A+ R A-
13 December 2018

Monday, 16 October 2017 15:32

Προς όφελος της Λεμεσού και μόνο

Αυτό το οποίο πρέπει και οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι, είναι πως η Λεμεσός δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εμείς ώς όλοι οι Δημότες ...

 

Το ιδανικό για την Λεμεσό μας θα ήταν αν επικρατούσε η σύμπνοια, η ομόνοια, η καλή συνεργασία και η διάθεση για βοήθεια από όλους, ιδιαίτερα από απερχόμενους αξιωματούχους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πόλης μας. Δυστυχώς όμως, ούτε και αυτό γίνεται και είναι κρίμα.

 

Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από την ανάληψη της Δημαρχίας της Λεμεσού από τον Νίκο Νικολαΐδη και δυστυχώς επί καθημερινής βάσης έχει στηθεί ένα κακόβουλο γλέντι ανάδειξης συγκεκριμένων καταστάσεων το οποίο η αφορμή είναι η αλλαγή της σκυτάλης στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.

 

Η Λεμεσός, πέραν της ωραιοτάτης βιτρίνας που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια, και χιλιοαναγνωρίστηκε από όλους, έχει παράλληλα πάρα πολλά άλλα προβλήματα, ιδιαίτερα στις συνοικίες.

 

Αυτό το οποίο πρέπει και οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι, είναι πως η Λεμεσός δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εμείς ώς όλοι ως Δημότες. Ευθύνη παράλληλα έχουν και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, τα οποία οφείλουν να προσεγγίζουν καλοπροαίρετα το κάθε πρόβλημα στην πόλη και να το μεταφέρουν στην ανάλογη υπηρεσία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης, και τίποτα δεν κερδίζουμε με το να προσπαθούμε να κρίνουμε κακοπροαίρετα το έργο της Τοπικής αρχής, με κτυπήματα κάτω από την μέση με αφορμή διάφορα πολιτικά κίνητρα.

 

Ο Νίκος Νικολαΐδης και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκλέγηκε με την ψήφο της πλειοψηφίας των δημοτών της πόλης, και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Επίσης, η θητεία είναι για 5 χρόνια, και με την ολοκλήρωση της και τον απολογισμό της, τότε θα μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα, και αν είμαστε ευχαριστημένοι τότε ανανεώνουμε την εντολή. Σε κάθε περίπτωση όμως, η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να υπάρχουν, ούτε προσωπολατρείες αλλά ούτε και εμμονές. Προσωπικά στήριξα Νίκο Νικολαΐδη επειδή πίστευα με τα δικά μου κριτήρια, πως η σκυτάλη έπρεπε να αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως αν έχω διαφωνίες ή αν επιθυμω να ασκήσω κριτική πως δεν θα το κάνω επειδή υπήρχε η στήριξη. Αυτή η προσέγγιση είναι παντελώς λανθασμένη, και θα πρέπει να ξεριζωθεί από τα παλαιοκομματικά μυαλά και να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Πρέπει να αντιληφθούμε πως με την τυφλή στήριξη στον οποιοδήποτε, το μόνο που πετυχαίνουμε, είναι να κάνουμε βήματα προς τα πίσω και όχι μπροστά. Στην προκειμένη, αν εθελοτυφλούμε, τις αρνητικές συνέπειες θα τις έχει η Λεμεσός και αυτό δεν είναι κάτι που θα θέλαμε. Το ιδανικό για την Λεμεσό μας θα ήταν αν επικρατούσε η σύμπνοια, η ομόνοια, η καλή συνεργασία και η διάθεση για βοήθεια από όλους, ιδιαίτερα από απερχόμενους αξιωματούχους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πόλης μας. Δυστυχώς όμως, ούτε και αυτό γίνεται και είναι κρίμα.

 

Κωνσταντίνος Καρεκλάς

BSc Business Administration conc. Management Information Systems

Υπεύθυνος Έρευνας και Καινοτομίας (Ιδ. Τομέας)

 

Read 935 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Προϋπολογισμός 2019: Ζητείται όραμα!

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Η συζήτηση και έγκριση του Προϋπολογισμού του κράτους αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη. Ο...

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Απόκτηση Στέγης: Δικαίωμα και όχι προνόμιο

Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-Βουλευτής Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αυξάνεται το χάσμα πλούσιων και φτωχών...

Η Κύπρος στο αρχαίο Google Map

Η Κύπρος στο αρχαίο Google Map

Δρ. Αννίτα Αντωνιάδου, Ακαδημαϊκός, Επιστημονικός Συνεργάτης Η Κύπρος ανέκαθεν βρισκόταν στο πεδίο των ενδιαφερόντων μεγάλων ανδρών που συνέβαλαν στην...