A+ R A-
21 June 2018

Saturday, 03 February 2018 17:20

«Το Τσίρειο δεν μπορεί πλέον. Εδώ και χρόνια η Λεμεσός προσπαθεί να αποκτήσει γήπεδο αλλά...»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης όντας φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του Super Sport fm 104.0 μίλησε για όλα όσα αφορούν το νέο γήπεδο της Λεμεσού. Τόνισε ότι το ποτάμι δεν επιστρέφει πίσω.

 

«Το αναγνωρίζουμε όλοι ότι πρέπει να γίνει. Το Τσίρειο δεν μπορεί πλέον. Εδώ και χρόνια η Λεμεσός προσπαθεί να αποκτήσει γήπεδο αλλά έγιναν όλα τα λάθη μαζεμένα. Ήταν τόσο απίστευτα τα λάθη που έγιναν. Σχέδια ακατάλληλα, άρχισαν διαδικασίες για μη αδειούχα σχέδια, προδιαγραφές τελείως εκτός ΟΥΕΦΑ. Όλα αυτά με τα σχέδια. Όταν μπήκαμε στην αδειοδότηση είχε 78 παρατηρήσεις. Θα ενοχληθεί ο βιότοπος, τα βατράχια, πιο κάτω θα ενοχλείται ο κόσμος, μετά ένας αγωγός που περνά από εκεί, πολλά πράγματα. Σιγά, σιγά υπερβαίνοντας και το γράμμα του νόμου τα ξεπεράσαμε όλα αυτά. Εδώ και έξι μήνες ξεπεράστηκαν οι 78 παρατηρήσεις. Όλοι έκαναν καλή δουλειά στο τέλος. Μπορεί να καθυστερήσαμε αλλά σήμερα ξέρει ο κάθε ένας τι πρέπει να κάνει. Τώρα τρέχει η διαδικασία των προσφορών. Την Τετάρτη έκλεισε η προθεσμία των ερωτήσεων των τεχνικών θεμάτων. Μπήκαν 700 σχέδια και τα είδαν οι εργολάβοι και ρώτησαν πράγματα. Τώρα είμαστε στο στάδιο που πρέπει να κοστολογηθεί το σχέδιο και να μπουν οι προσφορές. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές. Θα υπάρξει και μια παράταση μικρή τριών εβδομάδων. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα, ξεπεράσαμε τα προβλήματα. Είμαστε και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Είπαμε το καλοκαίρι του 2020 να μπορέσουν οι ομάδες της Λεμεσού να παίξουν Ευρώπη. Τα κριτήρια για την προσφορά είναι τόσο ψηλά και ξέρουμε ότι όποιος το αναλάβει θα το τελειώσει».

 

Αν δοθεί το έργο σε μια εταιρεία και αρχίσει τον Μάιο του 2018 θα πείτε ότι πρέπει να παραδοθεί το 2020 και δεν παραδοθεί τι γίνεται;

 

«Μεγάλα πρόστιμα. Κατατέθηκαν εγγυητικές κάποιων εκατομμυρίων, είναι όλα διασφαλισμένα. Είμαστε σε καλή πορεία, τον φάγαμε τον βου και μας έμεινε ο νούρος. Στο στάδιο που φτάσαμε όποιος το σταματήσει θα είναι εγκληματίας. Η χρηματοδότηση είναι τελειωμένη. Ψάχνουμε αυτόν που θα κερδίσει την προσφορά. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και από Κυπριακές εταιρείες που κάνουν συμπράξεις».

 

Αν κατακυρωθεί η προσφορά σε μια εταιρεία μπορώ εγώ που έχω άλλη εταιρεία να κάνω ένσταση;

 

«Ναι όποιος νιώσει ότι αδικήθηκε μπορεί να αποταθεί σε μια συγκεκριμένη επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα. Η επιτροπή μπορεί να σταματήσει το έργο για να εκδικάσει την υπόθεση ή να πει προχωράμε και θα το εξετάσω στο ενδιάμεσο. Δεν το αποκλείω να γίνει αυτό αλλά διαβεβαιώνουμε ότι επειδή η αξιολόγηση είναι καθαρά τεχνοκρατική με κριτήρια απόλυτα δεν θα υπάρξει αδικία. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

 

Το Τσίρειο τι θα απογίνει;

 

«Για το Τσίρειο υπάρχει ένα άλλο κονδύλι 3,9 εκατομμύρια για να συντηρηθεί και θα μείνει να ικανοποιεί τα άλλα αθλήματα».

 

Δεν είναι πολλά 29,3 εκατομμύρια για 13 χιλιάδες θέσεις;

 

«Υπάρχουν φοβερές ιδιαιτερότητες. Ένα παράδειγμα, περνά ένας αγωγός μέσα από το χωράφι. Θα πρέπει να δοθεί χώρος αν συμβεί κάτι στον αγωγό να μπορούν τα συνεργεία να μπουν μέσα να το διορθώσουν. Αυτό στοίχησε επιπλέον τρία και κάτι εκατομμύρια για να ικανοποιηθεί αυτό. Η διαχείριση θα ανήκει στα σωματεία, ενώ η ευρύτερη Λεμεσός θα μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα όπως συναυλίες για παράδειγμα».

 

Αν ανέβει άλλη ομάδα της Λεμεσού στην α΄ κατηγορία θα μπορεί να παίζει σε αυτό το γήπεδο;

 

«Βεβαίως, είναι στην συμφωνία».

 

Πηγή: https://www.sport-fm.com.cy

 

Read 671 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Απόλλωνας-Ανόρθωση και ΑΕΚ

Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Απόλλωνας-Ανόρθωση και ΑΕΚ

Πραγματοποιούνται σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας οι κληρώσεις των δύο πρώτων προκριματικών γύρων του Europa League. Σύμφωνα με την ΚΟΠ,...

16 πληρώματα στην ομάδα της Psaltis - ENEOS στο Ράλι Κύπρος!

16 πληρώματα στην ομάδα της Psaltis - ENEOS στο Ράλι Κύπρος!

Η εταιρεία Ψάλτης, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο, κάνει και φέτος έντονη την παρουσία του στο Ράλι...

Η Λεμεσός τιμά την Αμμόχωστο (Φωτογραφίες)

Η Λεμεσός τιμά την Αμμόχωστο (Φωτογραφίες)

Ένας από τα ωραιότερους στόχους που έχει ο άνθρωπος είναι να δίνει χαρά και να κάνει ευτυχισμένους τους συνανθρώπους του....