A+ R A-
21 March 2018

Wednesday, 13 September 2017 08:49

Συνεχίζουμε με τόλμη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ανέφερε ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου

Συνεχίζουμε με γενναιότητα και τόλμη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας και δεν πρέπει να κολλήσουμε σε μικροπολιτικές, ανέφερε χθες ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του 2ου "Cyprus International Investors Summit 2017", που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

 

Ο κ.Σοφοκλέους είπε πως στο συνέδριο, που οργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), η παρουσία της Κυβέρνησης δεν δεικνύει μόνο το ενδιαφέρον της, αλλά και την εκτίμησή της προς την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές προς την Κύπρο.

 

"Σε αυτή τη συγκέντρωση εδώ, είναι άνθρωποι που εμπιστεύονται την Κύπρο, εμπιστεύονται τις δομές μας, εμπιστεύονται τις εκατοντάδες μεγάλες, μικρές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνουμε, εμπιστεύονται την απόδοση και τη δυναμική της οικονομίας μας και σκέφτονται να φέρουν τα δικά τους χρήματα και να επενδύσουν εδώ στην Κύπρο, να δημιουργήσουν δουλειές εδώ στην Κύπρο, που θα φέρουν δυναμική και στέρεα ανάπτυξη, περαιτέρω θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και προοπτικές για όλους τους Κύπριους", συμπλήρωσε.

 

Λέγοντας πως "στο εσωτερικό μπορεί ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του", διαμήνυσε πως το κριτήριο μιας οικονομίας είναι η εμπιστοσύνη των αγορών, η εμπιστοσύνη των τρίτων "και οι τρίτοι σήμερα, και αρκετοί επενδυτές που βρίσκονται εδώ σήμερα, εξέφρασαν και το θαυμασμό τους και το πόσο εντυπωσιασμένοι είναι και από τις δομές που δημιουργεί η χώρα μας, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση".

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους υπογράμμισε πως το κυριότερο είναι "να συνεχίσουμε με γενναιότητα και τόλμη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας, να μην κολλήσουμε στις μικροπολιτικές, να προχωρήσουμε τα εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια που αναδιαμορφώνουν το δημόσιο τομέα, που δημιουργούν ευκαιρίες για την οικονομία και τις επενδύσεις, ευκαιρίες για το λαό μας και να αφήσουμε πίσω πολιτικές σκοπιμότητες".

 

" Όλοι μαζί, από όλους τους πολιτικούς χώρους, να προχωρήσουμε να δημιουργήσουμε μια Κύπρο ακόμα πιο ελκυστική, μια Κύπρο που βρίσκει το ρόλο της στην περιφέρεια, στηριγμένη στις γεωπολιτικές της ευκαιρίες, που αποκτά τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο", είπε και τόνισε πως πρέπει να εδραιώσουμε αυτή τη θέση και στον επενδυτικό κόσμο και στον κόσμο των αγορών.

 

Υπέδειξε ακόμη πως μέσα από αυτήν την προσπάθεια δεν θα κερδίσει μόνο η οικονομία και οι υπηρεσίες, αλλά ο κάθε Κύπριος πολίτης και σημείωσε ότι "η οικονομία είναι κύκλος και στηριζόμαστε στη διεύρυνση αυτού του κύκλου, για να προσφέρουμε ευημερία στο λαό μας, να μην περάσει ποτέ ξανά αυτό που πέρασε πριν από λίγα χρόνια".

 

Χαιρετίζοντας νωρίτερα την εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, αναφέρθηκε στις διάφορες μεταρρυθμίσεις που η Κυβέρνηση έχει προωθήσει και συνεχίζει να προωθεί και στα κίνητρα που δίνονται για τους ξένους επενδυτές.

 

Σημείωσε πως "το εμπόριο και οι επιχειρήσεις αποτελούσαν πάντα μέρος του DNA των Κυπρίων", διαμηνύοντας πως πάντα καλωσορίζαμε κάθε επένδυση και κάθε πολιτική μας στρεφόταν προς τον επενδυτή, "γι αυτό και είδαμε την οικονομική κρίση του 2013 ως μια ευκαιρία".

 

Δεν προσπαθήσαμε, συνέχισε, να κρυφτούμε από τα προβλήματα, αλλά αντίθετα επιλέξαμε να κινηθούμε προς όλα τα μέτωπα, με θετικά αποτελέσματα τα οποία σταθερά ξεπερνούν τις προβλέψεις και προσδοκίες.

 

Καταλήγοντας, ο κ.Σοφοκλέους ανέφερε πως "παραμένουμε δεσμευμένοι στη διασφάλιση ότι η Κύπρος θα βρίσκεται πάντα σε θέση να προστατεύσει και να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και να προσφέρει στους επενδυτές τις ευκαιρίες που αναζητούν, μέσα από ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, προηγμένο και διαφανές περιβάλλον".

 

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

 

Read 332 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Αύξηση 1,7% στα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό

Αύξηση 1,7% στα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό

Τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο 2018 ανήλθαν στις 94.418 σε σύγκριση με 92.862 τον Φεβρουάριο 2017, σημειώνοντας...

Καταχρεωμένοι αλλά και με περιουσία οι Κύπριοι

Καταχρεωμένοι αλλά και με περιουσία οι Κύπριοι

Από τα πιο πλούσια αλλά και τα πιο καταχρεωμένα είναι τα κυπριακά νοικοκυριά στην Ευρώπη. Έχουν πολλά δάνεια αλλά και...

Περισσότερα από 340 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου

Περισσότερα από 340 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (Bloomberg) Περισσότερα από 340 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, περισσότερα από...