A+ R A-
17 August 2017

Tuesday, 07 February 2017 07:53

Η στάθμευση στο κέντρο της Λεμεσού Featured

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Λεμεσού, με την απουσία χώρων στάθμευσης και την κυκλοφοριακή κίνηση, σχολιάζει ο Ντίνος Σολομωνίδης.

 

Αναφέρομαι στο υπό εγκατάλειψη κέντρο της Λεμεσού και στην αδυναμία των Αρχών να προχωρήσουν στην κατασκευή του νέου πολυώροφου χώρου στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους, και πολύ πλησίον της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Παντοπωλείου), απόφαση που επάρθει επί δημαρχίας Αντώνη Χατζηπαύλου και για τόσα χρόνια και οι τρεις δήμαρχοι, Αντώνης Χατζηπαύλου, Δημήτρης Κοντίδης και Ανδρέας Χρίστου, δεν μπόρεσαν να την αξιοποιήσουν, διότι υπήρχαν, εάν είναι δυνατόν, κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις.

 

Παρ' όλες τις προσπάθειες του τελευταίου δημάρχου Ανδρέα Χρίστου να προχωρήσει στην υλοποίησιη του έργου, αντί όμως τετραώροφου, επάρθη νέα απόφαση για νέο διώροφο υπόγειο χώρο, και παρ' όλο που το έργο προωθήθηκε και εδόθη στον εργολάβο, και συγκεκριμένα στην εταιρεία Lois Builders στις αρχές του 2012, ως προσφορά της κυβέρνησης με αριθμόν 2454 Τμήμα Γ, ημερομηνίας 30 Ιουλίου 2010, πάλι δυστυχώς το έργο δεν άρχισε ένεκα της οικονομικής κρίσεως, αλλά και πάλι από αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες κάποιων διαφωνούντων.

 

Ας μου επιτραπεί εδώ να αμφισβητήσω την ασφάλεια του υπόγειου χώρου και είμαι βέβαιος ότι καμιά γυναίκα ή άνδρας θα θέλει να σταθμεύσει στον υπόγειο χώρο, πρωί ή βράδυ με την σημερινή επικρατούσα ανασφάλεια των καθημερινών ληστειών, βιασμών κ.λπ.

 

Είναι αποδεκτό από όλες τις Αρχές ότι ο νέος πολυώροφος χώρος είναι μια μεγάλη ανάγκη για το κέντρο της Λεμεσού όπως αυτό επιβεβαιώθει όχι σε μια αλλά τουλάχιστο σε τέσσερις μελέτες για το κυκλοφοριακό της Λεμεσού, αλλά πάντα αναβάλλεται μέχρι σήμερα.

 

Για ενημέρωση αναφέρω τουλάχιστο τέσσερις μελέτες για τον πολυώροφο χώρο στάθμευσης στην Ανδρέα Θεμιστοκλέους που έγιναν ως ακολούθως:

I. Μελέτη Κυκλοφοριακής Διαχείρισης το 1987 με Εργοδότη το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

 

II. Κυκλοφοριακή μελέτη δια το Εμπορικό Κέντρο της Λεμεσού το 1991 με εργοδότη τον Δήμο Λεμεσού.

 

III. Κυκλοφοριακή μελέτη για την ευρύτερη Αστική Περιοχή της Λεμεσού το 1994, με εργοδότη το Τμήμα Δημοσίων Έργων με ορίζοντα, μελέτη το 2010.

 

IV. Μελέτες που έγιναν από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο για λογαριασμό του ΤΕΠΑΚ, για την περιοχή του Κέντρου της Λεμεσού. Όλες αναφέρονται στην ανάγκη αυξημένων σε χωρητικότητα νέων χώρων στάθμευσης ιδιαίτερα στο Κέντρο της Πόλης δια την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών του ΤΕΠΑΚ και των ευρύτερων αναγκών του Κέντρου της Πόλης.

 

Τα πορίσματα όλων των μελετών συγκλίνουν στην προώθηση Κεντρικού Σταθμού Λεωφορείων στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλεους σε συνδυασμό με πολυώροφο χώρο στάθμευσης.
Όλες οι πιο πάνω μελέτες και εισηγήσεις δυστυχώς μέχρι σήμερον δεν υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα το κέντρο να υποφέρει αφού κανείς δεν μπορεί να κατέβει στην πόλη με το αυτοκίνητο του έστω και για λίγα λεπτά.

 

Ας σημειωθεί ότι η αναμενόμενη αύξηση των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, θα φέρει και την αύξηση νέων αυτοκινήτων άρα ο πολυώροφος χώρος είναι πράγματι μια άμεσος ανάγκη.
Τελειώνοντας εισηγούμαι όπως αφού μέχρι της στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε, να τεθεί το θέμα εξ' αρχής για την κατασκευή του νέου πολυώροφου χώρου για να αντιμετωπίσει και τις νέες αυξημένες ανάγκες.

 

Ντίνος Σολομωνίδης

 

πηγή: philenews.com

 

Read 316 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Τα κόκκινα, η Ελλάδα και η Τουρκία

Τα κόκκινα, η Ελλάδα και η Τουρκία

Προσπαθούμε να αντιληφθούμε γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εν έτει 2017 παρεμβαίνει τόσο άτσαλα σε θέματα που αφορούν την...

Δεν σταματά πουθενά η κατρακύλα σας, Πρόεδρε;

Δεν σταματά πουθενά η κατρακύλα σας, Πρόεδρε;

Η δίψα σας για επανεκλογή και η στροφή στα... ακροδεξιά λιμνάζοντα είναι ένα, Πρόεδρε. Η κατάλυση του κράτους για τις...

Δύο παρανομίες και μια νομιμότητα

Δύο παρανομίες και μια νομιμότητα

Και οι δύο κοινότητες είναι δέσμιες ενός ψυχολογικού, οικονομικού και πολιτικού αφηγήματος που δεν τους επιτρέπει να καλύψουν το τελευταίο...