A+ R A-
21 September 2017

Wednesday, 13 September 2017 08:49

Συνεχίζουμε με τόλμη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ανέφερε ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου

Συνεχίζουμε με γενναιότητα και τόλμη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας και δεν πρέπει να κολλήσουμε σε μικροπολιτικές, ανέφερε χθες ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του 2ου "Cyprus International Investors Summit 2017", που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

 

Ο κ.Σοφοκλέους είπε πως στο συνέδριο, που οργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), η παρουσία της Κυβέρνησης δεν δεικνύει μόνο το ενδιαφέρον της, αλλά και την εκτίμησή της προς την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές προς την Κύπρο.

 

"Σε αυτή τη συγκέντρωση εδώ, είναι άνθρωποι που εμπιστεύονται την Κύπρο, εμπιστεύονται τις δομές μας, εμπιστεύονται τις εκατοντάδες μεγάλες, μικρές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνουμε, εμπιστεύονται την απόδοση και τη δυναμική της οικονομίας μας και σκέφτονται να φέρουν τα δικά τους χρήματα και να επενδύσουν εδώ στην Κύπρο, να δημιουργήσουν δουλειές εδώ στην Κύπρο, που θα φέρουν δυναμική και στέρεα ανάπτυξη, περαιτέρω θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και προοπτικές για όλους τους Κύπριους", συμπλήρωσε.

 

Λέγοντας πως "στο εσωτερικό μπορεί ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του", διαμήνυσε πως το κριτήριο μιας οικονομίας είναι η εμπιστοσύνη των αγορών, η εμπιστοσύνη των τρίτων "και οι τρίτοι σήμερα, και αρκετοί επενδυτές που βρίσκονται εδώ σήμερα, εξέφρασαν και το θαυμασμό τους και το πόσο εντυπωσιασμένοι είναι και από τις δομές που δημιουργεί η χώρα μας, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση".

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους υπογράμμισε πως το κυριότερο είναι "να συνεχίσουμε με γενναιότητα και τόλμη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας, να μην κολλήσουμε στις μικροπολιτικές, να προχωρήσουμε τα εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια που αναδιαμορφώνουν το δημόσιο τομέα, που δημιουργούν ευκαιρίες για την οικονομία και τις επενδύσεις, ευκαιρίες για το λαό μας και να αφήσουμε πίσω πολιτικές σκοπιμότητες".

 

" Όλοι μαζί, από όλους τους πολιτικούς χώρους, να προχωρήσουμε να δημιουργήσουμε μια Κύπρο ακόμα πιο ελκυστική, μια Κύπρο που βρίσκει το ρόλο της στην περιφέρεια, στηριγμένη στις γεωπολιτικές της ευκαιρίες, που αποκτά τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο", είπε και τόνισε πως πρέπει να εδραιώσουμε αυτή τη θέση και στον επενδυτικό κόσμο και στον κόσμο των αγορών.

 

Υπέδειξε ακόμη πως μέσα από αυτήν την προσπάθεια δεν θα κερδίσει μόνο η οικονομία και οι υπηρεσίες, αλλά ο κάθε Κύπριος πολίτης και σημείωσε ότι "η οικονομία είναι κύκλος και στηριζόμαστε στη διεύρυνση αυτού του κύκλου, για να προσφέρουμε ευημερία στο λαό μας, να μην περάσει ποτέ ξανά αυτό που πέρασε πριν από λίγα χρόνια".

 

Χαιρετίζοντας νωρίτερα την εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, αναφέρθηκε στις διάφορες μεταρρυθμίσεις που η Κυβέρνηση έχει προωθήσει και συνεχίζει να προωθεί και στα κίνητρα που δίνονται για τους ξένους επενδυτές.

 

Σημείωσε πως "το εμπόριο και οι επιχειρήσεις αποτελούσαν πάντα μέρος του DNA των Κυπρίων", διαμηνύοντας πως πάντα καλωσορίζαμε κάθε επένδυση και κάθε πολιτική μας στρεφόταν προς τον επενδυτή, "γι αυτό και είδαμε την οικονομική κρίση του 2013 ως μια ευκαιρία".

 

Δεν προσπαθήσαμε, συνέχισε, να κρυφτούμε από τα προβλήματα, αλλά αντίθετα επιλέξαμε να κινηθούμε προς όλα τα μέτωπα, με θετικά αποτελέσματα τα οποία σταθερά ξεπερνούν τις προβλέψεις και προσδοκίες.

 

Καταλήγοντας, ο κ.Σοφοκλέους ανέφερε πως "παραμένουμε δεσμευμένοι στη διασφάλιση ότι η Κύπρος θα βρίσκεται πάντα σε θέση να προστατεύσει και να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και να προσφέρει στους επενδυτές τις ευκαιρίες που αναζητούν, μέσα από ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, προηγμένο και διαφανές περιβάλλον".

 

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

 

Read 100 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Στη Λεμεσό θα γίνει ο Παγκόσμιος Τελικός του Climate Launchpad

Στη Λεμεσό θα γίνει ο Παγκόσμιος Τελικός του Climate Launchpad

Το δίκτυο εταίρων του Climate-KIC στην Κύπρο, και το οποίο αποτελείται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), τη Chrysalis LEAP...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2017»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2017»

Στην παρουσία 800 και πλέον συνέδρων από 35 περίπου χώρες, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμων στελεχών, όπως η Επίτροπος αρμόδια για θέματα...

Αύξηση της απασχόλησης στην Κύπρο κατά 0,6% και 3,0% το 2ο τρίμηνο του 2017 σε τριμηνιαία και ετήσια βάση

Αύξηση της απασχόλησης στην Κύπρο κατά 0,6% και 3,0% το 2ο τρίμηνο του 2017 σε τριμηνιαία και ετήσια βάση

O αριθμός των εργαζομένων στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο...