A+ R A-
24 June 2018

Thursday, 02 November 2017 16:53

Ξεκίνησαν στο Λένινγκραντ οι εργασίες της 19ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 2 Νοέμβρη ξεκίνησαν στο Λένινγκραντ οι εργασίες της 19ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) με θέμα: «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση: Τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, αναζωογονώντας τη πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ειρήνη, το σοσιαλισμό».

 

 

 

Οι εργασίες διεξάγονται στο ιστορικό κτίριο του Ανακτόρου της Ταυρίδας, που προεπαναστατικά συνεδρίαζε η Κρατική Δούμα και στον πρώτο επαναστατικό καιρό το Σοβιέτ των εργατών και στρατιωτών της Πετρούπολης.

 

Στις εργασίες συμμετέχουν 103 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συμμετέχουν οι Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και Δανάη Χέλμη, συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την προβολή βίντεο όπου σύντομα παρουσιάζονταν η Οκτωβριανή Επανάσταση και οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-8.jpg

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton.jpg

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-2.jpg

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-5.jpg

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-12.jpg

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-11.jpg

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-10.jpg

 

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ

 

diethnis-synanthsh-kommoynistikon-kai-ergatikon-kommaton-4.jpg

 

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που φέτος φιλοξενεί τις εργασίες της 19ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Ο Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ανοίγοντας τις εργασίες, σημείωσε πως οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) διεξάγονται στην πόλη που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του σοβιετικού εργατικού κράτους, της πόλης που άντεξε τη ναζιστική πολιορκία, στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια πόλη με μεγάλες επαναστατικές παραδόσεις.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ υπενθύμισε πως το ΚΚΕ πριν 20 χρόνια πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει τις διεθνείς συναντήσεις των ΚΚ, ώστε να διευκολυνθεί η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ΚΚ, να αναπτυχθεί ο συντονισμός της δράσης τους. Σ’ αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν βήματα σ’ αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τον μεγάλο αριθμό κομμάτων, που συμμετέχουν στην 19η ΔΣΚΕΚ, τη συμμετοχή σ’ αυτήν 60 ΓΓ ή Προέδρων και 12 αναπληρωτών ΓΓ.

 

Τις εργασίες παρακολουθεί σύσσωμη η ηγεσία του ΚΚΡΟ καθώς και όλοι οι Γραμματείς περιοχών του Κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ζόρες Αλφίοροφ, πυρηνικό φυσικό, νομπελίστα και βουλευτή του ΚΚΡΟ.

 

Μιλώντας για την επανάσταση είπε πως αυτή συγκρότησε το κράτος που έκανε πράξη την ελπίδα του λαού για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χάρη στην οποία προκλήθηκαν μεγάλες θετικές κοινωνικές και ηθικές αλλαγές σε όλον τον πλανήτη. Όλες οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις άφηναν άθικτη τη θέση τάξης των εκμεταλλευτών, ενώ μόνον με την Οκτωβριανή Επανάσταση οι εργαζόμενοι έγιναν κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.

 

Κανείς δεν μπορεί να σβήσει τη συνεισφορά της Οκτωβριανής Επανάστασης, που στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απάντησε με το διάταγμα για την ειρήνη, στην επέμβαση των 14 καπιταλιστικών κρατών με τον Κόκκινο εργατό-αγροτικό στρατό, στη φτώχεια και την εξαθλίωση με το διάταγμα για τη γη, τη ΝΕΠ και στη συνέχεια με την εκβιομηχάνιση και τον εξηλεκτρισμό, την εξάλειψη του αναλφαβητισμού, της ανεργίας. Ιδιαίτερα στάθηκε σε ιστορικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού, όπως η φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων.

 

Σημείωσε πως το σοβιετικό σύστημα συσπείρωσε το λαό, που μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του φασισμού και πρόσθεσε πως αν δεν υπήρχε ο Οκτώβρης του 1917 δεν θα μπορούσε να υπάρξει και η Νίκη το 1945.

 

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ αναφέρθηκε στη σύγχρονη κατάσταση των καπιταλιστικών κρίσεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στην τεράστια κοινωνική διαφοροποίηση στον κόσμου του καπιταλισμού και υποστήριξε πως αν η καπιταλιστική κρίση οδήγησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που γέννησε την Επανάσταση του Οκτώβρη και την ΕΣΣΔ, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στη δημιουργία των σοσιαλιστικών χωρών. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα επιφέρει είτε την καταστροφή της ανθρωπότητας είτε την επικράτηση του σοσιαλισμού σ’ όλον τον κόσμο.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ ευχήθηκε επιτυχία στις εργασίες της ΔΣΚΕΚ, που διεξάγονται στην αίθουσα όπου ο Λένιν ανέπτυξε τις «Θέσεις του Απρίλη» και το σοσιαλιστικό πρόγραμμα μετασχηματισμού της Ρωσίας.

 

Διαβάστηκε αμέσως μετά Χαιρετιστήριο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η Επανάσταση είχε τεράστια επίδραση όχι μόνον στην Ρωσία, αλλά και σε όλον τον κόσμο κι εκφράζεται η ελπίδα ότι η διεθνής συνάντηση θα συμβάλλει στην τεκμηριωμένη ανταλλαγή απόψεων για την αποτίμηση αυτής της πορείας.

 

Πηγή: https://www.902.gr 

 

Read 358 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΑΘΥΡΟ)

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, με την οποία, όπως εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση, μπαίνει οριστικό...

Η ΝΑΣΑ ετοιμάζεται για αντιμετώπιση απειλών από το σύμπαν

Η ΝΑΣΑ ετοιμάζεται για αντιμετώπιση απειλών από το σύμπαν

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η ΝΑΣΑ για να αντιμετωπίσει μια απομακρυσμένη, αλλά υπαρκτή απειλή από το σύμπαν. Πρόκειται για τα γεωπλήσια αντικείμενα,...

Έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο αποφασίζει το Eurogroup

Έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο αποφασίζει το Eurogroup

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσία και της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συνέρχονται σήμερα το απόγευμα...