ανέφερε ακόμη πως το πρόβλημα εντείνεται αρχές καλοκαιριού, όπου οι αιτήσεις σχεδόν διπλασιάζονται λόγω των τελειόφοιτων μαθητών και της επιστροφής φοιτητών και σημείωσε ότι οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού αναγκάζονται πολλές φορές να κλείνουν ραντεβού εξέτασης των μαθητών τους στην Επαρχία Πάφου.
 


Σε σχόλιο ότι χθες το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου, θα προστεθούν  επιπρόσθετες εξετάσεις  υποψηφίων οδηγών για τον μήνα Απρίλιο, στην Επαρχία Λεμεσού, ο κ.Κουφαλλής είπε πως αυτό έγινε μετά την εξαγγελία της διαμαρτυρίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα.


 
ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 493 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top