A+ R A-
25 November 2017

Saturday, 21 October 2017 08:37

«Limassol Arena»: Ένα έργο που περίμεναν όλοι οι Λεμεσιανοί

Ο ΚΟΑ παρουσίασε το νέο γήπεδο Λεμεσού.

 

Στην υπογραφή των συμβολαίων για την ανέγερση του νέου Γηπέδου της Λεμεσού, προχώρησαν Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Δ. Γεωργιάδης και οι Πρόεδροι της ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη Λεμεσού, σε συνάντηση στα γραφεία του προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους.

 

Κατά την επίσημη παρουσίαση του "Limassol Arena", που πραγματοποιήθηκε την επομένη της υπογραφής των συμβολαίων, στο «Σπύρος Κυπριανού», ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Δ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμο το πολυαναμενόμενο γήπεδο, απάντησε πως «τον Μάρτιο του 2018 αναμένεται να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο γήπεδο της Λεμεσού, ώστε το έργο να παραδοθεί τον Μάιο του 2020».

 

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε πως αυτή η μέρα είναι ιστορική για τη Λεμεσό , «εφόσον 20 χρόνια υποσχέσεων και παλινδρομήσεων, η Λεμεσός θα αποκτήσει επιτέλους νέο και σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο».

 

Το έργο θα κοστίσει περίπου 29,3 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει χωρητικότητα 13,000 θέσεων.

 

Οι κυρίως χρήστες του γηπέδου θα είναι τα τρία ποδοσφαιρικά σωματεία της Λεμεσού, ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΑΡΗΣ, ενώ θα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιείται και από τις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου και από άλλες ομάδες, για αγώνες που απαιτούν τη διεξαγωγή αγώνων σε αυτή την κατηγορία.

 

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει βοηθητικά γήπεδα, ενώ το γήπεδο θα χρησιμοποιείται για προπονητικούς σκοπούς από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των ομάδων, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της γύρω περιοχής.

 

Επίσης, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως συναυλίες, πολιτιστικούς σκοπούς, διοργανώσεις, εκθέσεις, αλλά και για άλλα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα. Τέλος, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για σκοπούς αθλητικού τουρισμού.

 

Ερωτηθείς για το ποια η θέση του Σωματείου Άρη Λεμεσού για την υλοποίηση του νέου γηπέδου, ο Πρόεδρος του Σωματείου, Σταύρος Δημοσθένους, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ είπε ότι «είναι ένα έργο που περίμεναν όλοι οι Λεμεσιανοί, και ειδικά ο φίλαθλος κόσμος, πάνω από 20 χρόνια».

 

Ο κ. Δημοσθένους τόνισε παράλληλα πως το έργο αυτό υλοποιήθηκε με σειρά προσπαθειών από όλους τους προέδρους που πέρασαν μέχρι στιγμής τα τελευταία 20 χρόνια από τους Λεμεσιανούς συλλόγους. «Υλοποιήθηκε φυσικά, με τη μεγάλη βοήθεια του Πρόεδρου της Δημοκρατίας του κ. Νίκου Αναστασιάδη», επισήμανε.

 

«Η σημασία αυτού του γηπέδου είναι πραγματικά μεγάλη», είπε. «Ειδικά εμάς τους Προέδρους των ομάδων μας κάνει πολύ περήφανους και σίγουρα χαρούμενους για αυτό το συμβάν που θα γίνει στη Λεμεσό», συμπλήρωσε ο κ. Δημοσθένους.

 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Άρη Λεμεσού ευχήθηκε όπως τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί, ότι δηλαδή μέχρι το 2020 θα υπάρχει επιτέλους ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Λεμεσό. «Να υλοποιηθεί και να γίνει πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Γήπεδο της Λεμεσού θα αλλάζει και χρώματα, ανάλογα με την ομάδα που θα παίζει στο γήπεδο. Δηλαδή εάν παίζει ο Άρης θα είναι πράσινο, εάν παίζει η ΑΕΛ κίτρινο και εάν παίζει ο Απόλλωνας μπλε.

«Είναι κάτι που έγινε στο σχέδιο διαμορφωμένο αρχιτεκτονικά, ώστε να νιώθει η κάθε ομάδα ότι είναι έδρα της, όταν αγωνίζεται στο γήπεδο», εξήγησε ο κ. Δημοσθένους.

 

«Αλλά παρόλα αυτά σίγουρα, ξανά λέω, ότι θα είναι ένα ποδοσφαιρικό καθαρά γήπεδο, δεν θα έχουμε τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη με το Τσίρειο», επισήμανε, τονίζοντας ότι είναι σοβαρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο Τσίρειο γήπεδο και ειδικά για τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Άρη Λεμεσού ανέφερε ότι επιτέλους η Λεμεσός θα αποκτήσει ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα σε όλη τη Κύπρο.

«Το 2017 τα γήπεδα που γίνονται είναι σύγχρονα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας 4 (ελίτ) της ΟΥΕΦΑ, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων, για να μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα των πρωταθλημάτων UEFA Champions League και UEFA Europa League, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες», κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

11756830_10207529227455358_861471546_o.jpg

 

Read 452 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

“Εν αρχή ην ο Γαβαλάς... Εν συνεχεία ην ο Παπαδήμας”

“Εν αρχή ην ο Γαβαλάς... Εν συνεχεία ην ο Παπαδήμας”

Αργύρης Γαβαλάς. Ο πιο οξύθυμος και συνάμα ο πιο πράος άνθρωπος. Ο πιο δύστροπος και την ίδια ώρα ο πιο...

Ο Απόλλωνας αναχωρεί για Λυών για τον αγώνα της Πέμπτης στο Europa League

Ο Απόλλωνας αναχωρεί για Λυών για τον αγώνα της Πέμπτης στο Europa League

Για τη γαλλική πόλη Λυών αναχωρεί νωρίς το απόγευμα η αποστολή του Απόλλωνα ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με την τοπική...

Αυτοί που δεν έφυγαν ποτέ - Γιώργος Θυρώτος

Αυτοί που δεν έφυγαν ποτέ - Γιώργος Θυρώτος

Ήταν Ιούλιος μήνας του 1954, όταν ο μετεωρολόγος κτύπησε την πόρτα της ΑΕΛ. Ανοίξτε, είναι καλοκαίρι, στο κατώφλι σας είναι...