A+ R A-
23 September 2017

Tuesday, 14 March 2017 13:07

Η Στάθμευση στο Κέντρο της Λεμεσού

Η Στάθμευση στο Κέντρο της Λεμεσού.

 

Αναφέρομαι στο υπό εγκατάλειψη κέντρο της Λεμεσού, και στην αδυναμία των Αρχών να προχωρήσουν στην κατασκευή του νέου Πολυώροφου Χώρου Στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους, και πολύ πλησίον της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Παντοπουλείου), απόφαση που επάρθει επί Δημαρχίας Αντώνη Χατζηπαύλου και διά τόσα χρόνια και οι τρεις Δήμαρχοι, κ.κ. Αντώνης Χατζηπαύλου, Δημήτρης Κοντίδης, και Ανδρέας Χρίστου δεν εμπόρεσαν να την αξιοποιήσουν, διότι υπήρχαν, εάν είναι δυνατόν, κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις.

 

Παρ’ όλες τις προσπάθειες του τελευταίου Δημάρχου κ. Ανδρέα Χρίστου να προχωρήσει στην υλοποίησιν του έργου, αντί όμως τετραώροφου, επάρθη νέα απόφασις δια νέον Διώροφον Υπόγειον Χώρο, και παρ’ όλο που το έργο επροωθήθη και εδόθη στον εργολάβον, και συγκεκριμένα στην εταιρεία Lois Builders στις αρχές του 2012, ως προσφορά της Κυβέρνησης με αριθμόν 2454 Τμήμα Γ, ημερομηνίας 30 Ιουλίου 2010, πάλι δυστυχώς το έργο δεν άρχισε ένεκα της οικονομικής κρίσεως, αλλά και πάλι από αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες κάποιων διαφωνούντων.

 

Ας μου επιτραπή εδώ, να αμφισβητίσω την ασφάλεια του υπόγειου χώρου και είμαι βέβαιος ότι καμιά γυναίκα ή άνδρας θα θέλει να σταθμεύσει στον υπόγειον χώρο, πρωί ή βράδυ με την σημερινή επικρατούσα ανασφάλεια των καθημερινών ληστειών, βιασμών κλπ.

 

Είναι αποδεκτό από όλες τις Αρχές ότι ο νέος Πολυώροφος Χώρος είναι μια μεγάλη ανάγκη δια το Κέντρο της Λεμεσού όπως αυτό επιβεβαιώθει όχι σε μια αλλά τουλάχιστο σε τέσσερις (4) μελέτες δια το κυκλοφοριακό της Λεμεσού, αλλά πάντα ανεβάλλετο μέχρι σήμερον.

 

Δια ενημέρωση αναφέρω τουλάχιστο τέσσερις (4) μελέτες δια τον Πολυώροφο Χώρο Στάθμευσης στην Ανδρέα Θεμιστοκλέους που έγιναν ως ακολούθως:

Μελέτη Κυκλοφοριακής Διαχείρισης το 1987 με Εργοδότη το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Κυκλοφοριακή μελέτη δια το Εμπορικό Κέντρο της Λεμεσού το 1991 με εργοδότη τον Δήμο Λεμεσού.

Κυκλοφοριακή μελέτη για την ευρύτερη Αστική Περιοχή της Λεμεσού το 1994, με εργοδότη το Τμήμα Δημοσίων Έργων με ορίζοντα, μελέτη το 2010.

Μελέτες που έγιναν από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο για λογαριασμό του ΤΕΠΑΚ, για την περιοχή του Κέντρου της Λεμεσού.

 

Όλες αναφέρονται στην ανάγκη αυξημένων σε χωρητικότητα νέων χώρων στάθμευσης ιδιαίτερα στο Κέντρο της Πόλης δια την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών του ΤΕΠΑΚ και των ευρύτερων αναγκών του Κέντρου της Πόλης.

 

Τα πορίσματα όλων των μελετών συγκλίνουν δια την προώθηση Κεντρικού Σταθμού Λεωφορείων στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλεους σε συνδυασμό με Πολυώροφο Χώρο Στάθμευσης.

 

Όλες οι πιο πάνω μελέτες και εισηγήσεις δυστυχώς μέχρι σήμερον δεν υλοποιήθησαν με αποτέλεσμα το Κέντρο να υποφέρει αφού κανείς δεν μπορεί να κατέβει στην πόλη με το αυτοκίνητο του έστω και για λίγα λεπτά.

 

Ας σημειωθεί ότι η αναμενόμενη αύξησις των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, θα φέρει και την αύξησιν νέων αυτοκινήτων άρα ο Πολυώροφος Χώρος είναι πράγματι μια άμεσος ανάγκη.

 

Τελειώνοντας εισηγούμαι όπως αφού μέχρι της στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε, να τεθεί το θέμα εξ’αρχής δια την κατασκευή του Νέου Πολυώροφου Χώρου δια να αντιμετωπίσει και τις νέες αυξημένες ανάγκες.

 

Ντίνος Σολομωνίδης – Λεμεσός

 

Read 6272 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

«Η πορεία του ευρώ»

«Η πορεία του ευρώ»

Η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, του Ιαπωνικού Γιέν και της στερλίνας τους τελευταίους τρεις μήνες δεν είναι ευχάριστη...

«Η διαφθορά θέλει δύο: αυτόν που δωροδοκείται και αυτόν που δωροδοκεί»

«Η διαφθορά θέλει δύο: αυτόν που δωροδοκείται και αυτόν που δωροδοκεί»

Για να μιλήσουμε αντικειμενικά για την διαφθορά στο Δημόσιο, οφείλουμε κατ’ αρχήν να κάνουμε μια βασική παραδοχή χωρίς φόβο και...

Ανάπτυξη χωρίς ελλείμματα και με μείωση της ανεργίας

Ανάπτυξη χωρίς ελλείμματα και με μείωση της ανεργίας

Ο ρυθμός ανάπτυξης τη Κυπριακής οικονομίας επιταχύνεται και η ανεργία μειώνεται, όχι όμως σε ικανοποιητικό βαθμό. Σύμφωνα με τα τελευταία...