A+ R A-
20 February 2018

Friday, 12 January 2018 16:14

Η πενταετία των σκανδάλων, η επιλογή των πολλών προσώπων και η αλλαγή με όνομα και επίθετο

Ποτέ δεν φαντάστηκα πως το να γράψεις ένα άρθρο για τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη θα ήταν τόσο δύσκολο.

 

Τι να σχολιάσεις και τι να αφήσεις πίσω; Καταρχάς αν αναφέρεις μόνο σε τίτλους τα σκάνδαλα και τις «ματσαράγκες» αυτής της κυβέρνησης, κάνεις τόμους που θα ζήλευε και η καλύτερη εγκυκλοπαίδεια.

 

Είναι η μόνη κυβέρνηση που όσο και να προσπαθείς να θυμηθείς όλα τα σκάνδαλα σίγουρα θα ξεχάσεις πολλά. Αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνταν με τα σκάνδαλα αυτής της κυβέρνησης θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστό τμήμα που θα ασχολείτο μόνο με την καταγραφή των σκανδάλων. Δεν προλαβαίνεις τον Αναστασιάδη και τους Υπουργούς του.

 

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο προσπάθησα να κάνω μια σύντομη λίστα σκανδάλων σε αυτή την πενταετία. Σύντομα κατέληξα να νιώθω σαν ναυαγός αποκλεισμένος σε νησί και γύρω μου φουρτουνιασμένη θάλασσα σκανδάλων. Συνεχώς έλεγα α ναι και τούτο. Α ναι και το άλλο.

 

Δεν με έφτανε η απελπισία βλέποντας τηλεόραση, πέφτω και σε δήλωση της εκπροσώπου του επιτελείου Αναστασιάδη να μας μιλά για αξιοπιστία, σεβασμό και πολιτικό ήθος. Αυτή που ήταν στο ψηφοδέλτιο, αλλά δεν ήταν, που τελικά ήταν αλλά ξαναέφυγε γιατί είναι εκλογές και όχι καλλιστεία (σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ), που τελικά συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο και εκλέγηκε στο κοινοβούλιο, για να μην ξεχνιόμαστε.

 

Αφού έκλεισα την τηλεόραση ξανά βυθίστηκα στην απελπιστική προσπάθεια καταγραφής της πενταετίας Αναστασιάδη. Το πιο πάνω περιστατικό με την εκπρόσωπο του επιτελείου του Αναστασιάδη έμοιαζε με την κορυφή του παγόβουνου, αφού όσο προσπαθούσες να φτάσεις στην βάση του έβλεπες σκάνδαλα ολκής. Ryan air, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Πέρα Πεδί, λιμάνι Λεμεσού, κτηματολόγιο Αμμοχώστου και τόσα άλλα που αποδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο από το 2013.

 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανελέητη επίθεση στα κεκτημένα του κυπριακού λαού δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση. Μια κατάσταση που είναι στο χέρι μας να διαφοροποιήσουμε. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δηλώσει ευχαριστημένος με τις συνθήκες που ζει και το επίθετο του δεν κοσμεί λογαριασμούς εκατομμυρίων; Βεβαίως και όχι.

 

Στις εκλογές έχουμε 2 επιλογές. Η μία επιλογή είναι να βυθιστούμε στη μιζέρια, στη μουρμούρα και στην ισοπέδωση και να δούμε για ακόμη 5 χρόνια τη ζωή μας να καταρρακώνεται μπροστά στην αύξηση των κερδών μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. Η άλλη επιλογή είναι να αλλάξουμε την κατάσταση δίνοντας την ευκαιρία σε ένα άνθρωπο ο οποίος δηλώνει έτοιμος και μπορεί, να έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την υπάρχουσα κατάσταση. Να δώσουμε τη δύναμη σε ένα επιστήμονα που ξεκαθαρίζει πως όλες οι πολιτικές θα βασίζονται σε αποτελέσματα μελετών. Να δώσουμε ψήφο στήριξης σε ένα άνθρωπο που δηλώνει πως η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους και όχι για λίγους εκλεκτούς, που έχει τη νεολαία στο επίκεντρο της πολιτικής του, που θεωρεί πως η ευημερία του λαού περνά μέσα από την ισοτιμία και ισότητα. Η ευημερία του κυπριακού λαού περνά μέσα από την επανένωση του.

 

Η μία επιλογή που διαιωνίζει ή καμουφλάρει την υπάρχουσα κατάσταση έχει πολλά πρόσωπα. Νίκος, Νικόλας, Γιώργος, όπως θέλετε πέστε την. Η ουσία θα είναι η ίδια. Τραγική.

 

Η άλλη επιλογή έχει ένα όνομα, ένα πρόσωπο, μια πολιτική κατεύθυνση. Η μόνη επιλογή ακούει στο όνομα Σταύρος Μαλάς. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις θέσεις του και επαναβεβαιώνεται σε κάθε τοποθέτηση του.

 

Έφτασε η ώρα να αφήσουμε τη μιζέρια μας πίσω. Να αφήσουμε τον καναπέ μας για 2 Κυριακές για να μπορούμε να τον χαιρόμαστε για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου. Ας ασχοληθούμε λίγο με τη ζωή μας και ας αρνηθούμε να πνιγούμε ακόμη 5 χρόνια στην καταχνιά. Στις 28 του Γενάρη και στις 4 του Φλεβάρη, ψηφίζουμε για αυτό που μας ενώνει. Αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας. Δίνουμε ξεκάθαρη εντολή, για αξιοπιστία, για αξιοκρατία. Για ανάπτυξη που να ακουμπά όλο το λαό.

 

Πέτρος Κούκος

Άνεργος

Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου ΕΔΟΝ

 

Read 376 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Πεδίον δόξης λαμπρόν Προεδρε

Πεδίον δόξης λαμπρόν Προεδρε

Οι εκλογές έχουν τελειώσει και ο Πρόεδρος οδεύει προς την δεύτερη και τελευταία του θητεία, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς εξαρτήσεις,...

Η προκλητικότητα της Τουρκίας

Η προκλητικότητα της Τουρκίας

Η παρεμπόδιση του πλου του πλοίου γεωτρύπανου Saipem 12000 προς τον στόχο «Σουπιά» στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής...

Η πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια

Η πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια

Η σημαντική πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια είναι, επί του παρόντος, μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού είχε προηγηθεί μια μακροχρόνια ανοδική πορεία...