Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λεμεσού για τα Ψηλά Κτήρια ανέβασε χθες ένα βίντεο στα social media όπου δείχνει να τοποθετούνται στην Ακτή Ολυμπίων αγωγοί, οι οποίοι πρόκειται να μετατρέψουν το νερό της θάλασσας, ακατάλληλο για κολύμβηση.

     
Αυτούσια η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

«Συμβαίνει σήμερα στην πόλη μας, στη θάλασσα μας. Μολύνεται ο τόπος κι εμείς καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Έχουν τοποθετήσει αγωγούς με τους οποίους θα ρίχνουν τα απόνερα των "πύργων" μέσα στη θάλασσα που κολυμπούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε παθητικά την καταστροφή της Λεμεσού; Ντροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που εγκρίνει σχέδια για την καταστροφή της».

 

Ορισμένοι το εξέλαβαν ως υπερβολή, βρισκόμαστε όμως πράγματι στην τελική ευθεία σε σχέση με τη θάλασσα στη Λεμεσό. Αν υπολογίσουμε ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μόνο μεγάλες αναπτύξεις και το νερό έχει ήδη παρουσιάσει αρκετή θολούρα και πολλά προβλήματα αναφορικά με το οικοσύστημα, σκεφτείτε τι θα συμβεί όταν οι αναπτύξεις γίνουν δεκάδες. Η θολούρα που κατ’ εξακολούθηση συσσωρεύεται μέσα στο νερό θα καταστρέψει τη θάλασσα».

Διαβάστηκε 1351 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top