A+ R A-
22 May 2018

Saturday, 10 June 2017 11:21

«H Kύπρος μετά το μνημόνιο: Προκλήσεις και Προοπτικές» - Ανοικτή συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον έγκριτο οικονομολόγο κ. Θεόδωρο Παναγιώτου

Ανοικτή συζήτηση με τον Yπουργό Oικονομικών Xάρη Γεωργιάδη και τον οικονομολόγο, μέλος του Eθνικού Συμβουλίου Oικονομίας, κ. Θεόδωρο Παναγιώτου με θέμα "H Kύπρος μετά το μνημόνιο: Προκλήσεις και Προοπτικές", πραγματοποίησε η Oργάνωση Nέων Eπιστημόνων (O.N.E.) ΔH.ΣY. Λεμεσού στις 2 Ιούνιου, στο ξενοδοχείο "Alassia".

 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Επαρχιακός Γραμματέας ΟΝΕ Λεμεσού Γεώργιος Διογένους, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οργάνωση αποτελείται από νέους επιστήμονες και έχει ως κύριο σκοπό της, την χάραξη πολιτικής μέσα από την εμπειρογνωμοσύνη των μελών της προς τα ανώτατα πολιτικά δώματα της παράταξης τους.

 

Ο κ. Διογένους συνέχισε λέγοντας «μέχρι το 2013 όλοι νομίζαμε ότι το κύριο εθνικό μας πρόβλημα είναι το Κυπριακό, εντούτοις το 2013 διαφάνηκε ότι η οικονομία της χώρας μας είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς πυλώνες τον οποίον πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στη χώρα μας».

 

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΝΕ Λεμεσού αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, δήλωσε ότι «η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια δε φάνηκε αντάξια των περιστάσεων, αφού παρά το ότι είχε αναλάβει την διακυβέρνηση του κράτους με ταμία τα οποία ήσαν πλεονασματικά, εντούτοις κατάφεραν μόλις σε 5 χρόνια να παραδώσουν την διακυβέρνηση του τόπου στην κυβέρνηση του κύριου Νίκου Αναστασιάδη με 12 δισεκατομμύρια έλλειμμα, πλέον άλλα 12 ζημιές των τραπεζών, καθώς επίσης αύξηση της ανεργίας και πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ταυτόχρονα, ο κ. Διογένους τόνισε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών καλέστηκαν εκείνη την περίοδο του 2013 να γράψουν ιστορία. «Αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα των περιστάσεων στάθηκαν σύσσωμοι, μίλησαν στον κόσμο με ειλικρίνεια, ξεκάθαρα χωρίς εύηχα λόγια και λαϊκισμούς, και ναι καλέστηκαν να πάρουν πολύ οδυνηρές αποφάσεις, οι οποίες επηρέασαν όλους μας και ειδικότερα εμάς τους νέους και θα μας επηρεάσουν και στο μέλλον αφού το βάρος που έχουμε να αποσείσουμε είναι αρκετά μεγάλο», συμπλήρωσε.

 

Παράλληλα τόνισε ότι 4 χρόνια μετά βλέπουμε ότι αυτές οι αποφάσεις που πήραν τότε αυτοί οι άνθρωποι αναλαμβάνοντας στους ώμους τους αυτό το δυσβάστακτο βάρος της οικονομικής καταστροφής που είχαν κληρονομήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση απέδωσε καρπούς.

 

«Αυτή τη στιγμή, σήμερα, μετά από τέσσερα μόλις χρόνια η Κύπρος έχει εξέλθει του μνημονίου βλέπουμε την οικονομία της χώρας μας μέρα με τη μέρα να αναπτύσσεται, η Κύπρος αναβαθμίζεται στους διάφορους οίκους αξιολόγησης και το πιο σημαντικό έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων που δυστυχώς τους έχουμε ανάγκη και τους χρειαζόμαστε γιατί απλούστατα αν δεν κερδίσεις την εμπιστοσύνη αυτών των χωρών κανένας δεν θα έρθει να επενδύσει στην χώρα σου. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλής τόπους προσέλκυσης ξένων επενδύσεων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Διογένους.

 

Τέλος, σημείωσε ότι η εκδήλωση γίνεται με απώτερο σκοπό να δοθεί ευκαιρία στους νέους επιστήμονες να ρωτήσουν, να εισηγηθούν και να πάρουν ακολούθως απαντήσεις από τον ίδιο Υπουργό Οικονομικών της χώρας, αλλά και από τον έγκριτο οικονομολόγο Δρ. Παναγιώτη Θεοδώρου, ο οποίος είναι διευθυντής του κορυφαίου πανεπιστημίου της χώρας στα θέματα οικονομίας CIIM.

 

Δηλώσεις στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ για το θέμα, έκανε ο Βουλευτής Λευκωσίας και Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έγιναν πάρα πολλά στο ζήτημα της οικονομίας και στο ζήτημα της ανάπτυξης του τόπου.

 

Παράλληλα ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι «θέτοντας στόχους και προοπτικές της χώρας για τα επόμενα 5 χρόνια, ολοκληρώνοντας όλο αυτό που ξεκινήσαμε το 2013 ως διακυβέρνηση, έχει ως στόχο να δούμε ξανά τον άνθρωπο στο επίκεντρο, να δούμε πως αξιοποιούμε στο έπακρο τις επενδύσεις και τις προοπτικές της χώρας μας σε τομείς που έχουμε παράδοση όπως είναι ο τουρισμός».

 

Τέλος, σημείωσε ότι για να καταφέρουμε να γίνουμε μια φυσιολογική χώρα που να θέτει σωστά τις προτεραιότητες της και να θέτει προτεραιότητες, όπως τις υπόλοιπες σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται πρωτίστως να κάνουμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε στο τόπο μας, όπως είπε, τη πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και να λύσουμε το Κυπριακό.

 

Read 696 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Τη σημασία και αναγνώριση που τυγχάνει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υποδηλώνει η επανεκλογή του Προέδρου του, Θέμη Παπαδόπουλου, ως εκπροσώπου...

Αύξηση των πλοίων που εγγράφονται με κυπριακή σημαία, είπε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Αύξηση των πλοίων που εγγράφονται με κυπριακή σημαία, είπε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Υπάρχει αύξηση των πλοίων που εγγράφονται με κυπριακή σημαία, δήλωσε την Τρίτη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πειλήδου, προσθέτοντας ότι ξεπεράσαμε...

Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Αύξηση 5,7% σημείωσε τον Φεβρουάριο του 2018 ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2017, σύμφωνα με Στατιστική...