A+ R A-
22 February 2018

Tuesday, 29 August 2017 09:50

CrossFit Games στις ΗΠΑ: Ο Λεμεσιανός προπονητής Παναγιώτης Γεωργιάδης μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του

Η 'Hλια Κλεάνθους κατέλαβε τη 13η θέση παγκοσμίως στους αγώνες CrossFit Games στην κατηγορία Teenagers, πριν 3 εβδομάδες.

 

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, προπονητής της Ήλιας Κλεάνθους, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» για την εμπειρία του να βρεθεί ως προπονητής ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος.

 

 image2.JPG

 

Την πρώτη φορά που βρέθηκε στους αγώνες CrossFit Games ήταν ως θεατής στην Καλιφόρνια το 2014, όπως πληροφορούμαστε από τον ίδιο.

 

«Αυτή τη φορά όμως βρέθηκα εκεί ως προπονητής, ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος. Βίωσα μια απίστευτη και μοναδική εμπειρία για διάφορους λόγους», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την εμπειρία του αυτή.

«Εκεί τα πράγματα διαφέρουν εντελώς από την εικόνα που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να μιλήσω εκτενώς με διάφορους αθλητές, προπονητές, προσωπικό, ακόμα και με το διευθυντή και ιδιοκτήτη της CrossFit», συμπλήρωσε.

 deuteroooo.jpg

image1.JPG

 

Προσπαθώντας να μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατούσε, μας είπε ότι η πόλη ολόκληρη είχε γεμίσει από αθλητές αλλά και από άτομα που σχετίζονταν με το συγκεκριμένο άθλημα. Τα εστιατόρια διέθεταν ειδικά μενού για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τα γούστα των διαφόρων τουριστών που ήρθαν στην πόλη για να παρακολουθήσουν τους αγώνες CrossFit Games.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκεί υπήρχαν 5 αίθουσες των 1000 τ.μ. με τη καθεμία για ζέσταμα και επιπλέον 5 διαφορετικούς αγωνιστικoύς χώρους.

«Όλα αυτά μέσα σε ένα εκθεσιακό χώρο, στην πόλη Madison, Wisconsin με χιλιάδες θεατές», όπως μας είπε ο προπονητής.

 

Ερωτηθείς για την γνώμη του για τους Κύπριους αθλητές του συγκεκριμένου αθλήματος και τις δυνατότητές τους, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης απάντησε ότι «στην Κύπρο οι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου και κατά τη γνώμη μου μπορούμε να είμαστε πολύ κοντά στο να προκριθούμε ως individuals (κατηγορία) σε περιφερειακούς αγώνες, Regionals CrossFit Games, αν φυσικά υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

 

«Αυτό το λέω για διάφορους λόγους τους οποίους δεν μπορώ να αναλύσω τώρα, αλλά οι θυσίες που απαιτούνται είναι δεκαπλάσιες. Θέλω να σταθώ περισσότερο στο χαρακτήρα που πρέπει να διαθέτει ένας αθλητής. Δηλαδή εκτός από καλός αθλητής με ικανότητες και ταλέντο, χρειάζεται να κατέχεις και κάποιες αρετές όπως επιμονή, πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και φυσικά τύχη», εξήγησε.

 

 

image3.JPG

 

Τον ρωτήσαμε και για τα σχέδιά τους με την Ήλια για το μέλλον και ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα σχέδιά τους είναι να προσπαθήσουν να βρουν κάποιους δυνατούς αγώνες στο εξωτερικό, ούτως ώστε να μπορέσει να διαγωνιστεί η Ήλια κυρίως για ν' αποκτήσει εμπειρία.

 

«Και αν όλα πάνε κατ' ευχήν όπως και φέτος να ξαναπροκριθούμε στα CrossFit Games», επισήμανε.

 

«Όσον αφορά τα δικά μου σχέδια, είχα μια πρόταση πρόσφατα για να δουλέψω στη Ρωσία, στο Dubai και στο Λονδίνο, την οποία απέρριψα για προσωπικούς λόγους. Το επόμενο event που ετοιμάζουμε είναι το καθιερωμένο διήμερο Fitness Bootcamp τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Elya Beach Suites», κατέληξε.

 

Read 803 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

Στις 17 και 18 Μαρτίου ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ

Στις 17 και 18 Μαρτίου ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ θα διεξαχθεί δυο ημέρες. Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι...

Διεξήχθηκε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Α' και Β' Κατηγορίας

Διεξήχθηκε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Α' και Β' Κατηγορίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΓΣΠ η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Α' και Β' Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την...

Σταύρος Βούργος ΑΕΛ: "Εννέα ακριβώς χρόνια, από τότε που έφυγε ο Σταύρος, στις εφτά Φεβρουάριου του 2009''

Σταύρος Βούργος ΑΕΛ: "Εννέα ακριβώς χρόνια, από τότε που έφυγε ο Σταύρος, στις εφτά Φεβρουάριου του 2009''

Από που να ξεκινήσεις να γράφεις γι' αυτήν την μοναδική και αξέχαστη φυσιογνωμία της πόλης μας. Ένας πολυσύνθετος και πολυτάλαντος...