A+ R A-
20 April 2018

Friday, 12 May 2017 11:43

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών Σήμερα

Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ τοποθετείται για την Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών.

 

Ξεκινά λέγοντας ότι «η 12η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο των νοσηλευτών στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Οι νοσηλευτές αποτελούν το μεγαλύτερο δυναμικό επαγγελματιών υγείας και έχουν ρόλο-κλειδί στην προαγωγή και το συντονισμό της φροντίδας υγείας με στόχο τις καλύτερες δυνατές εκβάσεις για τον ασθενή και τον γενικότερο πληθυσμό. Ο ενεργός ενασχόληση των νοσηλευτών στη φροντίδα των ασθενών τονίζεται πάντοτε στις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας».

 

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών φέτος, έχει ως θέμα για την ημέρα αυτή: «Νοσηλευτές: η φωνή που οδηγεί στην επίτευξη των βιώσιμων στόχων ανάπτυξης».

Το Συμβούλιο Καρδιολογικής Νοσηλευτικής και συναφών επαγγελμάτων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (Council on Cardiovascular Nursing and Allied Professions-CCNAP) υποστηρίζει πλήρως το συγκεκριμένο θέμα.

 

«Γι αυτό, προσκαλούμε ξανά τους εκπροσώπους των Εθνικών Επιτροπών κάθε χώρας να συμμετάσχουν στο εργαστήριο: “Train the trainers” αυτό το Δεκέμβριο στη Νίκαια. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν η αντιπρόεδρος κα Παρασκευή Χριστοφή και ο γραμματέας κος Αντρέας Πρωτοπαπάς, της ομάδας εργασίας Καρδιολογικής Νοσηλευτικής, της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Επιπλέον, ζητάμε από τα μέλη του CCNAP να χρησιμοποιούν το εργαλείο ‘Be Guidelines Smart Toolkit’ προκειμένου να αυξηθεί η ενημέρωση των νοσηλευτών και των συναφών επαγγελματιών υγείας για την εφαρμογή τεκμηριωμένης πρακτικής στη φροντίδα υγείας και να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν τις Κατευθυντήριες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας», συνεχίζει.

 

Αναφορικά με τις εθνικές επιτροπές, σημειώνει πως «οι εθνικές επιτροπές έχουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση, την ενημέρωση, την ενθάρρυνση και την ανάπτυξη των νοσηλευτών. Γι αυτό το λόγο καλώ όλες τις εθνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας Καρδιολογικής Νοσηλευτικής να συνδεθούν με το CCNAP. Ο CCNAP στηρίζει τις εθνικές επιτροπές των καρδιολογικών νοσηλευτών και συναφών επαγγελματιών στη δέσμευσή τους να οδηγούν τις διεπιστημονικές ομάδες υγείας στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής φροντίδας των καρδιολογικών ασθενών και της οικογένειάς τους. Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να καλωσορίσω και να συγχαρώ τη νεοσύστατη ομάδα Καρδιολογικής Νοσηλευτικής της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, η οποία ήδη ξεκίνησε συνεργασία με το CCNAP. Mε τα προγράμματα εξειδίκευσης στην Καρδιολογική Νοσηλευτική που προσφέρει το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί εξειδικευμένοι νοσηλευτές καρδιολογίας οι οποίοι έχουν αναλάβει και έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν ακόμη περισσότερους νέους και προηγμένους ρόλους για τη φροντίδα των καρδιολογικών ασθενών και των οικογενειών τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη φροντίδα στο συγκεκριμένο πληθυσμό, βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καλύτερες εκβάσεις και μείωση του κόστους στις υπηρεσίες υγείας».

 

Το συνέδριο EuroHeartCare, το οποίο φέτος φιλοξενείται στο Jönköping της Σουηδίας είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους νοσηλευτές και συναφείς επαγγελματίες υγείας στην καρδιολογία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να ξεκινήσουν καινούργιες συνεργασίες.

 

Read 1247 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΓΕΙΑ)

3 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορούν να σε βοηθήσουν όταν το χρειάζεσαι

3 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορούν να σε βοηθήσουν όταν το χρειάζεσαι

Πέρα από τα θετικά που έχει στην ψυχολογία, το κορμί και την υγεία σου, το να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή,...

Τα 10 ανησυχητικά σημάδια υγείας ότι έχεις υπερβολικό άγχος - εργασιακό και μη!

Τα 10 ανησυχητικά σημάδια υγείας ότι έχεις υπερβολικό άγχος - εργασιακό και μη!

Το σώμα σου έχει πολλούς τρόπους να σε ειδοποιήσει ότι τα επίπεδα του στρες που δέχεται δεν είναι ανεκτά. Εάν...

Η Λεμεσός στο περίμενε: Απάντηση από Υπ.Υγείας αναμένει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ώστε να προχωρήσουν με τις υπογραφές

Η Λεμεσός στο περίμενε: Απάντηση από Υπ.Υγείας αναμένει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ώστε να προχωρήσουν με τις υπογραφές

Σε αναμονή της απάντησης του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή συμφωνίας...