A+ R A-
15 November 2018

Tuesday, 06 February 2018 09:55

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου μιλά για ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών

Με έκπληξη παρέλαβα ειδοποίηση εμφάνισης ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος, για να εκθέσω τις θέσεις μου κατά την ακρόαση κατηγοριών που αφορούν παραβίαση του άρθρου 62. 4α, 62. 4β και 62. 4γ του καταστατικού.

 

Το κατηγορητήριο είναι γενικόλογο. Δεν περιέχει τίποτα το συγκεκριμένο για το οποίο κατηγορούμαι. Η όλη διαδικασία είναι εξ’ υπαρχής παράνομη και στοχεύει ξεκάθαρα στην πολιτική δίωξη παραδοσιακών στελεχών και σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών.

 

Επανειλημμένα προειδοποίησα στο πρόσφατο παρελθόν ότι υπήρξε στο Δημοκρατικό Κόμμα ένα μεθοδικό ροκάνισμα του υγιούς σκληρού πυρήνα του κόμματος με στόχο την εσωκομματική επικράτηση, κάτι που ουσιαστικά αποδυνάμωσε την εσωτερική του συνοχή. Εσωκομματικά παιγνίδια εξουσίας και μεθοδευμένες αλλαγές για τις οποίες ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες, διάβρωσαν την ενότητα, την μονολιθικότητα και την πλήρη ταύτιση στο Κυπριακό που ήταν ανέκαθεν το καύχημά μας.

 

Την επομένη των προεδρικών εκλογών ανάμενα από την ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ να προβεί σε εκτενή αυτοκριτική για να αναζητήσει τους πραγματικούς λόγους αποτυχίας της. Είναι κατάντια να αναζητά εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους. Οφείλει να απολογηθεί για τις λανθασμένες πολιτικές της επιλογές και την έλλειψη ουσιαστικού εσωκομματικού διαλόγου και εσωκομματικής δημοκρατίας. Ας εξετάσει επίσης τους λόγους που την οδήγησαν την τελευταία πενταετία, σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις που οδήγησαν το κόμμα από ήττα σε ήττα και από συρρίκνωση σε συρρίκνωση.

 

Ως ιδεολόγος Δηκοϊκός και ενεργός πολίτης, ζητώ από την παρούσα ηγεσία να προχωρήσει το συντομότερο σε εκλογικό συνέδριο, αφού η θητεία των συλλογικών οργάνων και του προέδρου έχει λήξει. Αναμένω να προηγηθεί ξεκαθάρισμα του μητρώου του ΔΗ.ΚΟ από τις χιλιάδες μελών της μίας χρήσης, για να μπορούν να γίνουν απρόσκοπτα ταυτόχρονες εκλογές σε ΔΗ.ΚΟ, ΓΟΔΗΚ και ΝΕΔΗΚ με διαφάνεια και με ένα ανεξάρτητο μηχανισμό ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και να αποφευχθούν παρατράγουδα και εκδικητικές διαθέσεις.

 

Ο κόσμος του ΔΗΚΟ και όλοι όσοι έζησαν πραγματικούς αγώνες μέσα στο ΔΗΚΟ και για τον τόπο μας τις πιο κρίσιμες ώρες, ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο καθένας μας. Ξέρουν ποιοι κράτησαν και κρατούν διαχρονικά ψηλά το όραμά μας για Ελευθερία-Δημοκρατία και Κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Αν φτάσαμε στο σημείο να κατασπαράζουμε τις σάρκες μας με στόχο την εσωκομματική μας επικράτηση και τις προσωπικές ατζέντες, πρέπει να κλαίμε επί των ερειπίων ενός περήφανου και ιστορικού κόμματος το οποίο αγάπησα και στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις και από το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκα. Απορρίπτω τις γενικόλογες κατηγορίες εις βάρος μου και επιφυλάσσομαι άνευ βλάβης να τοποθετηθώ εκτενέστερα επί του θέματος.

 

Αντιγόνη Παπαδοπούλου

 

Read 621 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Η διαδικασία των γεωτρήσεων

Η διαδικασία των γεωτρήσεων

Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού Με αφορμή την έναρξη της διερευνητικής γεώτρησης από την κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum στο...

Πώς, πότε και γιατί στη Λεμεσό είχαμε Λατίνο Επίσκοπο

Πώς, πότε και γιατί στη Λεμεσό είχαμε Λατίνο Επίσκοπο

Το σχίσμα που επήλθε το 1054 μεταξύ της Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας επέφερε και ψυχρότητα στις σχέσεις της Παπικής Εκκλησίας...

O "Πορθητής" της Τουρκίας

O "Πορθητής" της Τουρκίας

Η δραστηριοποίηση του πλοίου - γεωτρύπανου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο βρίσκεται προ των πυλών και η διαδικασία για την πρώτη του...