A+ R A-
18 June 2018

Tuesday, 25 July 2017 08:54

Προς τον αγαπημένο μου παππούλη Ανδρέα Γεωργίου

Άγγελος επι γης, μόνο έτσι θα μπορούσε κανείς να σε χαρακτηρίσει. Ένας άγγελος που αφού έφερε τα πάντα εις πέρας και τα έφτιαξε όπως ήθελε, ώστε να μην παραμελήσει κανένα από την οικογένεια, αποφάσισε να πετάξει, να γίνει άγγελος επ’ ουράνια.

 

Τώρα πια είμαι σίγουρη, θα μας προσέχεις από εκεί ψηλά. Τώρα πια ξέρω ότι έχω τον δικό μου άγγελο εκεί ψηλά να με φυλάει.

Αγαπημένε μου παππού, το ξέρω πως μας ακούς και μας βλέπεις, είσαι εδώ μαζί μας, πάντα ήσουν και πάντα θα είσαι.

 

Η παρουσία σου στην ζωή της γυναίκας σου Δέσποινας, των κόρων σου Αγγέλας και Μαρίας των γαμπρών και των εγγονιών σου ήταν η δύναμη μας, στο να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, να επιτύχουμε στόχους και όνειρα να συνεχίσουμε να ζούμε.

Το βροντερό αυτό παρών σου, θα αποτελεί τον στυλοβάτη μας και θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας μέσα από όλες αυτές τις αξίες και τα ιδανικά που μας γαλούχησες. Ακόμη και οι ξένοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για σένα άγγελε μας, για φαντάσου εμείς τα παιδιά σου πόσο τυχεροί και ευλογημένοι νοιώθουμε που είχαμε έναν άγγελο στη γη να μας προσέχει να μας καθοδηγεί, να μας ηρεμεί και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο ζωής του.

 

Πρότυπο! Πρότυπο σε όλα.

Στην τιμιότητα, στη γενναιότητα, στην πραότητα του χαρακτήρα σου και την δραστηριότητα σου στα κοινά, στην αγάπη προς το συνάνθρωπο σου, προς τις Πλάτρες σου, προς την οικογένεια και τους φίλους σου.

 

Μια κόλλα άψυχου χαρτιού θα ήταν αδιανόητο να εκφράσει το μεγαλείο της ψυχής σου και την ανδρεία σου.

Σε όποια δυσκολία είχα πάντα αποτελούσες το υπόδειγμα μου και ξέρεις γιατί?

Γιατί ενώ ήσουν ορφανός από τα εννιά σου, ενώ ζούσες κάτω υπο δύσκολες συνθήκες φτώχιας και ορφάνιας, όχι μόνο δεν τα παράτησες αλλά επέλεξες να ξεκινήσεις μια λαμπρή καριέρα φοιτώντας στην εμπορική ακαδημία στη Λεμεσό με υποτροφία και καταλήγοντας να έχεις τη θέση του Επιθεωρητή του Συμβουλιου Βελτιώσεως Π.Πλατρών για 37 χρόνια.

Στο μυαλό μου έρχονται οι στιγμές που καθόσουν μαζί μου και μου εξιστορούσες τις δύσκολες μέρες που περνούσες, που έπαιρνες το ποδήλατο σου από το χωριό σου την Αλασσα και κατέβαινες στην Λεμεσό για να μάθεις γράμματα εκμεταλλευόμενος την υποτροφία σου από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ΙΙΙ, για τους αγώνες που πολέμησες στην ΕΟΚΑ Α και στην τούρκικη εισβολή, για την ενεργή σου δράση στην ΣΠΕ Ορεινών Θερέτρων, για την προεδρία σου στη ΣΠΕ Π.Πλατρών, για την ίδρυση του ομίλου οι φίλοι των Π. Πλατρών που πέτυχες, για την συμβολή σου στα κοινά.

Μια βόλτα στις αγαπημένες Πλάτρες σου, όμως είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει κάποιος τα μεγαλουργήματα σου, το πόσο πολύτιμος υπήρξες για αυτό το χωριό και πόσο σεβασμός σου αξίζει για την δουλειά και τα έργα που έφερες εις πέρας.

 

Όλα τα έλεγες με τόση νοσταλγία και ταπεινότητα και όταν ποτέ σου έλεγα παππού μου να ξέρεις ότι είσαι το πρότυπο μου η απάντηση σου ήταν μακάρι να είχα χρόνια μπροστά μου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχες όρεξη να κάνεις ακόμα περισσότερα.

Χρόνια είχες άγγελε μου, ήσουν ένας λεβέντης, δουλευταράς, ένας άνθρωπος που ότι και αν έκανε το έκανε πάντα στο μέγιστο βαθμό, μα ο Θεός επέλεξε να σε πάρει κοντά του. Μια επίσκεψη ακόμη και στα αγαπημένα σου περιβόλια ενισχύει τα όσα λέω, γιατί και κείνα τα αγαπούσες, ήσουν απόλυτα δεμένος με την φύση παππούλη μου, εκεί ηρεμούσες ξέφευγες από τα προβλήματα της καθημερινότητας σου και αφοσιωνόσουν με όλη σου τη ψυχή.

 

Λεβέντη μου, υπόσχεση μου είναι ότι η χαρά που ένοιωθες όταν τα παιδιά σου διέπρεπαν, όταν οι ενέργειες σου και οι κόποι σου καρποφορούσαν, όταν σου απονέμονταν τιμητικά βραβεία από σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Σεφέρης ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και άλλοι τόσοι, θα΄ναι πολύ μικρή στη χαρά και την υπερηφάνεια που εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου θα συνεχίσουμε να σε κάνουμε να νοιώθεις.

 

Η Δεσπούλα σου τώρα θα ναι πολύ καλύτερα γιατί αφενός θα της προσφέρουμε την αμέριστη φροντίδα που εσύ παππούλη μου της παρείχες καθημερινά, μα συνάμα θα ‘χει και τον άγγελο της τώρα να της προσφέρει όσα εμείς τα ανθρωπάκια δεν μπορούμε.

 

Σε αγαπώ παππού, είσαι ότι πιο σπουδαίο έχω, θα ‘σαι για πάντα μέσα μου. Μακάρι να κατάφερα να σε κάνω να νοιώσεις έστω και για λίγο το πόσο σπουδαίος και πολύτιμος είσαι για μένα.

 

Σε αγαπώ. Καλό παράδεισο άγγελε μου.

Η εγγονή σου Πάνη

 

Read 1574 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Η παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα

Η παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα

Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών...

Κυπριακό: Ώρα Πατριωτικής Ευθύνης!

Κυπριακό: Ώρα Πατριωτικής Ευθύνης!

Το ναυάγιο των συνομιλιών στη Διάσκεψη του Γκραν Μοντανά αποδεικνύεται πολύ αρνητικό για την Κύπρο και το λαό μας. Δυστυχώς...

Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια ή στα Οδοφράγματα;

Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια ή στα Οδοφράγματα;

Μετά την παράνομη Τουρκική εισβολή, σε όλους της διόδους προς την κατεχόμενη γη μας στήθηκαν από την Εθνική Φρουρά οδοφράγματα...