A+ R A-
23 April 2018

Wednesday, 22 March 2017 12:49

Κομματικοποιούν τους Κτηματομεσίτες - «Βάζουν Χέρι» στο Συμβούλιο Εγγραφής και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για το ξεπούλημα Περιουσιών στα Κατεχόμενα

Κομματικοποιούν τους Κτηματομεσίτες.

 

«Βάζουν Χέρι» στο Συμβούλιο Εγγραφής και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για το ξεπούλημα Περιουσιών στα Κατεχόμενα.

 

Θέλουν Δημόσιο Υπάλληλο για πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Με πρωτομάστορα το ΑΚΕΛ και συνοδοιπόρο το ΔΗΣΥ προωθείται νέα νομοθεσία η οποία προνοεί δημόσιο υπάλληλο για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών . Μάλιστα ο Πρόεδρος αυτός θα αποτελεί επιλογή του εκάστοτε Υπουργού Εσωτερικών.

 

Η κομματικοποίηση επεκτείνεται και καταργεί τη μέχρι σήμερα νομοθεσία που όριζε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών θα είναι Κτηματομεσίτης.

 

Η Νομοθεσία που προωθείται σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίες της επιτροπής Εσωτερικών αφαιρεί την προεδρία από τους κτηματομεσίτες και ανοίγει το δρόμο στο ρουσφέτι μέσω του Δημοσίου υπαλλήλου που θα διορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών και θα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο απέναντι σε Διευθυντές και Κομματικούς που πιέζουν καθημερινά για βόλεμα ισχυρών και ημετέρων.

 

Μέχρι σήμερα οι προσπάθειες για αδειοδότηση Οίκων και Γραφείων προσέκρουαν στο Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών το οποίο κράτησε το επάγγελμα όρθιο απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα των ισχυρών και απρόσωπων επιχειρήσεων που επιχειρούν να καταλάβουν όλους τους τομείς της οικονομίας και να μετατρέψουν κάθε επαγγελματία σε υπάλληλο χαμηλών εισοδημάτων.

 

Αφού δεν μπόρεσαν να αλώσουν τον τομέα μέσω των πιέσεων , αποφάσισαν να το πράξουν μέσω της νομοθεσίας.

 

Ανοίγουν την πόρτα για ξεπούλημα των κατεχόμενων Περιουσιών.

Η νέα Νομοθεσία καταργεί και τους φραγμούς που αποτρέπουν τις αγοραπωλησίες κατεχόμενης γης. Επιτρέπει την αδειοδότηση πολιτών τρίτων κρατών, όπως τη Ρωσία την Κίνα ακόμα και την Τουρκία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεσιτικών γραφείων αγνώστου ιδιοκτησίας που θα διακινούν επενδυτές από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές χωρίς κανένα κόστος για τη φήμη και το καλό όνομα της επιχείρησης τους.

 

Οι αγοραστές και επενδυτές που προσελκύει η Κύπρος μπορεί εύκολα να παραπεμφθούν σε αγορές «φθηνής» κατεχόμενης γης χωρίς καμία αναστολή πατριωτισμού ή ευθύνης από τους ανθρώπους αυτούς που δεν έχουν καμία σύνδεση με την Κύπρο και απλά θα αδειοδοτηθούν με βάση τη νέα νομοθεσία.

 

Βοηθοί Κτηματομεσίτη για χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Οι πρόνοιες της νέας νομοθεσίας φροντίζουν και για φθηνά εργατικά χέρια ώστε οι μεγάλοι οίκοι και τα γραφεία να λειτουργούν χωρίς μεγάλο λειτουργικό κόστος.

 

Θεσμοθετούν σειρά μαθημάτων με ειδικό πρόγραμμα μάθησης ώστε οι βοηθοί κτηματομεσίτη οι οποίοι σήμερα δεν χρειάζεται να διαθέτουν κανένα προσόν να έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τους μεγάλους οίκους και τα γραφεία ,για ψίχουλα.

 

Κοντή η μνήμη των πολιτικών.

Οι πολιτικοί μας ξέχασαν ότι πριν από δύο δεκαετίες η οικονομία της Κύπρου πλήρωσε ακριβά τις απάτες εις βάρος Βρετανών και Ρώσων που ξεγελάστηκαν από διάφορους επιτήδειους στον τομέα των ακινήτων.

 

Ξέχασαν και τις μαζικές συγκεντρώσεις σε Αγγλία και Ρωσία έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία.

 

Οι διεθνείς εκθέσεις ακινήτων και τουρισμού στο εξωτερικό όπου συμμετείχαν κυπριακά περίπτερα είχαν μετατραπεί σε χώρους διαμαρτυρίας των ανθρώπων αυτών που διαμαρτύρονταν με πανό αλλά και με άρθρα δημοσίευαν σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας των χωρών τους.

 

Στη Βρετανία, μάλιστα, είχε τεθεί αυτό το θέμα στο Κοινοβούλιο.

 

Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου οφείλετε τουλάχιστον και στους επαγγελματίες αδειούχους κτηματομεσίτες οι οποίοι ακόμα και μετά τον όλεθρο της φούσκας των ακινήτων ανέλαβαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να κρατήσουν ζωντανή τη ροή ξένων επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων με διάφορους τρόπους όπως π.χ. με συμμετοχές σε μεγάλες εκθέσεις ακινήτων του εξωτερικού.

 

Χαράτσι Κάθε χρόνο.

Η νέα νομοθεσία φροντίζει και για τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα .Οι αδειούχοι κτηματομεσίτες καλούνται να παρακολουθούν μαθήματα για να δικαιούνται να ανανεώσουν την άδεια τους .Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα για δεκαετίες καλούνται να πληρώσουν για να διδαχτούν αυτά που γνωρίζουν καταβάλλοντας κάθε χρόνο μεγάλα χρηματικά ποσά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα .Τα χρήματα που θα καταβάλλει ο κάθε ένας κτηματομεσίτης θα είναι τα ίδια που θα καταβάλλει και ένας μεγάλος οίκος ή γραφείο το οποίο θα είναι αδειοδοτημένο.

 

Συνεδρίες στα κρυφά.

Οι συνεδριάσεις που γίνονται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για τα θέματα αυτά είναι κεκλεισμένων των θυρών.

 

Ουδείς δικαιούται να παρακολουθήσει όσα λέγονται ενώ το Συμβούλιο Εγγραφής κτηματομεσιτών (ημικρατικός Οργανισμός) όπως και οι σύνδεσμοι Κτηματομεσιτών δεν έχουν κληθεί να παραθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ιδίους. Οι επανειλημμένες προσπάθειες για παρουσία και συζήτηση επί του θέματος έπεσαν στο κενό.

 

Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας τακτικής που θέτει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των μεγάλων και των ισχυρών . Η επίκληση των δήθεν υποχρεώσεων έναντι των δανειστών και των εταίρων ανοίγει ακόμα μία πόρτα στα μεγάλα και ξένα συμφέροντα και πλήττει ακόμα ένα κλάδο επαγγελματιών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση . Για άλλη μία φορά οι εκπρόσωποι του λαού σπεύδουν να περάσουν νομοθεσίες με διαδικασίες express για να μας λένε μετά από μερικά χρόνια ότι δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν τις καταστροφικές πρόνοιες που οι ίδιοι ψήφισαν. Όταν θα διαπιστώσουμε ότι η γη των προσφύγων κατέληξε σε λάθος χέρια και ότι η ανεργία αυξήθηκε, ότι τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν και ο αριθμός των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο αυξήθηκε, οι εκπρόσωποι του λαού θα μας καλέσουν και πάλι , ως καλούς πολίτες αυτού του τόπου , να πληρώσουμε τα σπασμένα.

 

Αλέκος Βιλάνος

 

Read 377 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Εζεκίας Παπαϊωάννου: Ιστορικές οι παρακαταθήκες του! Για την Κύπρο και το λαό μας!

Εζεκίας Παπαϊωάννου: Ιστορικές οι παρακαταθήκες του! Για την Κύπρο και το λαό μας!

Η απονομή τιμών σε ανθρώπους που υπηρέτησαν τον τόπο και το λαό τους, με συνέπεια, πίστη και αφοσίωση αποτελεί χρέος...

Λεμεσός: Έργα που αναμένουν χρόνια!

Λεμεσός: Έργα που αναμένουν χρόνια!

Η Λεμεσός ως συμπρωτεύουσα, ως η Επαρχία η οποία καταβάλλει στον κρατικό οικονομικό κουρβανά, περίπου το 1/3 της οικονομίας της...

Θεοχάρους: απούσα η Ε.Ε από την κρίση στη Συρία

Θεοχάρους: απούσα η Ε.Ε από την κρίση στη Συρία

Η Μογκερίνι αδυνατεί να διαραματίσει διπλωματικό ρόλο εκτόνωσης «Ενώ τα τύμπανα της κλιμάκωσης του πολέμου ηχούν στη Συρία και στην...