A+ R A-
22 May 2018

Thursday, 02 March 2017 18:14

ΒΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Featured

Αγανακτισμένοι γονείς ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων για αντιμετώπιση «βίαιου παιδιού» σε σχολείο της Λεμεσού.


Σύμφωνα με επιστολή τους προς τον αρμόδιο Yπουργό, ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για θέματα σωματικής και ψυχολογικής βίας, που ασκείται σε παιδιά Δημοτικού σχολείου στη Λεμεσό από συγκεκριμένο παιδί της Στ’ τάξης.


Όπως αναφέρουν οι γονείς το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί από την Α’ τάξη του δημοτικού σε χαμηλότερο βαθμό, αλλά σταδιακά κορυφώθηκε στις πιο μεγάλες τάξεις και συγκεκριμένα στην Ε’ και Στ’ τάξη.


Στην επιστολή τους οι γονείς τονίζουν, ότι από τη σχολική χρονιά 2015 – 2016 όταν άρχισε να γίνεται το παιδί πολύ επικίνδυνο, ήρθαν άπειρες φορές σε επαφή με τη διευθύντρια του σχολείου η οποία συνεχώς τους καθησύχαζε. Όπως αναφέρουν, τους έλεγε συνεχώς ότι είναι όλα υπό έλεγχο και επαναλάμβανε, όπως σημειώνουν, ότι οι γονείς του έρχονται στο σχολείο κάτω από δικές της οδηγίες και ότι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, ενώ η βία από το συγκεκριμένο παιδί αυξανόταν, υπογραμμίζουν, δραματικά όλον αυτόν τον καιρό.


Στην επιστολή τους οι αγανακτισμένοι πλέον γονείς καταγράφουν μερικά περιστατικά τα οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια πιο κάτω:


«Τη σχολική χρονιά 2015 -2016 Ε’ τάξη επανειλημμένως και σχεδόν καθημερινά κτυπούσε παιδιά απο διάφορες τάξεις του σχολείου μέσα σε αυτά τα παιδιά και τα δικά μας, απο όλα τα περιστατικά σας μεταφέρω μερικά: τα σημαδεύε με ψαλίδι «να τους τα μπήξη», έκανε σαίτα, έριξε με δύναμη ένα παιδί μέσα στα θρανία με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον αυχένα να μαυρίσει το χέρι του, σε άλλο περιστατικό χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές πάλι το κτύπησε με αποτέλεσμα να πάει να κρυφτεί σε βιβλιοπωλείο που υπάρχει σχεδόν δίπλα στο σχολείο και άλλα αμέτρητα περιστατικά.

Μετα απο όλα αυτά και που δεν υπήρχε καμία ασφάλεια για τα παιδιά καταφύγαμε στην αστυνομία καταγγέλλοντας όλα τα πιο πάνω, είχαμε τηλεφωνικη επικοινωνία με την επιθεωρήτρια, μετα απο αυτό το μόνο μέτρο που πήρε η διεύθυνση του σχολείου ήταν να υπάρχουν δυο μάτια πάνω στο συγκεκριμένο παιδί συνέχεια και μας είπαν οτι οι γονείς του θα τον έπαιρναν σε ψυχολόγο, αυτά έγινα ενα μήνα πριν λήξει η σχολική χρονιά, χωρίς αποτέλεσμα όπως φαίνεται.


Η φετινή σχολική χρονία (2016 - 2017) άρχισε από κι που σταμάτησε από την περσινή χρονία και ακόμα χειρότερα.

Χωρίς ουσιαστικό λόγο έβριζε ή έπιανε από το λαιμό συμμαθητές ή πιο μικρά παιδιά. Χαρακτηριστικά επιτέθηκε σε παιδάκι του Α’ κύκλου χωρίς λόγο και του έσπασε την μύτη. Σε άλλο περιστατικό αυτή την φορά σε συμμαθητή του πάλι χωρίς λόγο, τον έπιασε από τον λαιμό και τον έσκυψε προς τα κάτω κτυπόντας τον προς το σώμα της θέρμανσης. Καταμετρηθηκαν μόνο μέχρι των Οκτωμβριο 9 περιστατικά σωματικής βίας σε παιδιά απο όλες τις τάξεις του Α&Β κύκλου.

Παρεκτρέπεται και εκφοβίζει αγόρια και κορίτσια οτι θα τα βιάσει, κατεβάζει το παντελόνι του με πρόθεση να ΔΕΙΞΕΙ τα γεννητικά του όργανα σε αλλα παιδιά, εχει κρυμμένο στη τσάντα του μαχαίρι, και το δείχνει σε αλλα παιδιά της τάξης, σε εκδρομή κτυπά παιδί άλλης τάξης άσχημα, παθαίνει κρίσεις θυμού, βρίζει χυδαία οτι μπορεί να φανταστεί το μυαλό. Κτυπά παιδάκια απο όλες της τάξεις και ηλικίες γιατι πολυ απλά ή ηταν θυμωμένος με κάτι άλλο και βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή κοντά του, είτε γιατι τους μιλά και δεν καταλαβαίνουν ούτε την ελληνική ούτε την αγγλική γλώσσα, τα κτυπα βίαια, τρομοκρατεί τους συμμαθητές του λεκτικά και σωματικά γιατι τον είδαν να κάνει μια απρεπή χειρονομία, να βγάζει τη ζώνη του παντελονιού του να εκφοβίζει τα αλλα παιδιά κτυπωντας τη πανω σε θρανία πανω στην έδρα. Και το τελευταίο για να μη γινόμαστε κουραστικοί ήταν πριν λίγες μέρες στην αυλή του σχολείου, πάλι έπιασε συμμαθητή του από τον λαιμό και τον κτύπησε στο χώμα (μπροστά στα έντρομα μάτια των συμμαθητών του και του υπεύθυνου δασκάλου, να παθαίνει κρίσεις θυμού και να μην ελέγχετε).


Ακομα και την Παρασκευή 3/2/2017 εκφοβίζε και κορόιδευε ενα παιδάκι που δεν καταλαβαίνει την γλώσσα μας ούτε την αγγλική ούτε καμία άλλη γλώσσα πέρα απο τη δίκη του με αποτέλεσμα να κλαίει το παιδάκι με αναφιλητά».

Αυτό το κομμάτι είναι ένα απόσπασμα από την επιστολή που απέστειλαν στον αρμόδιο υπουργό οι γονείς.


Αναμένουμε, την απάντηση του Υπουργείου για το όλο θέμα και θα επανέλθουμε με νεότερα για το συγκεκριμένο φαινόμενο βίας που παρατηρείται.

Read 1798 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Η παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα

Η παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα

Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών...

Κυπριακό: Ώρα Πατριωτικής Ευθύνης!

Κυπριακό: Ώρα Πατριωτικής Ευθύνης!

Το ναυάγιο των συνομιλιών στη Διάσκεψη του Γκραν Μοντανά αποδεικνύεται πολύ αρνητικό για την Κύπρο και το λαό μας. Δυστυχώς...

Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια ή στα Οδοφράγματα;

Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια ή στα Οδοφράγματα;

Μετά την παράνομη Τουρκική εισβολή, σε όλους της διόδους προς την κατεχόμενη γη μας στήθηκαν από την Εθνική Φρουρά οδοφράγματα...