A+ R A-
23 September 2017

Thursday, 18 May 2017 09:41

«Ρουβίκωνας»: «Εμείς δεν θα βάλουμε βαριοπούλες στο χέρι κανενός. Αν δεν θέλει βεβαίως…»

Γίνεται πολιτική οργάνωση και αναγγέλλει διεύρυνση στην κοινωνία - Εκδήλωση το Σάββατο στα Εξάρχεια - «Ανοιγμα» στην Αριστερά, κριτική σε ένοπλες οργανώσεις και στόχος η «μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία»

«Αν αυτή η παρέα μεγαλώσει η Αθήνα θα χοροπηδάει διαρκώς».

Με αυτή την αναφορά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» προανήγγειλαν σε ραδιοφωνική εκπομπή το σχέδιο «διεύρυνσης» της συγκεκριμένης οργάνωσης ακτιβιστών και της παρουσίασης των πολιτικών της θέσεων σε εκδήλωση στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Εξαρχείων.

Πρόκειται για μια επιλογή «ανοίγματος στην κοινωνία» που είχε προαναγγελθεί σε συνέντευξη ηγετικού μέλους της οργάνωσης , τον Σεπτέμβριο του 2016 και υπήρχε σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» .

Μία κίνηση που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή πολιτικοί παράγοντες αλλά και οι αρχές ασφαλείας που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν περισσότερες από 50-60 ενέργειες –«παρεμβάσεις» των αντιεξουσιαστών ακτιβιστών σε γραφεία κομμάτων, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρεσβείες κλπ. Με τελευταία παρέμβαση της οργάνωσης τις ...περιπολίες στο Πεδίον του Αρεως για τον εντοπισμό κυκλωμάτων σωματεμπορίας με θύματα ανηλίκους.

Τα μέλη της οργάνωσης στην συνέντευξή τους στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΕΡΤopen” μίλησαν για παρουσίαση της «πολιτικής ταυτότητας» του «Ρουβίκωνα» . Με την επισήμανση ωστόσο ότι «οι αναρχικοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν πολιτικό κόμμα και δεν πρόκειται να κατέλθουν στις εκλογές» Ωστόσο μνημονεύεται σαν «στόχος των αναρχικών να αγκαλιάσουν μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία»

Όπως προαναγγέλθηκε «στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν οι γενικότερες πολιτικές θέσεις της οργάνωσης, το σχέδιο δράσης, οι σχέσεις του με την Αριστερά και τις άλλες αναρχικές ομάδες αλλά και με τοποθετήσεις για τον ιμπεριαλισμό». Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίστηκε ως «πολιτικός μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός στην πρώτη γραμμή του μετώπου και του κοινωνικού πολέμου που πρέπει να ξεφύγει από την λογική της μικρής ομάδας και να έχει μία επαναστατική προοπτική» . Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέφεραν ότι «οι άλλες μορφές αγώνα έχουν αποτύχει κι ότι πρέπει η δράση να υποκαταστήσει τα λόγια».

Στις αναφορές των μελών του «Ρουβίκωνα» αξίζει προσοχής η κριτική για μέλη ενόπλων οργανώσεων που «έχουν ελιτισμό και κοιτάζουν την κοινωνία από ψηλά και μοιράζουν ενοχές και κατηγορίες» . Επιπλέον μιλούν για συνεργασία με κάποια τμήματα της Αριστεράς «χωρίς να ξεχνάνε την στάση τους τα προηγούμενα χρόνια» . Σημειώνουν «μακριά από εμάς το οραματάκι της Αριστεράς για μία περίκλειστη από πολυβολεία Ελλάδα να φυλάει τα σύνορα της».
Τέλος εντυπωσιάζει η ενημέρωση προς υποψηφίους για ένταξη στον «Ρουβίκωνα» ότι «δεν πρέπει να είσαι αναρχικός για να συμμετέχεις σε αυτόν» καθώς και ότι «αν δεν θες δεν θα σου βάλει κάποιος βαριοπούλα στο χέρι για να διαλύσεις κτίρια» . Για να συμπληρώσουν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ότι «υπάρχει συνεργείο που δεν θα αφήσει δημόσιο κτίριο για δημόσιο κτίριο. Κι αυτό να το έχουν στο νου τους εκεί στην λεωφόρο Κατεχάκη που νομίζουν ότι μπορεί να μας περιορίσουν».

Πηγή: http://www.tovima.gr

Read 99 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΑΘΥΡΟ)

Ποινικοποιούν  το «καμάκι»

Ποινικοποιούν το «καμάκι»

Με οδηγίες του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν συστάθηκε ομάδα υπό την προεδρία της υφυπουργού για την ισότητα των φύλων Μαρλέν...

Πήραν πίσω τον τίτλο απ’ τη Μις Τουρκία για ένα... tweet!

Πήραν πίσω τον τίτλο απ’ τη Μις Τουρκία για ένα... tweet!

Σε tweet η 18χρονη Ιτίρ Εσέν σύγκρινε το αίμα της εμμήνου ρύσεώς της με το αίμα των «μαρτύρων» του Ερντογάν,...

Παγόβουνο στο μέγεθος της Κύπρου αποκολλήθηκε -Κινείται προς Ατλαντικό

Παγόβουνο στο μέγεθος της Κύπρου αποκολλήθηκε -Κινείται προς Ατλαντικό

Όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους,το παγόβουνο,που έχει έκταση σχεδόν 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων,κινείται προς τη θάλασσα Γουέντελ Ένα γιγάντιο παγόβουνο,...