A+ R A-
22 January 2018

Wednesday, 13 December 2017 09:50

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Με προεκλογικά συνθήματα «η κρίση θέλει ηγέτη» και «η Κύπρος δεν είναι μόνη», ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δημιούργησε τις «νεοφιλελεύθερες» αυταπάτες για το λαό μας, ότι μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που χτύπησε και την Κύπρο. Μια κρίση απόρροια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως και των εγκληματικών λαθών από πλευράς πρωτοκλασάτων στελεχών των κυπριακών τραπεζών που θυσίασαν την κυπριακή οικονομία, μέσα από την ασυδοσία τους για περισσότερα κέρδη, αγνοώντας τους κινδύνους.

 

Αυταπάτες γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει πιστά, είναι οι ίδιες με αυτές που εφάρμοσαν όλοι οι εκπρόσωποι του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στην Ευρώπη για να καλύψουν τις ζημιές των πολυεθνικών εταιρειών της Ευρώπης εις βάρος των λαών. Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, διάλυση του κοινωνικού κράτους και ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση των φόρων, μειώσεις στους προϋπολογισμούς της Παιδείας και Υγείας, πολιτικές που καθορίζονται από τα κατάλοιπα της εφαρμογής του Μνημονίου. Ουσιαστικά, η φιλοσοφία του Μνημονίου εδράζεται στις καταστροφικές συνταγές της λιτότητας που οδηγεί σε αποστροφή κάθε είδους ανάπτυξης και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση, πολιτικές τις οποίες ο κ. Αναστασιάδης με τη στήριξη πάντοτε του Δημοκρατικού Κόμματος και του κ. Ν. Παπαδόπουλου επέβαλαν στον κυπριακό λαό.

 

Πιστοί στην αρχή αυτή οι Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος τάσσονται με το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, αφού αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν έχουν ως στόχο τους τελικά να «σώσουν» την οικονομία, αλλά αντίθετα να την καταβαραθρώσουν και να οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση για τα κέρδη και τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ.

 

Στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου μας δίνεται η ευκαιρία για να ξεκινήσει επιτέλους η αντεπίθεση του λαού μας για ανάκτηση των δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου κέρδισαν για τις νέες γενιές. Κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε. και της παρούσας κυβέρνησης, πιστοί πάντοτε στο όραμα για την κοινωνία της προόδου, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με μπροστάρη ΟΛΟΥΣ τους κύπριους εργαζόμενους.

 

Στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου ψηφίζουμε Σταύρο Μαλά. Γιατί μας ενώνει το αύριο.

 

Στέλιος Χριστοφή

Οργανωτικός Γραμματέας

Προοδευτικής Κ.Φ. Πάτρας

 

Read 151 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Αναχρονισμός ή προοδευτική αλλαγή στην εκπαίδευση;

Αναχρονισμός ή προοδευτική αλλαγή στην εκπαίδευση;

Λίγες μέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και ο μόνος υποψήφιος που ξεδίπλωσε ξεκάθαρα το όραμα του για...

Η ψευδαίσθηση της γενιάς μου

Η ψευδαίσθηση της γενιάς μου

Στις πλείστες μετρήσεις, αλλά και μέσα από την καθημερινότητα μου, διαφαίνεται πως το κύριο κριτήριο ή το κύριο θέμα συζήτησης,...

Οικονομία: Μπροστά σε αποφάσεις!

Οικονομία: Μπροστά σε αποφάσεις!

Η Κύπρος και κατ επέκταση ο Κυπριακός λαός ζει και βιώνει τις αρνητικές παρενέργειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μετρά τις...