A+ R A-
18 January 2017

Thursday, 12 January 2017 08:44

Το Υπ. Δικαιοσύνης εξετάζει μέτρα για την κατάχρησης του δικαιώματος της άδειας ασθενείας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου συγκάλεσε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, για να εξετασθούν μέτρα και διαδικασίες αντιμετώπισης της κατάχρησης του δικαιώματος της άδειας ασθενείας στη Δημόσια Υπηρεσία, που θα εφαρμοστούν τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Δικαιοσύνης και Αστυνομίας, όσο και σε επίπεδο φυλακών.

 

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του 2017 για το προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών και των δεσμοφυλάκων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού σημείωσε τις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στο σωφρονιστικό σύστημα και επαίνεσε όσους επιτελούν υπεύθυνα το καθήκον τους και πονούν το τμήμα στο οποίο υπηρετούν, ξεκαθάρισε ότι θα εξετάσουμε τρόπους να σταματήσουμε την κατρακύλα που παρατηρείται στο τμήμα φυλακών και σε κάποια άλλα τμήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Σημειώνοντας ότι η Διεύθυνση των Φυλακών για αντιμετώπιση του προβλήματος έκανε πάρα πολλές προσπάθειες, προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας και των Ιατρικών Συμβουλίων και την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, οι οποίες βρήκαν προσκόμματα σε νομικές, νομοθετικές αγκυλώσεις, διαδικασίες και κενά και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, τόνισε ότι θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί με τις αλλαγές που θα επέλθουν.

 

Συνιστά προσβολή προς τον καθένα από τους δεσμοφύλακες χωριστά, ο οποίος αναμένει από το συνάδελφο του να αναλάβει καθήκοντα και να τον αντικαταστήσει, όπως είναι ο προγραμματισμός για το Σαββατοκύριακο, και τα ξημερώματα ή τη νύχτα της προηγούμενης να ειδοποιείται ξαφνικά ότι αυτός που έπρεπε να αναλάβει δηλώνει αδυναμία επειδή αρρώστησε και επιπλέον να προσκομίζει και άδεια ασθενείας μερικών εβδομάδων, επειδή έτσι θέλει, δήλωσε ο κ. Νικολάου.

 

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να εξασφαλίσει αυτή την άδεια από ιατροσυμβούλιο ή από κάποιον «ανεύθυνο» ιατρό, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, που δεν επιτρέπουν άλλο χαρακτηρισμό.

 

«Δεν μπορεί οι ιατροί να καθορίζουν τα καθήκοντα που μπορεί να επιτελέσει κάποιος, όπως να εργάζεται μόνο πρωινές ώρες, μόνο στο συγκεκριμένο χώρο και να κάνει μόνο συγκεκριμένα καθήκοντα», συνέχισε προσθέτοντας «ας μας γράψουν καλύτερα να μένει σπίτι και του στέλνουμε το μισθό του».

 

Επαναλαμβάνοντας τον έπαινο προς αυτούς που εργάζονται με ευσυνειδησία και ξέρουν ότι έχουν ανάγκη τη δουλειά τους, είπε ότι ενώ κάποιοι άλλοι δεν την έχουν ανάγκη και εφόσον δεν την έχουν ανάγκη θα μιλήσει ο νόμος και οι διαδικασίες, αναλόγως.

«Εφόσον δεν την έχουν ανάγκη, ούτε εμείς τους χρειαζόμαστε», συμπλήρωσε.

 

Το 2017 θα είναι άλλη μια χρονιά πολύ πιο παραγωγική σε όλους τους τομείς για το τμήμα φυλακών, διαβεβαίωσε.

 

Η διαδικασία που θα αποφασιστεί και οι ρυθμίσεις που θα γίνουν θα είναι για όλη τη Δημόσια Υπηρεσία και κάποιες από τις ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν θα αξιοποιηθούν και στο νόμο για την Αστυνομία, επειδή και στην Αστυνομία παρατηρείται αυξημένος αριθμός αδειών ασθενείας και συνεπώς είναι μια συζήτηση για να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις σε ένα πρόβλημα της ευρύτερης δημόσιας υπηρεσίας, εξήγησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση.

 

πηγή: ΚΥΠΕ

 

Read 105 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΓΕΙΑ)

Πώς η συχνή κατανάλωση ψαριών προστατεύει από την καρδιοπάθεια

Πώς η συχνή κατανάλωση ψαριών προστατεύει από την καρδιοπάθεια

Η τακτική κατανάλωση ψαριών μπορεί να προστατεύει από την καρδιοπάθεια ακόμα και ανθρώπους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να την εκδηλώσουν,...

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αναρρώσετε ταχύτερα από τη λαρυγγίτιδα

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αναρρώσετε ταχύτερα από τη λαρυγγίτιδα

Λάρυγγας ονομάζεται το όργανο του αναπνευστικού συστήματος που «φιλοξενεί» τις φωνητικές χορδές και συμμετέχει στην αναπνοή και την παραγωγή φωνής,...

Πόσες ώρες χρήσης συσκευών κάνουν καλό στους εφήβους

Πόσες ώρες χρήσης συσκευών κάνουν καλό στους εφήβους

Σε έναν κόσμο οθονών και δικτύων, οι έφηβοι έχουν όφελος –και ψυχικό– αν περνάνε έως τέσσερις ώρες και κάτι (257...ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Tηλ. 25877464, 25877465, 99531004
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.