A+ R A-
15 December 2017

Wednesday, 04 October 2017 08:24

Ανάπλαση του Κέντρου της Λεμεσού

Μετροφυλλώντας τα φάιλ μου με όλην την αλληλογραφία με τις Τοπικές Αρχές, και τις δημοσιευθείσες επιστολές μου στον ημερήσιον τύπο, σχετικά με την επείγουσα ανάγκη της κατασκευής του Πολυώροφου Χώρου Στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους βρήκα παλαιότερον φυλλάδιο του Δήμου Λεμεσού με την ονομασία «Λεμεσός Μια Νέα Εποχή».

 

Στο φυλλάδιο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι έχουν σχεδιασθεί και προγραμματισθεί παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών αναφερόταν και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής του κέντρου με έμφαση στον πεζό, στο ποδήλατο, στο λεωφορείο κλπ.

 

Το έργο είχε ενταχθεί στην προγραμματική περίοδο 2007 – 2013 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. δια αναζωογόνηση των αστικών περιοχών και του Αστικού Περιβάλλοντος, ιδίως δε αναφερόταν στην Προώθηση της Επιχειρηματικότητας.

 

Συγκρίνοντας λοιπόν σήμερα τα πιο πάνω αναφερόμενα έργα, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι το αποτέλεσμα όλων αυτών των έργων έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα και εξηγούμαι. Κανείς πεζός δεν κατεβαίνει στο κέντρο για ψώνια, ούτε φυσικά καμιά κυρία με το ποδήλατο, η δε στάση των Λεωφορείων στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους καταργηθη, εάν είναι δυνατό, και δια να κατέβη κάποιος στο κέντρο πρέπει να αλλάζει λεωφορείο στο Παλαιό Νοσοκομείο!

 

Επιπλέον έχουν κλείσει δρόμοι που εβοηθούσαν την έξοδο από το κέντρο όπως, μέρος στην οδό Αρχ. Κυπριανού, και μέρος της οδού Γεωργίου Γενναδιου (πίσω από το Παντοπωλείο), με αποτέλεσμα πράγματι την πλήρη απομόνωση του κέντρου.

 

Το κυριότερο όμως αρνητικό αποτέλεσμα αυτής όλης της Ανάπλασης είναι η επαγγελματική απομόνωση του Κέντρου, εν αντιθέσει με την εξαγγελθείσα προοπτική της «Προώθησης της Επιχειρηματικότητας» όπως έγραφαν και οι Πινακίδες του Δήμου που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Πόλης, και ακόμα ευρίσκονται στη θέση τους.

 

Εκεί λοιπόν που η οδός Ελευθερίας, η οδός Αγίου Ανδρέου η οδός Αθηνών και άλλοι παράπλευροι δρόμοι που έσφιζαν από επιχειρηματικότητα, τώρα έχουν τελείως απομονωθεί και δεν υπάρχει κανείς πεζός που κατεβαίνει για ψώνια και ούτε καμιά κυρία με το ποδήλατο.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλος ο κόσμος έχει αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορεί, άρα γιατί να κατέβη στο Κέντρο αφού δεν υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης. Είναι πράγματι άξιον απορίας όπου ένα τόσο κοινοφελές έργο όπως ο Τετραώροφος Χώρος Στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους να μην έχει πραγματοποιηθεί εδώ και είκοσι πέντε χρόνια περίπου, από τότε που το επρογραμμάτισε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Χατζηπαύλος. Ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί φοιτητές του ΤΕΠΑΚ έχουν αυτοκίνητο και θα εξυπηρετεί και αυτούς.

 

Ελπίζουμε ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο να προωθήσει αυτό το θέμα του Τετραώροφου Χώρου Στάθμευσης (όχι υπογείου το οποίο είναι και επικίνδυνο και άκρως ανασφαλές) δια νέαν ανάπτυξιν του κέντρου και προώθηση της Επιχειρηματικότητας όπως γράφουν ακόμη οι Πινακίδες.

 

Ντίνος Σολομωνίδης

 

Read 216 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Κύπρος 2017: Μια όμορφη ιστορία

Κύπρος 2017: Μια όμορφη ιστορία

«Να έρθεις να δουλέψεις και θα τα κανονίσουμε με το μισθό σου!» «Να είσαι τυχερός που βρήκες και δουλειά!» «Που να μπλέκουμε...

Από έναν εθελοντή

Από έναν εθελοντή

Επειδή δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλο, επειδή όσα άψυχα και για να έχουμε η απουσία της ζεστασιάς, της...

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Με προεκλογικά συνθήματα «η κρίση θέλει ηγέτη» και «η Κύπρος δεν είναι μόνη», ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δημιούργησε τις «νεοφιλελεύθερες»...