A+ R A-
26 September 2018

Friday, 13 April 2018 15:05

Ελληνικό και κυπριακό χρώμα στη Διεθνή Έκθεση Τέχνης στο Ντουμπάι

Η  γκαλερί «The Art Cocoon» θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τέχνης στο Ντουμπάι η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ημερομηνιών 18 και 21 του Απρίλη, 2018, στον εκθεσιακό χώρο του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου του Ντουμπάι.

 

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕΚ) αναφέρει ότι «η γκαλερί θα παρουσιάσει έργα τεσσάρων σύγχρονων εικαστικών από Ελλάδα και Κύπρο και συγκεκριμένα των : Χρύσα Βέργη και Νικολέττα Αντωνοπούλου (Ελλάδα) και Κατερίνα Σταύρου και Σιμώνη Συμεωνίδου(Κύπρος).

 

Η Χρύσα Βέργη μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες σύγχρονους ζωγράφους, η οποία έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες μια ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, καθιερώθηκε στους χώρους της κριτικής και των φιλότεχνων, για τους καλλιτεχνικούς προβληματισμούς και την εικαστική ποιότητα του έργου της.

 

Στο Ντουμπάι η εικαστικός θα παρουσιάσει την ελαιογραφία με τίτλο «Αντανάκλαση με πράσινη διάθεση» από την θεματική ενότητα «Αντανακλάσεις» .

 

Η Νικολέττα Αντωνοπούλου η οποία θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα συμμετάσχει με έξι έργα της από την συλλογή «Ιστιοπλοΐα».

 

Αφετηρία έμπνευσης της Νικολέττας Αντωνοπούλου, είναι η αγάπη της για τα αθλήματα και τα αθλητικά ιδεώδη και πως αυτά ενδυναμώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Η Κατερίνα Σταύρου είναι μια ανερχόμενη εικαστικός έχοντας ήδη μια διεθνή παρουσία με συμμέτοχες και παρουσιάσεις έργων της, σε περισσότερες από 20 εκθέσεις, όπως στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την πατρίδα της Κύπρο.

 

Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οκτώ νέα έργα από την τελευταία της θεματική σειρά "Fight or Flight". Μέσα από αυτή τη σειρά απεικονίζει στον καμβά τα συναισθήματα, και την ένταση της ψυχοσωματικής κατάστασης του ανθρώπινου σώματος, ιδιαίτερα της καρδιάς, όταν βρίσκεται σε κατάσταση άγχους και απειλής, όπως αυτό περιγράφεται από τον ιατρικό όρο “Fight or Flight”.

 

Η Σιμώνη Συμεωνίδου είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά «σκιαγάλματα» της, τα οποία εκπλήσσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή, δηλαδή, χρησιμοποιεί μέταλλο, ξύλο και γύψο για να δημιουργήσει αγάλματα τα οποία κρύβουν μορφές που αποκαλύπτονται μόνο με την χρήση συγκεντρωτικού φωτός προβάλλοντας την σκιά τους στον τοίχο

 

Η εικαστικός, η οποία θα είναι επίσης παρούσα στη Διεθνή Έκθεση στο Ντουμπάι, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, τα έργα «Τέσσερα Φεγγάρια» και «Ανεμώνη» στο περίπτερο της γκαλερί B25-2, καθώς και σε ένα δεύτερο ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ε11, το έργο της με τίτλο «Μονή: / ’Alone».

 

Το Διεθνής Έκθεση Τέχνης του Ντουμπάι διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με περισσοτέρους από 430 εκθέτες και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις από όλο τον κόσμο. Η έκθεση στηρίζεται κάθε χρόνο πάνω από 13,000 επισκέπτες, από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και την Ασία.

 

Η γκαλερί The Art Cocoon, με βάση το Ντουμπάι, είναι η μοναδική γκαλερί στη Μέση Ανατολή και Ασία που στηρίζει αποκλειστικά Έλληνες και Κυπρίους καλλιτέχνες.

 

ΚΥΠΕ

 

Read 349 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΑΘΥΡΟ)

«Bella Ciao». Το τραγούδι που εξιστορεί το μαρτύριο των ιταλίδων στα χωράφια «κάτω από το μαστίγιο» του επιστάτη

«Bella Ciao». Το τραγούδι που εξιστορεί το μαρτύριο των ιταλίδων στα χωράφια «κάτω από το μαστίγιο» του επιστάτη

Έγινε ο ύμνος των παρτιζάνων και των αδικημένων... Το τραγούδι «Bella Ciao» είναι ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β Παγκοσμίου Πολέμου....

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση των ερευνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση των ερευνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει τη συμπερίληψη στην προκαταρκτική...

Επτά τραυματίες από την πτώση βράχων στο Ναυάγιο Ζακύνθου

Επτά τραυματίες από την πτώση βράχων στο Ναυάγιο Ζακύνθου

Επτά συνολικά είναι οι τραυματίες που οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων σήμερα το πρωί στη διάσημη...