A+ R A-
25 September 2018

Tuesday, 08 August 2017 16:01

Δεν σταματά πουθενά η κατρακύλα σας, Πρόεδρε;

Η δίψα σας για επανεκλογή και η στροφή στα... ακροδεξιά λιμνάζοντα είναι ένα, Πρόεδρε. Η κατάλυση του κράτους για τις ανάγκες της όμως, είναι άλλo.

 

Ακόμα και ο... Χριστόφιας έφτασε να του απευθύνει ανοιχτές επιστολές τρολάροντάς τον.

 

Και το χειρότερο από όλα; Αυτή τη φορά είχε απόλυτο δίκαιο. Ακόμα και ένας Χριστόφιας, ναι!

 

Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτήν την κυβέρνηση αλλά έχω πια την απόλυτη βεβαιότητα ότι, στον βωμό της κάψας τους για επανεκλογή, δεν θυσιάστηκε μόνο η λύση –αν υπήρξε ποτέ στόχος στη μέχρι τέλους λογική της, διότι πλέον το αμφιβάλλω– αλλά και η ίδια η σοβαρότητά της.

 

Το πράγμα έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο ως προς το τι ο κ. Αναστασιάδης είναι διατεθειμένος να επιτρέψει ακόμα, στην προσπάθειά του να διαπλατύνει όσο μπορεί το αυλάκι της ροής ψήφων από τα... ακροδεξιά λιμνάζοντα, τα άλλοτε δικά του και όχι μόνο.

 

Διότι, πλέον, το πράγμα δεν παρουσιάζεται καν ως λάθος και κακή συνεννόηση (τάχα) η οποία επιτρέπει να περάσει η αναφορά για το Ενωτικό στους σχολικούς εορτασμούς και διάφορα άλλα τέτοια. Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει.

 

Και ο άλλοτε «Πρόεδρος λύσης» ο οποίος, εδώ και πολλούς μήνες, έχει ξεπεράσει και το ακροδεξιόκεντρο, συμπεριφέρεται πια ως πολιτικός νταβατζής τής ακόμη πιο ακραίας εκδοχής του χώρου.

 

Τις προάλλες, ομάδα μοτοσυκλετιστών ανακοίνωσε ότι... τιμώντας τους Ισαάκ και Σολωμού θα προχωρήσει, επειδή έτσι αποφάσισε, σε κλείσιμο και των τριών οδοφραγμάτων στη Λευκωσία για λίγη ώρα –η οποία έμελλε να γίνει μία τελικά– προκαλώντας πολλά προβλήματα στον κόσμο που περνούσε.

 

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων δεν είχε βεβαίως να κάνει με τους Ισαάκ και Σολωμού. Εάν ήθελαν να ενημερώσουν και να διαμαρτυρηθούν, μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στη Λήδρας και να μοιράσουν και φυλλάδια στους τουρίστες και σε όποιον άλλον ήθελαν.

 

Το κλείσιμο ήταν μια πολιτική πράξη. Μια πονηρή πολιτική πράξη, άλλοτε αδιανόητη αλλά τώρα πολύ βολική για τα παίγνια του κ. Αναστασιάδη και άλλο τόσο επικίνδυνη, προκειμένου να τιμηθούν όχι οι Ισαάκ και Σολωμού, αλλά η ονείρωξη oρισμένων να κλείσουν τα οδοφράγματα μία και καλή.

 

Γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκαν άλλωστε ως αφορμή. Ήταν και μια κίνηση η οποία έριξε για άλλη μια φορά νερό στον μύλο του στιγματισμού της όποιας επαφής ανάμεσα στις δύο κοινότητες, για την οποία χρειάζονται κάποιες δίοδοι. Δεν γίνεται αλλιώς.

 

Για αυτό τα οδοφράγματα είναι ο μόνιμος στόχος. Και για αυτό καθυβρίζονται όσοι τα περνούν.

 

Μόνο που τα οδοφράγματα λειτουργούν με βάση έναν υπέρτερο της δικής μας νομοθεσίας ευρωπαϊκό κανονισμό. Και η κυβέρνηση θα ανέμενε κανείς πως, όσο κι αν είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για την επανεκλογή, θα έμπαινε στη διαδικασία να τους εξηγήσει ότι δεν γίνεται να κλείσουν τα οδοφράγματα. Και μαζί το γιατί, που είναι πολύ απλό.

 

Με την ίδια λογική που δεν κλείνουν οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία ή άλλες σημαντικές υπηρεσίες, επειδή ο καθένας ισχυρίζεται πως έτσι... τιμά τάχα τον Ισαάκ και τον Σολωμού! Ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια παρακώλυση με πολιτικά κίνητρα, άσχετα μάλιστα. Σημειωτέον, ότι τα οδοφράγματα δεν... άνοιξαν ποτέ για να κλείσουν.

 

Το Λήδρα Πάλας, η Πύλα και τα Στροβίλια υπήρχαν, απλά ο Ντενκτάς περιόριζε τη διέλευση. Με τη βοήθεια του Τάσσου, ο περιορισμός της έγινε και όνειρο αρκετών δικών μας!

 

Αντί απόρριψης του αιτήματος λοιπόν, η κυβέρνηση τους παρέδωσε όχι μόνο ένα αλλά και τα τρία οδοφράγματα και έστειλε και αστυνομικούς να επιβλέψουν το κλείσιμο και την ταλαιπωρία των πολιτών για να γίνει το κομμάτι των συγκεκριμένων.

 

Και όσοι διαμαρτυρήθηκαν, με αναρτήσεις ή σχόλια, αφέθηκαν στον όχλο που τους αποκαλούσε προδότες. Η κατάλυση του κράτους, εκεί μάλιστα όπου εκείνο είχε την ευθύνη της εφαρμογής ενός ευρωπαϊκού κανονισμού, συντελέστηκε.

 

Προκειμένου η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος, ο οποίος τόσο ηλίθιους θεωρεί τους ψηφοφόρους, ώστε να στείλει εκείνην ειδικά τη μέρα το μήνυμα ότι δεν αποφάσισε εάν θα ξαναδιεκδικήσει (!), προκειμένου λοιπόν αυτοί να γλείψουν λίγο ακόμα την ακροδεξιά. Τέτοια ξεφτίλα.

 

Απορίας άξιον είναι, τώρα που έγινε η πρώτη, τι θα κάνει ο Πρόεδρος –γι’ αυτό άλλωστε λέω ότι είναι επικίνδυνοι, στην ικανότητα παραπέμπω κυρίως– όταν σύντομα αυτό με τα οδοφράγματα θα γίνει... trend. Με πολύ βαρύγδουπες αφορμές και πάλι. Πολύ θα ήθελα να δω πώς θα μπορούσαν να πουν όχι σε όσους θα έρθουν. Θέλουν αλήθεια;

 

Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Για αυτό μίλησα για διαγωγή πολιτικού νταβατζή της ακροδεξιάς. Δυστυχώς, μπροστά στη δίψα της εξουσίας και των όσων αποφέρει είναι άξιος και άξιοι να κάνουν τα πάντα. Ακόμα και τόσο άτσαλα και επικίνδυνα. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει.

 

Και κάτι τελευταίο, για όσους ακόμα ερεθίζονται, για να το θέσω κομψά, με το κλεισίμο των οδοφραγμάτων: Τα οδοφράγματα ρυθμίζονται και άρα μπορούν –ευτυχώς– να κλείσουν ΜΟΝΟ με απόφαση της ΕΕ. Μόνο έτσι. Αλλά και να κλείσουν έτσι, που δεν θα κλείσουν, δεν θέλει δα και πολύ μυαλό να σκεφτεί κανείς πως το οδόφραγμα της Πύλας και εκείνο των Στροβιλιών ξεκινούν από έδαφος των ΗΕ και των Βάσεων και απλώς δεν μπορούν να κλείσουν.

 

Εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε και στην υπόλοιπη χώρα μας θα πηγαίνουμε. Γιατί; Διότι έτσι γουστάρουμε.

 

Και διότι είμαστε εξίσου πατριώτες, απλώς εμείς δεν χρειάζεται να μειώσουμε τον πατριωτισμό άλλων για να νιώσουμε τον δικό μας (!).

 

Κυρίως δε, διότι δεν ζητήσαμε την άδειά σας και ούτε πρόκειται. Ποτέ όμως.

 

Όπως λέμε και στα Κυπριακά, εν πα’ να φακκάτε, είναι δικαίωμά μας και θα το εξασκούμε, όσο η ΕΕ μας προστατεύει από ελλείμματα και πολιτικούς τόσο μικρούς όσο ο συγκεκριμένος μεταλλαγμένος χάριν των συμφερόντων του ο οποίος, προχθές, σας παρέδωσε και το κράτος για να το απαυτώσετε. Προσπαθήστε πια να το καταλάβετε. Είναι τόσο, μα τόσο απλό!

 

Πηγή: http://politis.com.cy / Κώστας Κωνσταντίνου

Read 540 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Ύπαιθρος : Μαραίνει, εγκαταλείπεται!

Ύπαιθρος : Μαραίνει, εγκαταλείπεται!

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βουλευτές και στελέχη του ΑΚΕΛ Λεμεσού, κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους και μέλη των...

Το παλάτι των Βερσαλλιών στο κέντρο της Λεμεσού

Το παλάτι των Βερσαλλιών στο κέντρο της Λεμεσού

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού μεταστεγάστηκε από το Δημαρχείο στο νέο της οίκημα, το Μέγαρο...