A+ R A-
18 January 2017

Friday, 16 December 2016 07:30

Ο Αδάμος Κόμπος μιλά για τη μεταμόρφωση της Λεμεσού σε πόλη-στολίδι

Ο Αδάμος Κόμπος μιλά για τη μεταμόρφωση της Λεμεσού σε πόλη-στολίδι.

 

Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, είτε προερχόμενοι από τη Λεμεσό είτε από άλλες πόλεις, να βρουν μεγάλα ή μικρά ελαττώματα, αδυναμίες ή και παραλείψεις στην πόλη της Λεμεσού, νομίζω κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Μπορεί να το κάνουν είτε από κακεντρέχεια ή ζήλια ή ελπίζοντας να ωφεληθούν σε κάτι.

Δεν είναι όλα τέλεια βέβαια σ' αυτό τον δήμο, όμως κατά γενική ομολογία, ντόπιων και ξένων, η πόλη είναι ένα στολίδι, εξελισσόμενη σ' ένα διαμάντι, που φαίνεται να είναι από τις καλύτερες παραλιακές πόλεις της Μεσογείου.

Τι να μην προσέξεις, το παραλιακό μέτωπο με τη μαρίνα, Το Παλιό Λιμάνι, την Επίχωση ή Μόλο με τον πεζόδρομο για περιπάτους, την Ακτή Ολυμπίων με την τεράστια κολυμβητική παραλία;

Η παλιά πόλη γύρω από το Κάστρο που κάποτε φοβόσουν να περάσεις απ' εκεί, ακόμη και την ημέρα, σήμερα είναι μια από τις πιο ζωντανές περιοχές με τα κάθε λογής εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ που σε παραπέμπουν στις ανάλογες περιοχές της Πλάκας και του Μοναστηρακίου στην Αθήνα.

Η πλατεία της οδού Σαριπόλου, δίπλα από την αναπαλαιωμένη Κεντρική Δημοτική Αγορά σφύζει πραγματικά κάθε βράδυ σχεδόν, από νεαρούς, ντόπιους και ξένους, που πηγαίνουν εκεί να συναντήσουν τις παρέες τους σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ ή ταβέρνα, ακούγοντας και την αγαπημένη τους μουσική.

Σ' όλες τις περιοχές γύρω από τη Δημοτική Αγορά αναπαλαιώθηκε το οδικό δίκτυο με νέες εγκαταστάσεις, υπόγειας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικού δικτύου, όπως επίσης αγωγούς για νερό, για τα όμβρια και για την αποχέτευση, με νέες εξ ολοκλήρου επιστρώσεις και κατασκευές δρόμων και πεζοδρομίων.

Όλο το παλιό κέντρο της Λεμεσού λάμπει τη μέρα αλλά και τη νύκτα με τα μοντέρνα συστήματα ηλεκτρικού φωτισμού.

Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από τα Κεντρικά Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης είναι ένα λαμπρό σημείο συνάντησης και την ημέρα αλλά και τη νύκτα, όπου γίνονται πολύ τακτικά διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες μαζεύεται αρκετός κόσμος, έχοντας εκεί κάθε διευκόλυνση.

Σ' όλες τις γειτονιές, εκτός του κέντρου, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι κατά γενική ομολογία φροντισμένα, με ανακατασκευές και επιστρώσεις εκεί όπου υπάρχουν φθορές.

Η φροντίδα τους είναι συνεχής, με στόχο να μην υπάρχουν φθαρμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια. Κάποτε τα πάρκα ή μικρές πλατείες ήσαν κάπως παραμελημένα, σήμερα σιγά-σιγά βελτιώνονται όλα.

Σ' ορισμένες απ' αυτές τις πλατείες γίνονται μουσικές ή χορευτικές εκδηλώσεις ή ακόμη και παραστάσεις κινηματογράφου και θεάτρου για την ψυχαγωγία των δημοτών.

Για τους ποδηλάτες αλλά και τους περπατητές, δημιούργησε ο δήμος τελευταία το Γραμμικό Πάρκο του Γαρύλλη που χρησιμοποιείται την ημέρα αλλά και τη νύκτα, λόγω του εξαίρετου φωτισμού που εγκαταστάθηκε σ' όλο το μήκος του.

Όλα αυτά τα έργα, και ακόμη άλλα, όπως είναι το Παττίχειο Θέατρο, που παραδόθηκε πρόσφατα, έγιναν με την πολύ δραστική συμβολή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά όλα τα οράματα και οι σχεδιασμοί έγιναν πραγματικότητα χάρη στις άοκνες προσπάθειες του δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και των δημοτικών συμβούλων της δεκαετίας που πέρασε.

 

Αδάμος Κόμπος

 

Read 74 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ)

Υπέρμετρη προβολή

Υπέρμετρη προβολή

Ο Προκόπης Γεωργίου, πρώην ανώτερος αστυνόμος, σχολιάζει την κάλυψη από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης της σύλληψης της Ηροδότου που κατεζητείτο...

Έξι στρατοί, ένα νησί - Ώρα να παν σπίτι τους!

Έξι στρατοί, ένα νησί - Ώρα να παν σπίτι τους!

Σε ανακοίνωση της η "Αριστερή Κίνηση - Θέλουμε Ομοσπονδία" δηλώνει την σταθερότητα της στη θέση της για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της...

Αυτή η σκυλίτσα βρίσκεται εδώ και 2-3 μέρες κοντά σε πρατήριο βενζίνης στην Λεωφόρο Ομονοίας στην Λεμεσό

Αυτή η σκυλίτσα βρίσκεται εδώ και 2-3 μέρες κοντά σε πρατήριο βενζίνης στην Λεωφόρο Ομονοίας στην Λεμεσό

«Αυτή η σκυλίτσα βρίσκεται εδώ και 2-3 μέρες κοντά σε πρατήριο Βενζίνης στην Λεωφόρο Ομονοίας στην Λεμεσό, απέναντι από φούρνο...ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Tηλ. 25877464, 25877465, 99531004
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.