A+ R A-
16 November 2018

Wednesday, 11 October 2017 14:59

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Μαζικό έγκλημα το κούρεμα του 2013»

Βάζει «Χ» ο ΣΥΚΑΛΑ στον Νίκο Αναστασιάδη. Αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές και τον υποψήφιο που θα τύχει υποστήριξης στις 18 Νοέμβρη.

 

Στις 18 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) θα αποφασίσει για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει.

 

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο ΣΥΚΑΛΑ κατήγγειλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνησή του, προεξάρχοντος του Υπουργού Οικονομικών,για ασυνέπεια, αναξιοπιστία, ανειλικρίνεια, απουσία πολιτικής βούλησης για αποκατάσταση και κοροϊδία αυτών που αυτοί οι ίδιοι θυσίασαν για να υπάρχει σήμερα Κράτος και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ, ο Σύνδεσμος αποτάθηκε πρόσφατα με επιστολή του προς τους υποψηφίους προέδρους, αιτούμενος συνάντηση για να του πουν «τι προτίθενται να πράξουν εκλεγόμενοι». Οι θέσεις αυτές θα μεταφερθούν σε παγκύπρια συνέλευση του Συνδέσμου στις 18 Νοεμβρίου, Σάββατο, στη Δημοσιογραφική Εστία στις 10 π.μ., για να πάρουν τις αποφάσεις τους σε ό,τι αφορά υποψήφιο που θα στηρίξουν.

 

«Παρ’ όλο που τέτοια επιστολή στάλθηκε και στον υποψήφιο Νίκο Αναστασιάδη, δεν αναμένουμε από τον υφιστάμενο πρόεδρο να μας μιλήσει για δεσμεύσεις στο μέλλον. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις για υλοποίηση σε νέα προεδρική θητεία. Αν προτίθεται να πράξει κάτι, τώρα είναι η ώρα», αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

 

Στις δηλώσεις του στη διάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Άδωνις Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος έτυχε από τους κυβερνώντες και όχι μόνο μιας διαχρονικής κοροϊδίας με σκοπό την πάροδο του χρόνου και τον εκφυλισμό του δίκαιου αιτήματος τους για αποκατάσταση.

 

Αναφέροντας ότι δεν φταίει μόνο η παρούσα Κυβέρνηση, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτή ψήφισαν επειδή δεσμεύτηκε, και παρουσιάστηκε σαν η καταλληλότερη σε διαχείριση κρίσης, σαν αυτή που είχε τις λύσεις, σαν αυτή που θα προστάτευε τους πολίτες.

 

«Από αυτήν αναμένουμε να δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας δημιούργησε και όχι να κοκορεύεται για βελτίωση της οικονομίας. Μια βελτίωση, που η Κυβέρνηση βολικά ξεχνά ότι έγινε στις πλάτες των πολιτών της, υπεξαιρώντας με νόμιμο και έντεχνο τρόπο τις τίμιες και φορολογημένες αποταμιεύσεις τους και αφαιρώντας δεκαετίες από τη ζωή τους», ανέφερε.

 

Συμπλήρωσε ότι οι κυβερνώντες παίρνουν την θέση «δεν έχω, άρα δεν πληρώνω», τακτική που εφαρμόζουν μόνο απατεώνες.

 

Παρέμβαση Μιχάλη Χατζηγιάννη

 

Στη διάσκεψη συμμετείχε και ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος συμφώνησε με τη θέση που εκφράστηκε από τον ΣΥΚΑΛΑ ότι «εμείς οι καταθέτες της πάλαι ποτέ Λαϊκής Τράπεζας, εκπροσωπούμε τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής λαίλαπας που έπληξε την πατρίδα μας το Μάρτιο του 2013».

 

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι το μέγεθος της θυματοποίησης στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασε.

 

Όπως ανέφερε «είτε λοιπόν είμαστε καταθέτες της Λαϊκής, είτε κάτοχοι αξιογράφων, είτε απλά δανειολήπτες είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος που αφαίρεσε και αφαιρεί από μας και τα παιδιά μας, όχι μόνο τα σπίτια μας και τις αποταμιεύσεις μας -τίμιες και φορολογημένες, αλλά το κυριότερο, μας μείωσε την ποιότητα ζωής, μας ψαλίδισε το μέλλον, μας καταπάτησε την αξιοπρέπεια. Μια άλλη κατοχή εκ των έσω, όπου τιμωρούνται τα θύματα κι όχι οι αυτουργοί».

 

Πηγή: http://politis.com.cy

 

Read 462 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Φιλμάκι για την ιστορία του κυπριακού τουρισμού ετοίμασαν ΓΤΠ, Υπ. Τουρισμού και ΚΟΤ

Φιλμάκι για την ιστορία του κυπριακού τουρισμού ετοίμασαν ΓΤΠ, Υπ. Τουρισμού και ΚΟΤ

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και τον Κυπριακό Οργανισμό...

"Εκτοξεύθηκαν οι τιμές Κύπρου-Ελλάδας €300 ανά πτήση"

"Εκτοξεύθηκαν οι τιμές Κύπρου-Ελλάδας €300 ανά πτήση"

Έντονες ανησυχίες για την εκτόξευση στα ύψη των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων από την Κύπρο προς την Αθήνα και τη...

Ιστορικό ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών τον Σεπτέμβριο του 2018 και τους πρώτους εννέα μήνες

Ιστορικό ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών τον Σεπτέμβριο του 2018 και τους πρώτους εννέα μήνες

Ιστορικό ρεκόρ τόσο για μήνα Σεπτέμβριο όσο και για τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών τον...