A+ R A-
22 June 2018

Friday, 05 May 2017 10:20

Γιατι χωρίς συμφωνία στο Κυπριακό η Κύπρος μπορεί να καταντήσει η Χαμένη Πολιτεία

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Του Νίκου Ρώσσου*

 

Η Νορβηγίδα Υποστράτηγος, Kristin Lund η οποία διετέλεσε πρόσφατα διοικητής της Ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών της UNFICYP, μας συμβουλεύει να διδάσκονται τα παιδιά των Σχολείων μας ακριβέστερα την Ιστορία μας, γιατί πολλοί δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά γεγονότα.

 

Για να γνωρίσω την πραγματική Κυπριακή ιστορία μας μελέτησα τα γεγονότα για τα τελευταία 2700 χρόνια από διάφορα συγγράμματα για να μάθω ότι κατακτηθήκαμε από 19 κατακτητές, ότι ποτέ δεν είχαμε δική μας συνεχή ιστορία, αλλά η ιστορία μας είναι εκείνη των κατακτητών μας. Ότι ο λαός μας υπέφερε βαριές φορολογίες σε χρήμα, σε είδος παραγόμενων προϊόντων αλλά και υποχρεώνονταν να δουλεύουν δωρεάν δύο ή περισσότερες μέρες της εβδομάδας στα χωράφια του κατακτητή που ήταν χωράφια των Κυπρίων που τους κατασχέθηκαν. Άνδρες και Γυναίκες πουλιούνταν σαν Δούλοι σε χώρες της περιοχής και μόνο με λύτρα μπορούσαν να ελευθερωθούν, αν τα έβρισκαν.

 

Ότι υπήρξε εποχή που ο πληθυσμός της Κύπρου από τις κακουχίες από 500.000 ελαττώθηκε σε 110.000. Ότι τα Κυπριακά πόλεις Βασίλεια αντί Ενωμένα να αντιμετωπίζουν τους κατακτητές είτε πολεμούσαν μεταξύ τους, είτε ακόμα συμμαχούσαν με τους κατακτητές όπως στην περίπτωση που το Κούριο προμήθευσε τους Πέρσες με Ναυτικό κι΄ έτσι ο κατακτητής παρέμεινε στην Κύπρο, άλλα 100 χρόνια.

 

Με το άφρων πραξικόπημα κατά του Μακαρίου από τη Χούντα των Αθηνών και την ΕΟΚΑ Β’ της Κύπρου φτάσαμε στην Τουρκική Εισβολή και την κατάκτηση του 37% του εδάφους μας.

 

Με μεγάλη την επιθυμία συνδιαλλαγής, ως το μοναδικό δρόμο σωτηρίας της Κύπρου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζή, ξεκίνησαν να επανενώσουν την Κύπρο, σημείωσαν σημαντική πρόοδο, οπόταν δύο Βουλευτές, οι κύριοι με τα Μαύρα, κατάφεραν να παρασύρουν τα μικρά κόμματα και να εγκρίνουν ψήφισμα που ανέτρεψε τις συνομιλίες.

 

Πολλοί είναι δυστυχώς οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να καταστήσουν την Κύπρο τη Χαμένη Πολιτεία, που δυστυχώς αντί να τους αντιμετωπίσουμε δύο Κόμματα, η ΕΔΕΚ του κ. Μαρίνου Σιζόπουλου και το ΔΗ.ΚΟ. του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, αποφάσισαν ότι προτεραιότητα τους είναι τα αξιώματα και όχι η σωτηρία της Κύπρου. Το ίδιο και ο κ. Λιλλήκας.

 

Απαριθμούμε τους κινδύνους: Τα Τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στην Κύπρο. Οι πολλές χιλιάδες πρόσφυγες μακριά από τις εστίες τους, τις εργασίες τους και τις περιουσίες τους. Οι κύριοι Σιζόπουλος και Παπαδόπουλος δεν έχουν προσφυγοποιηθεί ώστε να γνωρίζουν την τραγική στέρηση του τόπου της καταγωγής τους.

 

Με την απόφαση του νέου Πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, να περικόψει σημαντικά τη συνεισφορά στα Ηνωμένα Έθνη, η παραμονή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο φαίνεται ότι μπορεί και να διακοπεί. Πολλοί φοβούνται ότι τα Τουρκικά Στρατεύματα θα καταλάβουν το Αεροδρόμιο Λευκωσίας και τη Νεκρή Ζώνη. Πώς η Κύπρος θα αντιμετωπίσει αυτή την απειλή; Αυτό αποδεικνύει πόσο αδύναμοι είμαστε. Μόνο με συμφωνία Αναστασιάδη-Ακκιντζή λύεται το θέμα.

 

Στην Τουρκία κυριάρχησε ο Ταγίπ Ερτογάν, σαν απόλυτος Άρχον. Χωρίς τον έλεγχο Κοινοβουλίου.

 

Οι έρευνες των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, μοναδικός πλούτος για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, απειλούνται. Χωρίς Συμφωνία δεν θα υπάρξουν ξένες επενδύσεις.

 

Η Διεθνής Κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, τη μόνη λύση που ευνοούν είναι την κατόπιν Συμφωνίας Διζωνική – Δικοινοτική. Η τυχόν άρνηση μας να την προωθήσουμε θα σημαίνει την απώλεια της υποστήριξης τους, που αποτελεί τραγικό σφάλμα.

 

Αυτά και πολλά άλλα εκθέτουν το λαό μας σε καταστρεπτικούς κινδύνους.

Οι κύριοι Σιζόπουλος, Παπαδόπουλος, Λιλλήκας και οι υποστηρικτές τους επιδιώκοντας τα αξιώματα ξεχνούν ότι η Κύπρος διατρέχει σοβαρό τον κίνδυνο να καταστεί η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Το μαρτυρούν τα γεγονότα. Αφού με την εισβολή χάσαμε το 37% του εδάφους μας, πιθανόν με δεύτερο επεισόδιο να χάσουμε και το υπόλοιπο. Υπάρχει και το προηγούμενο της Μικράς Ασίας, με τη χαμένη Ελληνική Πολιτεία.

 

Ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζή, πρέπει να αφιερωθούν ολότελα στην επιδίωξη Συμφωνίας, για την επικράτηση της Ειρήνης και τη σωτηρία της Κύπρου και του λαού μας.

 

* Οικονομολόγος, Μ.Α.

 

Read 490 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Οι δικές μου σκέψεις!

Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Οι δικές μου σκέψεις!

Την περασμένη βδομάδα έλαβε χώρα το 2ο Συνέδριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τίτλο: Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Επιβαλλόμενες δράσεις. ...

Η παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα

Η παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα

Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών...

Κυπριακό: Ώρα Πατριωτικής Ευθύνης!

Κυπριακό: Ώρα Πατριωτικής Ευθύνης!

Το ναυάγιο των συνομιλιών στη Διάσκεψη του Γκραν Μοντανά αποδεικνύεται πολύ αρνητικό για την Κύπρο και το λαό μας. Δυστυχώς...