A+ R A-
20 February 2018

Thursday, 25 January 2018 10:39

Ώρα της κάλπης!

Ώρα της Αλήθειας!

 

Στις 28 Ιανουαρίου, οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να ασκήσουν το ιερό εκλογικό τους δικαίωμα, με την ψήφο τους να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Συνηθίσαμε να λέμε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες και όντως αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, γιατί αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Ο νέος ΠΤΔ και η νέα κυβέρνηση θα καλεστούν να λάβουν αποφάσεις, τεράστιας σημασίας και εμβέλειας για το τόπο.

 

Η έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών τόσο του Α΄ γύρου της εκλογικής διαδικασίας, όσο και του Β΄ γύρου, είναι καθοριστικής σημασίας!

 

Η Κύπρος θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που βάδισε η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ ή θα γυρίσει σελίδα να αλλάξει ρότα;

 

Ο Κυπριακός λαός θα επιλέξει μια αξιόπιστη, έντιμη προσωπικότητα, μακράν του κατεστημένου πολιτικού και οικονομικού ή θα έχει την πολυτέλεια να επιλέξει πειραματισμούς, δημαγωγίες και λαικισμούς του Νικόλα Παπαδόπουλου με τη νέα στρατηγική για το Κυπριακό να φέρνει την Κυπριακή Δημοκρατία αντιμέτωπη με τα μέχρι σήμερα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας;

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ πέντε χρόνια διακυβέρνησης απέτυχαν στο Κυπριακό, έδωσαν άλλοθι στη Τουρκία και την αθώωσαν στη Διάσκεψη του Γκρανς Μοντάνα και έφεραν την Κύπρο πιο κοντά στη διαίρεση και στη διχοτόμηση.

 

Στην οικονομία και την κοινωνία, με τις νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν το λαό, με αποτέλεσμα 245.000 συμπολιτών μας, ένας στους τρεις να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Διέλυσαν τη δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα τα Δημόσια νοσηλευτήρια να βρίσκονται επί ξηρού ακμής, οι λίστες αναμονής να μακραίνουν και οι ασθενείς να πονούν και να υποφέρουν.

 

Η πολιτική του λιγότερου κράτους, οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών έφεραν τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες συνταξιούχων και αναπήρων στα όρια τους.

 

Οι δεσμεύσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν προεκλογικά εξανεμίστηκαν, με αποτέλεσμα να εκποιείται ο δημόσιος πλούτος του τόπου. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού αποτελεί μέγιστη πρόκληση παράδοσης σε ξένα κεφάλαια ενός τόσου ζωτικού οργανισμού δημόσιας ωφέλειας.

 

Περιμένουν για ξεπούλημα οι ημικρατικοί οργανισμοί της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και της Αρχής Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με το ιδεολογικό μανιφέστο των σημερινών κυβερνώντων.

 

Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» και άλλα πολλά από τη διακυβέρνηση των κουρεμάτων της ζωής των ανθρώπων, των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης και της νέας γενιάς του τόπου.

 

Μοναδική ελπίδα, αχτίδα φωτός αποτελεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Ενός ανθρώπου βγαλμένου μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου που αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις αγωνίες του Κυπριακού λαού.

 

Ο Κυπριακός λαός πλέον γνωρίζει.! Ήρθε η ώρα του να μιλήσει. Είναι η ώρα της κάλπης. Η ώρα της αλήθειας. Εμπιστεύεται το Σταύρο Μαλά γιατί έχει όραμα για λύση επανένωσης και απελευθέρωσης της πατρίδας μας, για δικαίωση του Κυπριακού λαού. Έχει το πρόγραμμα και το σχεδιασμό για μια διακυβέρνηση που στις προτεραιότητες της θα είναι ο απλός άνθρωπος και οι ανάγκες του, η ποιότητα ζωής του. Έχει το πρόγραμμα για έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς για να δώσει ελπίδα και προοπτική στα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

 

Στις 28 Ιανουαρίου έχουμε ραντεβού με την Ιστορία. Με την δύναμη και την ορμή της, προχωρούμε συντεταγμένα για να φέρουμε την αληθινή αλλαγή στη χώρα μας.

 

Γιατί πάνω από όλα είναι η Κύπρος μας, ο λαός της!

 

Γιώργος Τ. Γεωργίου

Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού

Βουλευτής ΑΚΕΛ

 

Read 198 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Πεδίον δόξης λαμπρόν Προεδρε

Πεδίον δόξης λαμπρόν Προεδρε

Οι εκλογές έχουν τελειώσει και ο Πρόεδρος οδεύει προς την δεύτερη και τελευταία του θητεία, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς εξαρτήσεις,...

Η προκλητικότητα της Τουρκίας

Η προκλητικότητα της Τουρκίας

Η παρεμπόδιση του πλου του πλοίου γεωτρύπανου Saipem 12000 προς τον στόχο «Σουπιά» στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής...

Η πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια

Η πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια

Η σημαντική πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια είναι, επί του παρόντος, μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού είχε προηγηθεί μια μακροχρόνια ανοδική πορεία...