A+ R A-
20 April 2018

Wednesday, 15 March 2017 11:33

Εγκαίνια εκθεσιακού χώρου της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο με προβολή της Κύπρου

Εγκαίνια εκθεσιακού χώρου της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο με προβολή της Κύπρου.

 

Η Κύπρος έγινε το πρώτο κράτος-μέλος της Κοινοπολιτείας που χρησιμοποιεί από την Τρίτη έναν νέο εκθεσιακό χώρο στο κτίριο του Commonwealth House, απέναντι από την έδρα του οργανισμού στο κεντρικό Λονδίνο, για να προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί.

 

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και άλλα μέλη της διπλωματικής αποστολής, ο Πρόεδρος της ιστορικής Royal Commonwealth Society Μάικλ Λέικ και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Κοινοπολιτείας Νιλ Φορντ.

 

Η πρωτοβουλία του οργανισμού υπάγεται στους εορτασμούς για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στις 13 Μαρτίου. Η ημέρα εορτάστηκε με λειτουργία στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και δεξίωση στην οποία παρέστη ο Πρίγκιπας Κάρολος.

 

Σημειώνεται ότι στο Λονδίνο ως προεδρεύων της Υπουργικής Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας (CMAG) θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

 

Ο κ. Ευρυβιάδης εξέφρασε την τιμή που αισθάνεται ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα γεγονός ότι η χώρα εγκαινίασε αυτόν το νέο χώρο που «ανήκει και στα 52 μέλη της Κοινοπολιτείας».

 

Αναφέρθηκε στην έναρξη από τη βασίλισσα Ελισάβετ της παραδοσιακής σκυταλοδρομίας για τους επόμενους Αγώνες της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη σκυτάλη να περνά από συνολικά από 71 κράτη ώσπου να καταλήξει στην Αυστραλία για την έναρξη στις 4 Απριλίου 2018.

 

«Είναι ένα μήνυμα από την Αυτής Μεγαλειότητα για την ανεκτικότητα, την αλληλοκατανόηση και τις αξίες της Κοινοπολιτείας. Ο οργανισμός είναι μία δύναμη καλού για τα 52 μέλη των 2,5 δισεκατομμυρίων πολιτών σε πέντε ηπείρους. Η Κοινοπολιτεία βασίζεται σε κοινά ιδεώδη, κοινή γλώσσα και κοινό νομικό πλαίσιο και είναι μεγάλη ευχαρίστηση για την Κύπρο να είναι μέλος από το 1960» είπε ο κ. Ευρυβιάδης, που στη συνέχεια επισήμανε το ρόλο του κ. Κασουλίδη στις δράσεις του οργανισμού.

 

Ο κ. Φορντ ευχαρίστησε τον Ύπατο Αρμοστή και είπε ότι ο χώρος δημιουργήθηκε ώστε να μπορούν οι διπλωματικές αποστολές των κρατών μελών να διοργανώνουν εκδηλώσεις. «Τέσσερις οργανισμοί της Κοινοπολιτείας από τις δεκάδες που υπάρχουν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε το έργο μας για να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο και το κοινό να μπορεί να έχει σαφή εικόνα για το τι είναι η Κοινοπολιτεία. Δεν είναι μόνο πολιτικός, αναπτυξιακός, αθλητικός οργανισμός ή οργανισμός βασισμένος στις κοινότητες, είναι όλα αυτά μαζί», είπε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του οργανισμού.

 

Ο κ. Λέικ τόνισε τη σημασία της μεγάλης κυπριακής ομογένειας στη Βρετανία και χαρακτήρισε τη χώρα «θεμελιωδώς σημαντικό» μέλος της Κοινοπολιτείας αλλά και της ΕΕ. «Επομένως παίζει το ρόλο μίας ζωτικής σημασίας γέφυρας μεταξύ των δύο οργανισμών και του μέλλοντός τους», είπε ο Πρόεδρος της Royal Commonwealth Society.

 

Δήλωσε εξάλλου ενθουσιασμένος που με την υποστήριξη του Υπάτου Αρμοστή και της κυπριακής κυβέρνησης ένα νέο παράρτημα της Royal Commonwealth Society δημιουργείται με έδρα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 

Στην αίθουσα του Commonwealth House υπάρχουν αφίσες, φυλλάδια, περιοδικά και ένθετα βρετανικών εφημερίδων που αναφέρονται στην Κύπρο και στην Κοινοπολιτεία, ενώ προβάλλεται και προωθητικό βίντεο για την Κύπρο που μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή οι περαστικοί από αυτό το νευραλγικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας (Pall Mall).

 

Η κυπριακή έκθεση θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας.

 

(ΚΥΠΕ)

 

Read 437 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΑΡΑΘΥΡΟ)

Διακόπτει η UNICEF συνεργασία με Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, συνεχίζει όμως να στηρίζει παιδιά μετανάστες

Διακόπτει η UNICEF συνεργασία με Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, συνεχίζει όμως να στηρίζει παιδιά μετανάστες

Διακόπτει η UNICEF τη συμφωνία και τη συνεργασία με την Εθνική της Επιτροπή στην Ελλάδα.Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ της...

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει μια κατάφωρα παράνομη θέση για τα Ίμια, λέει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει μια κατάφωρα παράνομη θέση για τα Ίμια, λέει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Άγκυρας για τα Ίμια. Το ελληνικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι...

Εντοπίστηκε το 'μαύρο κουτί' του Mirage 200-5 της Ελληνικής Αεροπορίας που κατέπεσε την Πέμπτη

Εντοπίστηκε το 'μαύρο κουτί' του Mirage 200-5 της Ελληνικής Αεροπορίας που κατέπεσε την Πέμπτη

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το "μαύρο κουτί" του Mirage 2000-5 που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ανοικτά της Σκύρου,...