A+ R A-
18 December 2018

Wednesday, 26 September 2018 10:23

Έλεος, Ιωνά και Χαμπιαούρη, πανηγυρίζετε κιόλας;

Αναδημοσίευση από Φιλελεύθερο


 

 

Ένα ρεμάλι μπήκε ανενόχλητο σε ένα σχολείο. Ξεγέλασε ανενόχλητο δύο 11χρονα αγγελούδια. Τα παρέσυρε στο αυτοκίνητό του. Τα απήγαγε. Τα φυλάκισε στο άντρο του. Έβαλε σε λεμονάδα ηρεμιστικά και αποκοιμήθηκαν. Δύο άγγελοι βρίσκονταν αδύναμοι να αντιδράσουν. Παραδομένοι στις όποιες ορέξεις ενός τέρατος. Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιον εφιάλτη θα ζούσαν οι δύο άγγελοι αν η κινητοποίηση της κοινής γνώμης δεν οδηγούσε εγκαίρως την Αστυνομία στο άντρο του τέρατος.

 

 

Αμέσως μετά το δράμα, την αγωνία, την επαπειλούμενη τραγωδία την οποία βίωσε ολόκληρη η κοινωνία, που «υιοθέτησε» τους δύο αγγέλους, τι; Μια ανάρτηση του Κώστα Χαμπιαούρη με ένα τραγικό μήνυμα: «Μια δύσκολη μέρα για όλους μας, τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο»! Και μια ακόμη τραγικότερη φωτογραφία να συνοδεύει το προκλητικό μήνυμα. Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου να πανηγυρίζουν με καππακωτές και δίπλα τους η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σκασμένη στα γέλια από «ευτυχία»!

 

Αν αυτή δεν είναι μια άθλια εικόνα, τι είναι; Επιβεβαιώνει τον καταποντισμό. Πρόκειται για το άκρον άωτον της προκλητικότητας. Μια δύσκολη μέρα τελείωσε με τον... καλύτερο τρόπο, κύριε Χαμπιαούρη; Σοβαρομιλάς; Μπορεί για σένα. Αν τόσο επιφανειακά εξέλαβες το χθεσινό τραγικό περιστατικό. Όχι για εμάς. Όχι για την κοινωνία. Όχι για τους δύσμοιρους γονείς. Όχι για όσους αντικρίζουν τέτοια δραματικά περιστατικά στο πραγματικό τους βάθος.

 

Διότι, κύριε, κάποιος άλλος στη θέση σου, θα επιμετρούσε ότι μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, ένα 10χρονο αγγελούδι έχασε τη ζωή του συνεπεία ατυχήματος σε γήπεδο μπάσκετ σχολείου. Που είναι ακόμη με πρέμιξ όπως την μακρινή εκείνη δεκαετία που εσύ ήσουν μαθητής. Μερικά βαποράκια ναρκωτικών προσεγγίζουν με απύθμενο θράσος τις σχολικές μονάδες για να κάνουν «μπίζνες». Εκπαιδευτικοί οι οποίοι τόλμησαν να τους αντισταθούν, απειλείται η ζωή τους. Και χθες, λες και επρόκειτο για ξέφραγο αμπέλι, ένα τέρας εισέρχεται άνετα σε μια σχολική μονάδα και απαγάγει δύο αγγέλους.

 

Κάποιος άλλος στη θέση σου, κύριε, θα τον έτρωγε το άγχος. Και η αγωνία. Θα κρυβόταν απ’ όλους διότι η στοιχειώδης ευθιξία θα τον έκανε να ντρέπεται. Αφού, όντας πολιτικός προϊστάμενος του χώρου της εκπαίδευσης, θα τον έπνιγε το μέγεθος της ανασφάλειας στα σχολεία. Εξελίσσεται σε δυσθεώρητο... Κάποιος άλλος στη θέση σου, δεν θα τολμούσε ποτέ να ποζάρει σε καππακωτές. Διότι θα επιμετρούσε την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας, άρα την μηδενική πρόληψη που λαμβάνεται. Γεγονός το οποίο άπτεται αποκλειστικά και μόνο της δικής σου ευθύνης.

 

Επίσης, κάποιος άλλος στη θέση σου, θα επιμετρούσε το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάιο, όταν επισυνέβη το τραγικό περιστατικό με τον 10χρονο, οι εκπαιδευτικοί, σχεδόν καθημερινά, υπερτονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας στα σχολεία. Επιτέλους, θα έπρεπε να είχες, τουλάχιστον χθες, αντιληφθεί ότι η κρίση των τελευταίων δυόμισι μηνών στην εκπαίδευση είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα τεράστια αυτά θέματα που απειλούν τα παιδιά μας. Ότι αν αυτούς τους δυόμισι μήνες επικεντρωνόσασταν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στη λήψη μέτρων ασφαλείας, ενδεχομένως, οι δύο άγγελοι να μην βίωναν τον χθεσινό εφιάλτη.

 

Πήγες σαν αστραπή στις κάμερες, κύριε Ιωνά, να εξαγγείλεις το χαρμόσυνο νέο ότι οι άγγελοι βρέθηκαν. Αν αυτός ήταν ο στόχος, θα το ανεχόμασταν. Όμως, προχωρήσατε μπροστά στις κάμερες να συγχαίρει ο ένας τον άλλο. Δείχνοντας με προκλητικό τρόπο στην κοινή γνώμη ότι καιγόσασταν για την επιβράβευση. Ότι ήταν μια ευκαιρία για ρεβάνς έναντι ενός τραυματικού παρελθόντος. Και το κάνατε τρισχειρότερο με την επιδεικτική φωτογραφία με τις καππακωτές!

 

Διότι, κύριε Ιωνά, η επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος της πιστώνεται στους πολίτες. Που κινητοποιήθηκαν με απίστευτο τρόπο. Μάζευαν πληροφορίες σχηματίζοντας το παζλ. Κυρίως, η επιτυχία ανήκει στον αξιέπαινο εκείνο πολίτη – παρατηρητή της γειτονιάς ο οποίος έστειλε την Αστυνομία καρφωτή στο άντρο του τέρατος. Ουδόλως, υποτιμώ τον συντονισμό των μελών της Αστυνομίας. Αλλά δεν είχε να κάνει με τους πολιτικούς. Χωρίς την κινητοποίηση και τις μαρτυρίες των πολιτών δεν θα υπήρχε το γρήγορο αποτέλεσμα.

 

Πριν και πάνω απ’ όλα, όμως, κύριε Ιωνά, κάποιος άλλος δεν θα κόρδωνε σε φωτογραφίες με καππακωτές όταν ακόμη και στο κομμάτι το οποίο ήταν αποκλειστικά δική σας ευθύνη ήταν ευχής έργο ότι δεν κλάψαμε θύματα. Διότι στείλατε στο διαμέρισμα του τέρατος μόνους τους δύο αστυνομικούς. Αν το τέρας ήταν οπλισμένο; Αν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών; Αν αντιστεκόταν; Αν χρησιμοποιούσε τους δύο αγγέλους σαν ασπίδα στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη; Ποια νέα τραγωδία, ενδεχομένως, να βιώναμε;

 

Νωπή είναι ακόμη η υπόθεση Μούζου και ο παρολίγον θάνατος αστυνομικών. Πάλι τους στείλατε σαν πρόβατα στη σφαγή; Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ο ένας αστυνομικός πήρε τα δύο παιδιά και βγήκε από το άντρο (καλά έκανε). Ο δεύτερος ζητούσε βοήθεια από πολίτες, αφού βρέθηκε μόνος με τον απαγωγέα. Αν ήταν οπλισμένος;

 

Δεν φτάνει, που ο κόσμος δεν μπορεί να σας εμπιστευτεί, κύριοι, τον προκαλείτε και ασύστολα πλέον. Έλεος!

 

Πηγή: http://www.philenews.com / Γιώργος Καλλινίκου

 

Read 1811 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Η Λεμεσός δεν ήταν ποτέ μια κουκίδα στον χάρτη

Η Λεμεσός δεν ήταν ποτέ μια κουκίδα στον χάρτη

Δρ Αννίτα Αντωνιάδου, Ακαδημαϊκός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμφάνιση της Λεμεσού σε αρχαίους χάρτες, άλλοτε ως Limasol, Limiso, κι άλλοτε...

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Η συζήτηση και έγκριση του Προϋπολογισμού του κράτους αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη. Ο...

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αυξάνεται το χάσμα πλούσιων και φτωχών...