A+ R A-
12 December 2017

Wednesday, 22 March 2017 12:49

Κομματικοποιούν τους Κτηματομεσίτες - «Βάζουν Χέρι» στο Συμβούλιο Εγγραφής και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για το ξεπούλημα Περιουσιών στα Κατεχόμενα

Κομματικοποιούν τους Κτηματομεσίτες.

 

«Βάζουν Χέρι» στο Συμβούλιο Εγγραφής και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για το ξεπούλημα Περιουσιών στα Κατεχόμενα.

 

Θέλουν Δημόσιο Υπάλληλο για πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Με πρωτομάστορα το ΑΚΕΛ και συνοδοιπόρο το ΔΗΣΥ προωθείται νέα νομοθεσία η οποία προνοεί δημόσιο υπάλληλο για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών . Μάλιστα ο Πρόεδρος αυτός θα αποτελεί επιλογή του εκάστοτε Υπουργού Εσωτερικών.

 

Η κομματικοποίηση επεκτείνεται και καταργεί τη μέχρι σήμερα νομοθεσία που όριζε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών θα είναι Κτηματομεσίτης.

 

Η Νομοθεσία που προωθείται σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίες της επιτροπής Εσωτερικών αφαιρεί την προεδρία από τους κτηματομεσίτες και ανοίγει το δρόμο στο ρουσφέτι μέσω του Δημοσίου υπαλλήλου που θα διορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών και θα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο απέναντι σε Διευθυντές και Κομματικούς που πιέζουν καθημερινά για βόλεμα ισχυρών και ημετέρων.

 

Μέχρι σήμερα οι προσπάθειες για αδειοδότηση Οίκων και Γραφείων προσέκρουαν στο Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών το οποίο κράτησε το επάγγελμα όρθιο απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα των ισχυρών και απρόσωπων επιχειρήσεων που επιχειρούν να καταλάβουν όλους τους τομείς της οικονομίας και να μετατρέψουν κάθε επαγγελματία σε υπάλληλο χαμηλών εισοδημάτων.

 

Αφού δεν μπόρεσαν να αλώσουν τον τομέα μέσω των πιέσεων , αποφάσισαν να το πράξουν μέσω της νομοθεσίας.

 

Ανοίγουν την πόρτα για ξεπούλημα των κατεχόμενων Περιουσιών.

Η νέα Νομοθεσία καταργεί και τους φραγμούς που αποτρέπουν τις αγοραπωλησίες κατεχόμενης γης. Επιτρέπει την αδειοδότηση πολιτών τρίτων κρατών, όπως τη Ρωσία την Κίνα ακόμα και την Τουρκία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεσιτικών γραφείων αγνώστου ιδιοκτησίας που θα διακινούν επενδυτές από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές χωρίς κανένα κόστος για τη φήμη και το καλό όνομα της επιχείρησης τους.

 

Οι αγοραστές και επενδυτές που προσελκύει η Κύπρος μπορεί εύκολα να παραπεμφθούν σε αγορές «φθηνής» κατεχόμενης γης χωρίς καμία αναστολή πατριωτισμού ή ευθύνης από τους ανθρώπους αυτούς που δεν έχουν καμία σύνδεση με την Κύπρο και απλά θα αδειοδοτηθούν με βάση τη νέα νομοθεσία.

 

Βοηθοί Κτηματομεσίτη για χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Οι πρόνοιες της νέας νομοθεσίας φροντίζουν και για φθηνά εργατικά χέρια ώστε οι μεγάλοι οίκοι και τα γραφεία να λειτουργούν χωρίς μεγάλο λειτουργικό κόστος.

 

Θεσμοθετούν σειρά μαθημάτων με ειδικό πρόγραμμα μάθησης ώστε οι βοηθοί κτηματομεσίτη οι οποίοι σήμερα δεν χρειάζεται να διαθέτουν κανένα προσόν να έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τους μεγάλους οίκους και τα γραφεία ,για ψίχουλα.

 

Κοντή η μνήμη των πολιτικών.

Οι πολιτικοί μας ξέχασαν ότι πριν από δύο δεκαετίες η οικονομία της Κύπρου πλήρωσε ακριβά τις απάτες εις βάρος Βρετανών και Ρώσων που ξεγελάστηκαν από διάφορους επιτήδειους στον τομέα των ακινήτων.

 

Ξέχασαν και τις μαζικές συγκεντρώσεις σε Αγγλία και Ρωσία έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία.

 

Οι διεθνείς εκθέσεις ακινήτων και τουρισμού στο εξωτερικό όπου συμμετείχαν κυπριακά περίπτερα είχαν μετατραπεί σε χώρους διαμαρτυρίας των ανθρώπων αυτών που διαμαρτύρονταν με πανό αλλά και με άρθρα δημοσίευαν σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας των χωρών τους.

 

Στη Βρετανία, μάλιστα, είχε τεθεί αυτό το θέμα στο Κοινοβούλιο.

 

Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου οφείλετε τουλάχιστον και στους επαγγελματίες αδειούχους κτηματομεσίτες οι οποίοι ακόμα και μετά τον όλεθρο της φούσκας των ακινήτων ανέλαβαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να κρατήσουν ζωντανή τη ροή ξένων επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων με διάφορους τρόπους όπως π.χ. με συμμετοχές σε μεγάλες εκθέσεις ακινήτων του εξωτερικού.

 

Χαράτσι Κάθε χρόνο.

Η νέα νομοθεσία φροντίζει και για τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα .Οι αδειούχοι κτηματομεσίτες καλούνται να παρακολουθούν μαθήματα για να δικαιούνται να ανανεώσουν την άδεια τους .Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα για δεκαετίες καλούνται να πληρώσουν για να διδαχτούν αυτά που γνωρίζουν καταβάλλοντας κάθε χρόνο μεγάλα χρηματικά ποσά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα .Τα χρήματα που θα καταβάλλει ο κάθε ένας κτηματομεσίτης θα είναι τα ίδια που θα καταβάλλει και ένας μεγάλος οίκος ή γραφείο το οποίο θα είναι αδειοδοτημένο.

 

Συνεδρίες στα κρυφά.

Οι συνεδριάσεις που γίνονται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για τα θέματα αυτά είναι κεκλεισμένων των θυρών.

 

Ουδείς δικαιούται να παρακολουθήσει όσα λέγονται ενώ το Συμβούλιο Εγγραφής κτηματομεσιτών (ημικρατικός Οργανισμός) όπως και οι σύνδεσμοι Κτηματομεσιτών δεν έχουν κληθεί να παραθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ιδίους. Οι επανειλημμένες προσπάθειες για παρουσία και συζήτηση επί του θέματος έπεσαν στο κενό.

 

Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας τακτικής που θέτει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των μεγάλων και των ισχυρών . Η επίκληση των δήθεν υποχρεώσεων έναντι των δανειστών και των εταίρων ανοίγει ακόμα μία πόρτα στα μεγάλα και ξένα συμφέροντα και πλήττει ακόμα ένα κλάδο επαγγελματιών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση . Για άλλη μία φορά οι εκπρόσωποι του λαού σπεύδουν να περάσουν νομοθεσίες με διαδικασίες express για να μας λένε μετά από μερικά χρόνια ότι δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν τις καταστροφικές πρόνοιες που οι ίδιοι ψήφισαν. Όταν θα διαπιστώσουμε ότι η γη των προσφύγων κατέληξε σε λάθος χέρια και ότι η ανεργία αυξήθηκε, ότι τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν και ο αριθμός των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο αυξήθηκε, οι εκπρόσωποι του λαού θα μας καλέσουν και πάλι , ως καλούς πολίτες αυτού του τόπου , να πληρώσουμε τα σπασμένα.

 

Αλέκος Βιλάνος

 

Read 286 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Ένα κορίτσι λιποθύμησε στη μέση του δρόμου απο χρήση ναρκωτικών - πως θα αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά. Πολλές φορές γονείς δεν...

Οι ανάγκες του δημοσίου αυξάνονται, αυξάνεται και το κόστος

Οι ανάγκες του δημοσίου αυξάνονται, αυξάνεται και το κόστος

Μία μετά την άλλη, οι ανεξάρτητες υπηρεσίες του κράτους, αλλά και αρκετά υπουργεία και ημικρατικοί οργανισμοί, παρελαύνουν στην Επιτροπή Οικονομικών...

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Παιδιού

Από το 1989 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 20η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού....