A+ R A-
13 December 2017

Thursday, 29 December 2016 09:45

Οι άνθρωποι γύρω μας κατά τον τελικό απολογισμό του Χρόνου, του Δρα Λουκά Αριστοδήμου

Είμαι από τους ανθρώπους που εκ πείρας βιωμένης, πιστεύω στην «θαυματουργή» απρόκλητη και απρόσκλητη επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, όταν συντελούνται οι προϋποθέσεις της ύπαρξης κοινού θετικού ενεργειακού φορτίου.

 

Το Σύμπαν, στο πλήρωμα του χρόνου, επιλέγει να συγχρονίσει και να φέρει δύο, ακόμα και τελείως άγνωστους ανθρώπους, σε ανοικτή φάση επικοινωνίας και γόνιμης και δημιουργικής αλληλοεπίδρασης.

 

Και, μην μου πει κανείς ότι ο συγχρονισμός μεταξύ ανθρώπων δεν λειτουργεί!

 

Εκεί που δεν το περιμένεις, εμφανίζονται άνθρωποι που σε βοηθούν να αλλάξεις. Από έναν οποιονδήποτε σε Κάποιον. Μερικοί άνθρωποι απλά κοιτάζοντας προς εσένα, στην γόνιμη στιγμή, σου μεταδίδουν θάρρος, έμπνευση και έναυσμα για νέες ευκαιρίες, χωρίς κατ’ ανάγκη να το στοχεύουν είτε ακόμα και να το συνειδητοποιούν.

 

Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους, σε ανύποπτο αλλά ανεξήγητα υποβολιμαίο χρόνο, επιτυγχάνεις μια «σύνδεση» ανεξήγητη, αναπάντεχη, ανεπανάληπτη και μη αναστρέψιμη. Είναι άνθρωποι με την ίδια συναισθηματική δόνηση με τη δικιά σου, άνθρωποι που σου δίνουν συναισθήματα τόσο ισχυρά που σε «αναστατώνουν» όταν τους έχεις στον γύρω σου χώρο.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που σε εκπλήττουν και σου κόβουν την ανάσα, όταν σου απευθύνουν το λόγο και τεντώνουν τα χέρια τους προς εσένα. Είναι εκείνοι που δεν ζητούν τις αγκαλιές τους πίσω, εκείνοι που απλά δίνουν και δίνουν. Είναι εκείνοι που δεν στοχεύουν ποτέ στο κέρδος. Με συμπεριφορά χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις, χωρίς επιπλοκές συναισθημάτων, και χωρίς σπατάλη εγωισμού ή απόβλητα προσωπικής περηφάνιας.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που σε νιώθουν, σε διαβάζουν, σε αισθάνονται, αλλά που σε κάνουν να νομίζεις ότι δεν ξέρουν τίποτα για σένα. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ξυπνούν από το λήθαργο της συνήθειας και σε εξυψώνουν, σε εμπλουτίζουν και σε κάνουν να νιώθεις «αριστοκράτης» προσόντων και ικανοτήτων μέχρι το μεδούλι της ύπαρξης σου.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν αληθινά και αγαπούν και ότι εσύ αγαπάς όσο και όσο και όπως τους αγαπάς κι εσύ, αλλά που, συνήθως επιλέγουν να το κάνουν στα κρυφά, με τέτοια διακριτικότητα την οποία μπορείς μόνο ίσως να συναντήσεις στο σύνορο μεταξύ της απόλυτης σιωπής και του μυστηρίου.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που με την απρόκλητη και απρόσκλητη εμφάνιση τους, εκμαιεύουν θαύματα και που έχουν την σχεδόν μαγική ικανότητα να κατασκευάζουν για σένα θαυματουργές παστίλιες με κύριο συστατικό την ξεχασμένη στη ρουτίνα της ζωής και της συνήθειας, γεύση της άπειρης ευτυχίας.

 

Υπάρχουν τέλος άνθρωποι που χωρίς αμεσότητα έχουν την ικανότητα να σου αναμορφώσουν την ξεθωριασμένη οπτική γωνία σου για σένα, να σου δώσουν το όχημα και να σε διδάξουν τον τρόπο και τον δρόμο της επιστροφής προς εσένα και που μετά σε αφήνουν εκεί, μόνο με τον εαυτό σου, να πορεύεσαι και αρκούνται μόνο στο να παρακολουθούν την ανάληψή σου και να σε θαυμάζουν από μακριά...

 

Εσύ δεν έχεις παρά να πιστέψεις ότι όλα είναι δυνατόν να συμβούν, αν φροντίζεις απλά να είσαι θετικός, ανοικτός και δεκτικός προς το αναπάντεχο που θα σου δώσει και τις πιο όμορφες, δυνατές και θρεπτικές για τη ζωή, γεύσεις εσωτερικής ευτυχίας.

 

Read 543 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Με προεκλογικά συνθήματα «η κρίση θέλει ηγέτη» και «η Κύπρος δεν είναι μόνη», ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δημιούργησε τις «νεοφιλελεύθερες»...

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Ένα κορίτσι λιποθύμησε στη μέση του δρόμου απο χρήση ναρκωτικών - πως θα αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά. Πολλές φορές γονείς δεν...

Οι ανάγκες του δημοσίου αυξάνονται, αυξάνεται και το κόστος

Οι ανάγκες του δημοσίου αυξάνονται, αυξάνεται και το κόστος

Μία μετά την άλλη, οι ανεξάρτητες υπηρεσίες του κράτους, αλλά και αρκετά υπουργεία και ημικρατικοί οργανισμοί, παρελαύνουν στην Επιτροπή Οικονομικών...