A+ R A-
17 October 2018

Tuesday, 13 February 2018 15:22

Πάνος Πλατρίτης: «Δεν αλλάζουμε απλά διατροφή, αλλάζουμε ζωές» (Φωτογραφίες)

Συνέντευξη με τον Πάνο Πλατρίτη, Διατολόγος-Διατροφολόγος

Αλλαξε τις διατροφικές συνήθειες αρκετών επώνυμων

 

Έχει φιλοξενηθεί σε αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές σε Κύπρο και στο εξωτερικό και έχει αναλάβει να αλλάξει τις...διατροφικές συνήθειες αρκετών επωνύμων. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων εκ των οποίων το Bestseller "o διαιτολόγος προτείνει", και η ιστορία του ιδίου συγκλονίζει γιατί στο παρελθόν έχει υπάρξει και ο ίδιος παχύσαρκος. Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι του διάσημου διαιτολόγου είναι πως έχει βοηθήσει τον αδερφό του να ξεφορτωθεί 90 ολόκληρα κιλά.

 

Πρόκειται για τον Πάνο Πλατρίτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κύπρου. Ο ίδιος είναι κάτοχος αναγνωρισμένων Διπλωμάτων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFBB International σε θέματα άσκησης και εκγύμνασης αθλητών. Ο κ. Πλατρίτης είναι συνεργάτης του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας και πολλά από τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ άλλων και του Emerald Journal της Αγγλίας (Caffeineeffectonexerciseperformanceanddiseaseissues: anupdatedminirevies). Εγγεγραμμένος στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.(ΑΜ 309). Mέλος του ΕSPEN και CySPEN, (Ευρωπαϊκή εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού). Διατηρεί γραφείο στην Λεμεσό, στο Ιατρικό Κέντρο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ στην Λευκωσία και στην κλινική Ευαγγελισμός στην Πάφο.

 

Η αέναη γνώση είναι ζωτικής σημασίας για τον διάσημο διαιτολόγο και γι’αυτό συνεχίζει την μετεκπαίδευση του ως ασκούμενος ψυχοθεραπευτής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσαλλίας και το Κ.Ι.Ψ.

 

Τον ρωτήσαμε γιατί έχει ως σλόγκαν του το «Δεν αλλάζουμε απλά διατροφή, αλλάζουμε ζωές».

 

Τον ρωτήσαμε εάν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθηθούν για άτομα που δεν μπορούν, δεν έχουν τον χρόνο να τον συναντήσουν. "Ναι, μας είπε, υπάρχει η δίαιτα και η διαιτολογική παρακολούθηση μέσω του διαδικτύου όπου περιλαμβάνει δημιουργία διατροφικού πλάνου και επιπλέον δίνονται βοηθητικά έντυπα και πληροφορίες'.

 

Ζητήσαμε να μάθουμε τι είναι ο ωτοβελονισμός και πως αυτός βοηθά στο αδυνάτισμα. Μας είπε:

 

"Είναι ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και του τοπικού πάχους. Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την όρεξη, τη διάθεση για γλυκά και τον χρόνο κορεσμού. Παράλληλα κινητοποιεί τον οργανισμό να αποκτήσει μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό, να κάνει δηλαδή περισσότερες καύσεις, ενώ αυξάνει και την κινητικότητα του παχέος εντέρου, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσκοιλιότητας".

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Αλήθεια πως μπορεί κάποιος να επιλύσει το πρόβλημα του τοπικού πάχους; Μας λέει ο Πάνος Πλατρίτης:

 

"Το τοπικό πάχος μπορεί να αντιμετωπιστεί με ακόμη μια μέθοδο που ονομάζεται σωματοβελονισμός ή άλλες τεχνολογίες αδυνατίσματος που διαθέτουμε στο κέντρο μας. Στη συνέχεια, όταν παχαίνουμε, αυξάνουν σε όγκο. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου, οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης χάνουν τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα το χόριο να λεπταίνει.

 

Επίσης, με την ηλικία λεπταίνει το δέρμα και μειώνεται ο παράγοντας αύξησης της επιδερμίδας (που διατηρεί το πάχος του δέρματος). Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ότι διαγράφονται πιο έντονα τα λόβια (βουναλάκια) του λίπους κάτω από την επιδερμίδα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα διάφορα μηχανήματα κατά του λίπους ή της κυτταρίτιδας στοχεύουν στο χόριο και τον λιπώδη ιστό" κατέληξε.

 

Read 997 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΓΕΙΑ)

«Είσαι γυναίκα...Είσαι δύναμη»: Εκδήλωση στη Λεμεσό επί ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού

«Είσαι γυναίκα...Είσαι δύναμη»: Εκδήλωση στη Λεμεσό επί ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με τίτλο «Είσαι γυναίκα... Είσαι δύναμη!» επί ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας κατά...

Η πείνα στον κόσμο αυξάνεται ξανά, σύμφωνα με τους διαιτολόγους και διατροφολόγους της Κύπρου

Η πείνα στον κόσμο αυξάνεται ξανά, σύμφωνα με τους διαιτολόγους και διατροφολόγους της Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου αναφέρει ότι η πείνα στον κόσμο αυξάνεται ξανά ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, των ακραίων...

Ιατρικό Συνέδριο στη Λεμεσό από τον σύνδεσμο «Ιθάκη»

Ιατρικό Συνέδριο στη Λεμεσό από τον σύνδεσμο «Ιθάκη»

Η Πολυθεματική Επιτροπή για τη νόσο Αλτσχάϊμερ και ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Άνοια «Ιθάκη» το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018...