A+ R A-
15 December 2018

Wednesday, 10 January 2018 09:08

Η νέα γενιά έχει υποψήφιο και θα τον ψηφίσει

Το δικαίωμα ψήφου και η συμμετοχή σε εκλογές είναι ότι πιο δημοκρατικό υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Το να μπορούν ελεύθερα όλοι οι πολίτες ενός τόπου να εκφράζουν τη θέληση τους μέσω του ιερού δικαιώματος της ψήφου, είναι με λίγα λόγια η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Παράλληλα όμως, αυτό το δικαίωμα για το οποίο πέρασαν αγώνες για να κερδηθεί, είναι καθήκον και υποχρέωση, όλων εμάς αλλά και του κάθε ενός ξεχωριστά.

 

Γι αυτούς τους λόγους αρχής, αλλά και για άλλους για τους οποίους θα αναφερθώ πιο κάτω, είναι το πιο λίγο άστοχο και ανώριμο να δηλώνουν κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν σε μερικές εβδομάδες.

Αποχή σημαίνει ανοχή, σημαίνει συνενοχή. Σημαίνει την πιθανή συνέχιση της αποτυχημένης πενταετίας του απερχόμενου προέδρου, του επονομαζόμενου «δεσμεύομαι».

Του προέδρου που κατάφερε να απομακρύνει τη λύση του κυπριακού προβλήματος στο βωμό κάποιων προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Του προέδρου που έφερε το κούρεμα καταθέσεων σκοτώνοντας έτσι τα όνειρα του λαού του για ένα καλύτερο αύριο.

Του προέδρου που με πρόσχημα και δικαιολογία την οικονομική κρίση, κουτσούρεψε όλα τα κονδύλια των χαμηλά εισοδηματικών στρωμάτων, των προσφύγων, των φοιτητών κάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

 

Σημαίνει ακόμη την πιθανή εκλογή στην προεδρία του κράτους του ανθρώπου που ουσιαστικά εκφράζει τη μη λύση. Του ανθρώπου που δεν μπορεί να πείσει ότι στα εσωτερικά ζητήματα θα κυβερνήσει δίκαια και με γνώμονα τον άνθρωπο, όταν στη Βουλή το κόμμα του και ο ίδιος ψηφίζουν μαζί με τον ΔΗΣΥ κονδύλια που στρέφουν κατά των ασθενέστερων και ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας.

 

Βλέποντας και κατανοώντας όλα αυτά, η δική μας αδικημένη γενιά της ανεργίας και των αδιεξόδων δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει απαθής. Εμείς είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου και εμείς θα πρέπει να σπρώξουμε τα πράγματα προς τα εμπρός. Ξεκινώντας από εμάς, δεν μπορεί ένας φοιτητής, ένας εργαζόμενος νέος, ένας άνεργος νέος να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι προεδρικές εκλογές και δεν θα πάει να ψηφίσει. Είναι λοιπόν για εμάς, ύψιστο καθήκον αλλά και υποχρέωση, όχι μόνον να πάμε εμείς οι ίδιοι να ψηφίσουμε, αλλά και να πείσουμε τον συμφοιτητή μας, τον γείτονα, τον φίλο μας να κάνει το ίδιο.

 

Είναι λυπηρό το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των νέων ψηφοφόρων δεν γράφτηκε καν στους εκλογικούς καταλόγους. Με δεδομένο ότι έχει περάσει η ημερομηνία εγγραφής στους καταλόγους, εκείνο που για μας έχει σημασία είναι να πείσουμε αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου, να πάνε να ψηφίσουν. Εμείς έχουμε υποψήφιο. Ένα έντιμο και με ήθος άνθρωπο, που είναι σε θέση να αφουγκραστεί τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις δυσκολίες του λαού, και αν μη τι άλλο, να προσπαθήσει να τα λύσει. Και υπάρχουν τρόποι για να λυθούν, εφόσον υπάρχει και η θέληση. Εμείς στηρίζουμε έναν άνθρωπο με οξυδέρκεια και όραμα, προσιτό στο λαό και κοντά στο λαό, που με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων θα κυβερνήσει όπως εμείς προσδοκούμε και ονειρευόμαστε. Που με σταθερά βήματα και με αυτοπεποίθηση θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά, στο μέλλον. Αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς και αυτόν θα ψηφίσουμε στις φετινές προεδρικές εκλογές.

 

Κώστας Καρανικόλας

Πρόεδρος Προοδευτικής Κ.Φ. Ιωαννίνων

 

Read 1514 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Η Λεμεσός δεν ήταν ποτέ μια κουκίδα στον χάρτη

Η Λεμεσός δεν ήταν ποτέ μια κουκίδα στον χάρτη

Δρ Αννίτα Αντωνιάδου, Ακαδημαϊκός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμφάνιση της Λεμεσού σε αρχαίους χάρτες, άλλοτε ως Limasol, Limiso, κι άλλοτε...

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Η συζήτηση και έγκριση του Προϋπολογισμού του κράτους αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη. Ο...

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αυξάνεται το χάσμα πλούσιων και φτωχών...