A+ R A-
16 November 2018

Friday, 15 June 2018 19:14

16 πληρώματα στην ομάδα της Psaltis - ENEOS στο Ράλι Κύπρος!

Η εταιρεία Ψάλτης, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο, κάνει και φέτος έντονη την παρουσία του στο Ράλι Κύπρος. Συνολικά 16 πληρώματα θα είναι «ντυμένα» με τα λογότυπα τόσο της εταιρείας Ψάλτης όσο και των διάφορων μαρκών που αντιπροσωπεύει ο όμιλος. Συγκεκριμένα, τα αγωνιστικά των Σίμου Γαλαταριώτη, Αλέξανδρου Τσουλόφτα, Πανίκου Πολυκάρπου, Ανδρέα Ψάλτη, Παναγιώτη και Γιάγκου Γιάγκου, Κώστα Ζήνωνος, Χρύσου Παντελή, Σταύρου Αντωνίου, Αντώνη Χειλιμίντρη, Γιώργου Νέστωρος, Στέλιου Λαού, Γιώργου Εγγλέζου, Παναγιώτη Κυριάκου, Ανδρέα Ανδρέου και Γιώργου Λαμπριανίδη θα υπάρχουν τα λογότυπα εταιρών όπως: ΕΝΕΟS, KYB, SKF, Ferodo, Comline και φυσικά της εταιρείας Ψάλτης.

 

Παράλληλα η εταιρεία Ψάλτης Auto parts, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και των λιπαντικών ΕNEOS Motor Oil στην Κύπρο είναι ο μεγάλος χορηγός της Psaltis - ENEOS Super Special Stage που θα διεξαχθεί την Κυριακή το πρωί στις 09:36 στους δρόμους της Λευκωσίας. Μια διαδρομή μήκους 4.82 που καταφέρνει κάθε χρόνο να προσελκύει δεκάδες χιλιάδες θεατές προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα και συγκινήσεις.


Τέλος, η εταιρεία Ψάλτης Auto parts και τα λιπαντικά ΕNEOS Motor Oil είναι οι χορηγός των δύο Golden Stage του Ράλι Κύπρος 2018. Δύο διαδρομές που χαρίζουν χρηματικά έπαθλα στους νικητές. Οι ειδικές διαδρομές στις οποίες θα διαγωνιστούν τα πληρώματα θα είναι η «Psaltis Autoparts Golden Stage 1» στη Λάγια και η ENEOS Golden Stage 2 στα Λεύκαρα μήκους 11,49 και 19,82 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η διαδικασία επιλογής αριθμού εκκίνησης από τους 15 οδηγούς που συμμετείχαν στην κατακτήτρια ειδική διαδρομή του Ράλι Κύπρος.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην 15η θέση επέλεξε να ξεκινήσει ο Καταρινός Nasser Al Attiyah, o οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδρομή, στην 14η θέση θα ξεκινήσει ο ο Φινλανδός Juuso Nordgren. Από την 13 θέση επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα ο Ρώσος νικητής του Ράλι Κύπρος του 2016, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ERC, Alexey Lukyanuk, ενώ ο δεύτερος στην βαθμολογία του ERC και νικητής του Ράλι Ακρόπολις Bruno Magalhaes αρχίζει τον αγώνα από την 10η θέση.

Ο Σίμος Γαλαρατιώτης θα ξεκινήσει από την 11η θέση, ενώ ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας αρχίζει τον αγώνα από την 3η θέση.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία δίνει την ευκαιρία στους γρηγορότερους οδηγούς να διαλέξουν τη θέση που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, αφού όπως είναι γνωστό σε αγώνες με ολισθηρή χωμάτινη επιφάνεια, όπως η Κύπρος, το πρώτο πλήρωμα χάνει χρόνο «καθαρίζοντας» τη διαδρομή για τους υπόλοιπους.

Μετά την εκκίνηση της Παρασκευής στις 18:30 από τις Φοινικούδες, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων.

Θα ακολουθήσει η διανυκτέρευση στη Λάρνακα και την Κυριακή 17 Ιουνίου τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ξεχωρίζουν τόσο η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας όσο και οι δύο τελευταίες που φέρουν την ονομασία Golden Stages και μοιράζουν χρηματικά ποσά τους νικητές.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στις Φοινικούδες στις 18:30

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της διαδικασίας επιλογής της θέσης εκκίνησης, ο ΑL Attiyah ευχήθηκε σε όλους έναν καλό αγώνα, προσθέτοντας ότι «έχω μπόλικη εμπειρία σε αυτό τον αγώνα και στοχεύω στην έκτη μου νίκη».

Γνωστός από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της σκοποβολής, o Al Attiyah είπε πως μετά το τέλος του εθνικού μας αγώνα θα παραμείνει στην Κύπρο για να συνεχίσει την προπόνησή του.

Ο Bruno Magalhaes είπε από την πλευρά του πως «η νίκη στο Ακρόπολις ήταν υψίστης σημασίας γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχα χορηγούς να τρέξω στην Κύπρο. Πέρσι είχα ατύχημα και φέτος ελπίζουμε για ένα βάθρο».

Ο Σίμος Γαλαταριώτης είπε ότι «πέρσι λόγω συγκυριών καταλήξαμε στην δεύτερη θέση και στοχεύουμε να βελτιώσουμε την κατάταξη κατά μία θέση. Η πρώτη επαφή μας με το R5 ήταν άκρως θετική και έχουμε σκοπό ίσως να τρέξουμε και σε άλλους αγώνες στο ERC».

Read 774 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

Με αγώνα Τριάθλου έληξαν τα «Λεμέσια 2018» (Φωτογραφίες)

Με αγώνα Τριάθλου έληξαν τα «Λεμέσια 2018» (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο αγώνας του Τριάθλου ο οποίος διεξήχθη στo πλαίσιo των «Λεμεσίων...

Η βραδιά των αρίστων αθλητών της Λεμεσού (Φωτογραφίες)

Η βραδιά των αρίστων αθλητών της Λεμεσού (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή βράβευσης των Αρίστων Αθλητών και Σωματείων από τον Δήμο Λεμεσού μέσα στο πλαίσιο...

Η ευρεία νίκη του Απόλλωνα επί της ΑΕΛ ξεχώρισε στην 9η αγωνιστική

Η ευρεία νίκη του Απόλλωνα επί της ΑΕΛ ξεχώρισε στην 9η αγωνιστική

Η ευρεία νίκη του Απόλλωνα επί της πρωτοπόρου ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού ξεχώρισε της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος...