A+ R A-
24 October 2018

Saturday, 22 September 2018 15:47

Τα «ναι» και τα «όχι» για λάμψη

Τα λαμπερά και γεμάτα υγεία μαλλιά, δεν αποτελούν προνόμιο λίγων. Μπορούμε να τα αποκτήσουμε όλοι μας, φτάνει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφεύγουμε.

 

Οι προϋποθέσεις για τη λάμψη, ασφαλώς και υπάρχουν σε κάθε τύπο μαλλιών, ωστόσο εάν δεν ακολουθούμε την ορθή διαδικασία φροντίδας και περιποίησης αναλόγως με τον τύπο των μαλλιών μας, κινδυνεύουμε να συμβιβαστούμε με τη ... θαμπάδα.


 

 

Ορθά βήματα


 

Πρώτιστο μέλημά μας εάν επιθυμούμε ζωντανά και μεταξένια μαλλιά, είναι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για λούσιμο και περιποίηση αναλόγως με τον τύπο μας.

 

Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι χρησιμοποιείτε το ιδανικό σαμπουάν, όμως μην εφησυχάσετε. Ψάξτε και για την ιδανική μάσκα, την οποία πρέπει να τοποθετείτε μία φορά την εβδομάδα. Χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση στα κανονικά μαλλιά, ενώ προσφέρει δύναμη και θρέψη στα ξηρά και κατεστραμμένα. Οι μάσκες, δεν μαλακώνουν απλώς τα μαλλιά, αλλά προσφέρουν και διάρκεια στο χτένισμα, αφού τα θρέφουν και τα ενυδατώνουν εκ των έσω.

 

Και μετά το λούσιμο, έρχεται το κτένισμα με πιστολάκι. Όσο πιο σπάνια χρησιμοποιείτε πιστολάκι, τόσο πιο λαμπερά θα είναι τα μαλλιά σας. Αν όμως δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε στη θερμοκρασία.

 

Είναι καλύτερα τα μαλλιά σας να στεγνώσουν κάπως από μόνα τους, πριν αναλάβει δράση το πιστολάκι. Μ' αυτό τον τρόπο, η τρίχα θα προστατευθεί σε σημαντικό βαθμό από το σπάσιμο, καθώς δεν θα υποστεί για πολλή ώρα την ταλαιπωρία του ζεστού αέρα.

 

 

Προσοχή ... κίνδυνος !


 

Μην συνδυάσετε την καλή εμφάνιση των μαλλιών σας με τα θερμαινόμενα εργαλεία. Η καθημερινή τους χρήση, μπορεί να τα καταστρέψει. Βρείτε κι άλλους τρόπους φορμαρίσματος και μειώστε τη χρήση των θερμαινόμενων εργαλείων στο μίνιμουμ.

 

Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε προστατευτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα κερατίνη, εφόσον χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή άλλα παρόμοια εργαλεία.

 

Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα, μην τα τραβάτε πολύ σφιχτά. Εκτός του ότι προκαλείται ψαλίδα, μπορεί ν' αποκτήσετε και τρομερό... πονοκέφαλο.

 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των μέσων χτενίσματος των μαλλιών σας. Οι φθηνές ή οι κατεστραμμένες πλαστικές βούρτσες και χτένες σπάνε την τρίχα και την καταστρέφουν.

 

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Μη βάζετε δύναμη όταν τα στεγνώνετε με την πετσέτα, γιατί προκαλείται ψαλίδα. Επίσης, όσο είναι ακόμη νωπά, ξεμπλέξτε τα, από την άκρη και προς τα πάνω, με μια χτένα με αραιά δόντια.

 

 

 

 

antonis.JPG

Αντώνης Σερδάρης

Κλινική Μαλλιών HAIRLIFE CLINICS

Λευκωσία Τηλ. 22 499 111, Λεμεσός Τηλ. 25 385 000

www.hairlifeclinics.com

 

 

Read 401 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΓΕΙΑ)

Στα «θρανία» ασθενείς με θαλασσαιμία από όλο τον κόσμο

Στα «θρανία» ασθενείς με θαλασσαιμία από όλο τον κόσμο

Με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους Με κύρια επιδίωξη τη βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών και υπηρεσιών...

Οι βαφές στα μαλλιά

Οι βαφές στα μαλλιά

Πάρα πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε στο μυαλό μας μια συγκεκριμένη βαφή μαλλιών, αλλά το τελικό αποτέλεσμα να μην έχει...

Στα οφέλη για τα οστά από την κατανάλωση ασβεστίου αναφέρεται ο Σύνδεσμος Διατροφολόγων Κύπρου

Στα οφέλη για τα οστά από την κατανάλωση ασβεστίου αναφέρεται ο Σύνδεσμος Διατροφολόγων Κύπρου

H επαρκής πρόσληψη ασβεστίου από τη διατροφή είναι πρωταρχικής σημασίας στην επίτευξη της μέγιστης οστικής πυκνότητας και τροποποιεί το ρυθμό...