A+ R A-
13 December 2017

Tuesday, 27 December 2016 09:49

Η ''αρένα'' των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στη Λεμεσό έχει ήδη κλείσει, του Τάκη Μιχαήλ

Είχα κατά καιρούς γράψει και μεταφέρει εικόνες από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα με ποδοσφαιριστές που κατά την διάρκεια του αγώνα γινόντουσαν ταύροι σε αρένα.

 

Μερικοί από αυτούς που ''εβάλλαν τους νέφτι'' και δεν ησύχαζαν για ενενήντα λεπτά ήταν το δίδυμο Σιούκρης και Κούσπος του ΑΡΗ, ο Κρίστης και ο Φασουλής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ο Βούργος της ΑΕΛ, ο Σιαήλης της ΑΝΟ, ο Πιτσιάουλος τους Σαλαμίνας και πολλοί άλλοι.

 

Το ίδιο συνέβαινε και με προπονητές στον πάγκο με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Άντρο Κοτσώνη.

Αυτοί οι ταύροι του ενενηντάλεπτου γινόντουσαν αρνάκια με το σφύριγμα του διαιτητή λήξης τους αγώνα.

Από ΑΝΤΙπαλοι κατά την διάρκεια του αγώνα γινόντουσαν ΣΥΝποδοσφαιριστές με την λήξη.

Στον δρόμο για τα αποδυτήρια αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο, έδιναν τα συγχαρητήρια ηττημένοι προς νικητές για να συναντηθούν έξω από το ΓΣΟ για ένα μαχαλεπί που τον Πάγκαλο.

 

Η ίδια εικόνα συνέχιζε καθ' όλη την διάρκεια της βδομάδας στις προπονήσεις όπου μοιραζόντουσαν το ΓΣΟ, έκαναν φιλικό παιχνίδι προπόνησης, συνέχιζαν με τα πηγαδάκια πότε στο κατάστημα του ενός πότε του άλλου.

 

Αυτή η εικόνα των ''ταύρων σε αρένα'' συναντούμε, όπως και συναντήσαμε, σε εκλογές, βουλευτικές, δημοτικές, προεδρικές.

Η ''αρένα'' των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στη Λεμεσό πρέπει να έχει ήδη κλείσει. Δυο ΣΥΝπολίτες που διεκδίκησαν την νίκη, για προεκλογικούς και μόνο σκοπούς, μετατράπηκαν σε ΑΝΤΙπάλους.

 

Όπως σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα μπορεί να πέσουν και κάποια ακούσια φάουλ, ή και εκούσια να τραβήξει ο ένας την φανέλα του άλλου για να μην σκοράρει, αυτό συμβαίνει και σε εκλογές.

Αναλύοντας κάποιος τα δεκάδες και εκατοντάδες συνθήματα των δυο υποψηφίων για την δημαρχία όπως και όλων για το δημοτικό συμβούλιο βρίσκει ένα κοινό σύνθημα που όλοι ανεξαίρετα είχαν προμετωπίδα τους, ''ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ'' και ''ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ''.

 

Το τελικό σφύριγμα του αγώνα ανέδειξε ένα νικητή για τη θέση του δημάρχου, όπως και ανέδειξε τους νικητές για το δημοτικό συμβούλιο.

 

Τι αναμένεται από αυτήν την κυρία που όλη είχαν προμετωπίδα τους, την Λεμεσό.

Τι αναμένεται από αυτόν, τον δημότη, για τον οποίο όλοι αγωνίστηκαν να κάνουν πιο ευτυχισμένο.

 

Να πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στα αποδυτήρια συγχαίροντας ό ένας τον άλλο, να συνευρεθούν και να συνευρίσκονται για όλη την διάρκεια των ημερών και να τιμήσουν την υπόσχεση τους. ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

 

Είμαστε πέραν από βέβαιοι, ότι ο νέος δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης με τον εκ φύσεως ευγενικό και συναινετικό του χαρακτήρα θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δήμαρχος-δημοτικό συμβούλιο-δημοτικοί υπάλληλοι -δημότες, θα συνεργαστούν για χάρη της μεγάλης αγαπημένης, της Λεμεσού μας.

 

Καλή δουλειά σε όλους.

 

Του Τάκη Μιχαήλ

 

Read 3709 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος του κεφαλαίου ή Μαλάς του λαού;

Με προεκλογικά συνθήματα «η κρίση θέλει ηγέτη» και «η Κύπρος δεν είναι μόνη», ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δημιούργησε τις «νεοφιλελεύθερες»...

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Κέντρο Νεότητος στη Λεμεσό παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, λόγω γραφειοκρατίας

Ένα κορίτσι λιποθύμησε στη μέση του δρόμου απο χρήση ναρκωτικών - πως θα αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά. Πολλές φορές γονείς δεν...

Οι ανάγκες του δημοσίου αυξάνονται, αυξάνεται και το κόστος

Οι ανάγκες του δημοσίου αυξάνονται, αυξάνεται και το κόστος

Μία μετά την άλλη, οι ανεξάρτητες υπηρεσίες του κράτους, αλλά και αρκετά υπουργεία και ημικρατικοί οργανισμοί, παρελαύνουν στην Επιτροπή Οικονομικών...