A+ R A-
23 June 2018

Monday, 07 August 2017 16:26

Η καινοτομία μίας Κύπριας:Ένα αξεσουάρ που κάνει θραύσεις στο Heathrow

Άκρως επιτυχής η πορεία του D-Tangle της Χριστίνας Νίκολσον σε Κύπρο-εξωτερικό. Ένα γκάτζετ που όλοι θέλουν να έχουν αφού ξεμπερδεύει τα ακουστικά...

 

Μπορεί το οικοσύστημα των startup στην Κύπρο, το οποίο γεννήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση δίνοντας ελπίδα στους νέους, να χρήζει ακόμη πολλών βελτιώσεων προκαλώντας τη γκρίνια, μπορεί ακόμη να μην έχουν προκύψει πολλές καινοτομίες στην αγορά, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου μαύρα καθώς υπάρχουν ιδέες που έχουν υλοποιηθεί και νεοφυείς εταιρείες οι οποίες διανύουν τα πρώτα τους βήματα με επιτυχία.

 

Μια τέτοια περίπτωση είναι η startup Laidback Life η οποία έχει λανσάρει το καινοτόμο προϊόν D-Tangle τον περασμένο Δεκέμβριο στα Public stores στη Λευκωσία. Το προϊόν βρίσκεται ήδη τοποθετημένο και στη διεθνή αγορά και κάνει ακόμη περισσότερα ανοίγματα. Η Χριστίνα Νίκολσον το κορίτσι πίσω από την Laidback Life και το D-Tangle, ένα γκάτζετ το οποίο όλοι θέλουν να έχουν στα χέρια τους γιατί λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό των μπερδεμένων ακουστικών τηλεφώνου, μίλησε στον «Π» για το προϊόν της και για την πορεία του D-Tangle στην Κύπρο και το εξωτερικό.

 

«Η πρώτη επίσημη του D-Tangle έγινε στην Κύπρο πριν από εννέα μήνες και μπορεί κανείς να το βρει τόσο στα Public όσο και στα Debenhams. Στο μεταξύ μέσα από διάφορες εμπορικές εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαμε, όπως η IAW Trade Fair στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2016, και η CES Las Vegas τον Ιανουάριο του 2017 (σ.σ. η CES Las Vegas είναι η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο όπου παρουσιάζονται τα νέα προϊόντα όλων των ηλεκτρονικών εταιρειών παγκοσμίως. Φέτος έκλεισε τα 50χρονά της) καταφέραμε να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερη πελατεία και να κάνουμε πολύ καλές συμμαχίες. Αυτή τη στιγμή το D-Tangle βρίσκεται στη λιανική αγορά της Σαουδικής Αραβίας, του Ντουμπάι, της Taiwan και πρόσφατα μπήκαμε στα καταστήματα Carphone Dixons στο αεροδρόμιο του Heathrow».

 

d-tangle1.jpg

 

Το D-Tangle είναι ουσιαστική η λύση στο συνηθισμένο πρόβλημα των μπλεγμένων ακουστικών. Το προϊόν παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να τοποθετήσει τα δικά του ακουστικά μέσα στο D-Tangle, και με το πάτημα ενός κουμπιού το καλώδιο θα τυλιχτεί.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

Όπως μας λέει με ενθουσιασμό η Χριστίνα οι πωλήσεις στο αεροδρόμιο του Heathrow πάνε εξαιρετικά καλά σύμφωνα με τα υπέροχα νέα που της μετέφερε από τηλεφώνου λίαν προσφάτως ο διανομέας, «κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μπούμε και σε άλλα καταστήματα των Carphone Dixons στο Ηνωμένο Βασίλειο».

 

Όπως μας εξηγεί «τα Carphone Dixons είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες μεταπώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ειδών επικοινωνιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπόταν αν τα καταφέρουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μαζί τους αυτό θα είναι καταπληκτικό».

 

christina2.jpg

 

Συμφωνία με Amazon

 

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ... «Έχουμε επίσης συνάψει μία συμφωνία με μία εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες κι έχουμε δημιουργήσει ένα γραφείο στην Καλιφόρνια. Επιπλέον έχουμε διαμορφώσει και τις νέες μας αποθήκες στο Λος Άντζελες προκειμένου να προμηθεύουμε τους πελάτες μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Έχουμε υπογράψει συμφωνία αποκλειστικότητας με το Amazon στις ΗΠΑ και στον Καναδά μέσω του οποίου ήδη πωλείται αυτή τη στιγμή το D-Tangle».

 

Στις Φιλιππίνες

 

Η Χριστίνα Νίκολσον και οι συνεργάτες της βρίσκονται επίσης σε διαπραγματεύσεις με τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις Φιλιππίνες, ενώ θα γίνει σε δοκιμαστική βάση η εισδοχή του D-Tangle στην Ινδία. «Μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνονται καλά και η ανατροφοδότηση ήταν εκπληκτική», μας λέει η Χριστίνα.

 

Τα μελλοντικά σχέδια για το D-Tangle είναι να φτάσει σε ακόμη περισσότερους προορισμούς μέσα από σταθερές συνεργασίες με διανομείς ή καταστήματα.

 

christina1.jpg

 

Η Χριστίνα Νίκολσον μαζί με συνεργάτη της στην έκθεση στη Γερμανία. Η ιδέα για το D-Tangle ήρθε στην Χριστόνα στο δρόμο για το γυμναστήριο όταν έψαχνε στη τσάντα της τα μπερδεμένα ακουστικά...

 

Και νέα καινοτομία

 

Το 2018 η εταιρεία πίσω από το D-Tangle θα αποκαλύψει το νέο της προϊόν το οποίο ονομάζεται «AirBand». Σύμφωνα με την Χριστίνα Νίκολσον, το νέο γκάτζετ θα έχει να κάνει με την ασύρματη τεχνολογία... Δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες.

 

Στα 11.90 ευρώ

 

Το D-Tangle είναι ένα προϊόν που περιγράφει ακριβώς αυτό που είναι: Ξεμπερδεύει κάτι. Τι; Τα ενσύρματα ακουστικά, είτε είναι για το τηλέφωνο, είτε για το tablet, είτε για άλλη συσκευή. Ουσιαστικά είναι ένα καινοτόμο gadget που επιλύει το εκνευριστικό πρόβλημα του μπερδέματος των ακουστικών... Ειδικά στις γυναίκες τσάντες...

 

Το προϊόν παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να τοποθετήσει τα δικά του ακουστικά μέσα στο D-Tangle, και με το πάτημα ενός κουμπιού το καλώδιο θα τυλιχτεί. Βγαίνει σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς και είναι μικρό, κομψό και πολύ ελαφρύ. Το προσθαφαιρούμενο κλιπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμαστεί το D-Tangle πάνω στο πουκάμισο, στη ζώνη, στη ζώνη ασφαλείας του αυτοκίνητου κτλ.

 

Το D-Tangle πωλείται στην Ευρώπη (και στην Κύπρο) στα 11.90 ευρώ, στην Μεγάλη Βρετανία στις 9.99 στερλίνες και στα 14.95 δολάρια στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: http://politis.com.cy / Μιράντα Λυσάνδρου

Read 559 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Τμήμα Φορολογίας: Αρχίζει πολύ σύντομα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α.

Τμήμα Φορολογίας: Αρχίζει πολύ σύντομα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α.

Το Τμήμα Φορολογίας, με σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α.,...

Δημοσίευμα των Financial Times για την οικοδομική άνθιση στη Λεμεσό και τον αντίκτυπό της

Δημοσίευμα των Financial Times για την οικοδομική άνθιση στη Λεμεσό και τον αντίκτυπό της

Στην ανέγερση των πολυώροφων συγκροτημάτων κατοικιών στη Λεμεσό αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα σημειώνει πως αυτοί...

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Τη σημασία και αναγνώριση που τυγχάνει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υποδηλώνει η επανεκλογή του Προέδρου του, Θέμη Παπαδόπουλου, ως εκπροσώπου...