A+ R A-
15 December 2018

Wednesday, 22 November 2017 11:11

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Ένα κορίτσι λιποθύμησε στη μέση του δρόμου απο χρήση ναρκωτικών - πως θα αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά.

 

Πολλές φορές γονείς δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο για να καθοδηγούν τα παιδιά τους με τις κατάλληλες συμβουλές στον ορθό δρόμο. Η πράξη της συνειδητοποίησης των αρχών που πρέπει ένα παιδί να εφαρμόζει στη ζωή του είναι διαχρονική και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια συνδυασμένη με την προσφορά της αγάπης προς το παιδί μέχρι να αφομοιώσει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί στη ζωή του.

 

Η ανάγκη της εξασφάλισης των πόρων της διαβίωσης της οικογένειας είναι συχνά τόσο επιτακτική, ώστε γονείς να μη βρίσκουν τον αναγκαίο χρόνο της συχνής επαφής με τα παιδιά τους, ιδιαίτερα όταν και οι δύο εργάζονται. Πώς λοιπόν θα συμπληρωθεί αυτό το κενό;

 

Σημαντική χρήσιμη βοήθεια μπορεί να προσφέρουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες αν ζουν στο ίδιο μέρος.

 

Θα έπρεπε όμως το Σχολείο να αγκαλιάζει τα παιδιά όχι μόνο προσφέροντας γνώσεις αλλά και με την καθοδήγηση της δημιουργίας ενός καλού χαρακτήρα, αλλά δεν το πράττει.

 

Η Εκκλησία είναι σε θέση να βοηθήσει αρκεί να αφιερώσει χρόνο και πόρους για τη λειτουργία σημαντικού αριθμού κατάλληλων Κέντρων Νεότητος, που μερικές Μητροπόλεις το πράττουν, αλλά σε περιορισμένη έκταση.

 

Τα Κατηχητικά των Εκκλησιών εκτελούν πολύτιμο έργο αλλά και πάλι θα πρέπει να επεκταθούν για να αγκαλιάσουν περισσότερα παιδιά και με πιο πολλές δραστηριότητες.

 

Άρα μας μένουν τα υφιστάμενα Κέντρα Νεότητος, αλλά τα προγράμματα τους δεν καλύπτουν τον πνευματικό τομέα της προσωπικής φροντίδας των παιδιών και την προσπάθεια απόκτησης χαρακτήρων.

 

Γι’ αυτό το Κράτος θα πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα τα προγράμματα των Κέντρων Νεότητος.

 

Θυμούμαι ένα πρόσφατο καλοκαίρι το Κέντρο Νεότητος στις Πλάτρες διαφήμιζε τις δραστηριότητες του που ήταν ένα “project” να βάψουν τα παιδιά τοίχους με μπογιές με διάφορες παραστάσεις.

Στο χωριό Φοινί το Κέντρο Νεότητος λειτουργεί σε Εστιατόριο.

 

Για να επανέλθουμε στο κορίτσι των 14 ετών που λιποθύμησε στο δρόμο από δόση Ναρκωτικών που δεν είχε και τη γονική φροντίδα.

Πιστεύω πως αν ήταν μέλος ενός κατάλληλου Κέντρου Νεότητος, ιδιαίτερα που να διέθετε τις κατάλληλες δραστηριότητες και ψυχαγωγία για την υγιή απασχόληση των παιδιών με εκπαιδευόμενο προσωπικό και πνευματική καλλιέργεια που θα μπορούσε να έβρισκε συμπαράσταση στις δύσκολες της στιγμές και καλή ωφέλιμη συντροφιά οπωσδήποτε δεν θα κατέληγε στα Ναρκωτικά.

Έχω αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής μου προσφέροντας εθελοντική απασχόληση σε Κέντρα Νεότητος γι’ αυτό και έκανα τη δήλωση λόγω πείρας.

 

Γι’ αυτό κάνω επείγουσα έκκληση σ’ όλες τις Μητροπόλεις και τον Αρχιεπίσκοπο να θέσουν σε προτεραιότητα την ίδρυση αρκετών Κέντρων Νεότητος, θα βοηθήσουν και στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.

 

 kentro-neothtas-221117.jpg

 

Πριν κλείσω θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο. Με δικά μου έξοδα οικοδόμησα και εξόπλισα μεγάλο τριώροφο Κέντρο Νεότητος, η παραπάνω φωτογραφία στη Λεωφόρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, το οποίο λόγω Γραφειοκρατικής συμπεριφοράς της Δημόσιας Υπηρεσίας παραμένει για 7 χρόνια κλειστό.

 

Κάνω επαναληπτική έκκληση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη να προωθήσει το Νομοσχέδιο διαχωρισμού των συνιδιόκτητων κτημάτων, αριθμούν 250.000, το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο του πριν 5 μήνες το Τμήμα Κτηματολογίου.

 

Θα αναφέρω μια μόνο προγραμματιζόμενη δραστηριότητα του Κέντρου.

Κάθε παιδί θα έχει το «Μεγάλο Αδελφό» του, ένα έμπειρο φιλικό Καθηγητή, στον οποίο το παιδί θα μπορεί να αποτείνεται για συμβουλή και συμπαράσταση ιδιαίτερα σε δύσκολες του στιγμές.

 

nikosrwsou-oikonomologos.png

 

Νίκος Ρώσσου /Οικονομολόγος, Μ.Α.

 

Read 1688 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Η Λεμεσός δεν ήταν ποτέ μια κουκίδα στον χάρτη

Η Λεμεσός δεν ήταν ποτέ μια κουκίδα στον χάρτη

Δρ Αννίτα Αντωνιάδου, Ακαδημαϊκός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμφάνιση της Λεμεσού σε αρχαίους χάρτες, άλλοτε ως Limasol, Limiso, κι άλλοτε...

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Η συζήτηση και έγκριση του Προϋπολογισμού του κράτους αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη. Ο...

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αυξάνεται το χάσμα πλούσιων και φτωχών...