A+ R A-
20 April 2018

Thursday, 30 March 2017 07:09

Σε βάρος λαού και χώρας η μη προώθηση μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών

Θέλουμε τη Βουλή σύμμαχο μας στην προσπάθεια μας για πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται για διαρθρωτικές αλλαγές, δεν γίνεται εις βάρος της κυβέρνησης, αλλά της χώρας και του λαού της.

 

Μιλώντας σε δείπνο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, στη Λεμεσό, με θέμα τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο κ.Γεωργιάδης είπε πως έχουμε διανύσει μια μεγάλη πορεία και σήμερα η οικονομία μας έχει ανακάμψει σε ικανοποιητικό βαθμό, ωστόσο επεσήμανε πως "γνωρίζουμε πως μπορούμε ακόμη καλύτερα".

 

Δεν έχουμε ακόμη απαλείψει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, είπε, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα των τραπεζών, ενώ η ανεργία, αν και μειώνεται, παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

 

Την ίδια ώρα, συνέχισε, η κυβέρνηση θεωρεί πως μπορούν να γίνουν περισσότερα για την μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση διαδικασιών, ενώ σημείωσε πως ζωτικοί τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, διαθέτουν ακόμη προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Για το λόγο αυτό, είπε ο Υπουργός Οικονομικών, οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια "και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε", εκφράζοντας παράλληλα την ευχή όπως η Βουλή θα σταθεί σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

 

"Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για διαρθρωτικές αλλαγές, δεν γίνεται εις βάρος της κυβέρνησης, αλλά της χώρας και του λαού της", υπέδειξε ο Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως κάποιες φορές πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί, "αλλά άλλο πράγμα ένας λογικός συμβιβασμός και άλλο να είσαι δογματικά αρνητικός".

 

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ανέφερε, πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να επιστρέψουμε σε λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος αισθάνεται κάποιες φορές πως "έχουμε κοντή μνήμη και αυτό μας κάνει δεκτικούς σε αυτούς που προσφέρουν τίποτε περισσότερο από ωραία λόγια και κενές υποσχέσεις, μας κάνει δεκτικούς στον λαϊκισμό, ο οποίος δεν μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά".

 

Ο κ.Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση έχει κάνει για ανάκαμψη της οικονομίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως "η αισιοδοξία αυτή εξαρτάται από εμάς που πρέπει να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να διασφαλίσουμε πως δεν θα τα επαναλάβουμε ποτέ".

 

"Αυτό σημαίνει πως όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να παραμείνουμε σταθεροί σε θέσεις αρχής, προς όφελος του σκοπού και της κοινής λογικής", κατέληξε στην ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

 

(ΚΥΠΕ)

 

Read 493 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Κομισιόν: Σε επαφή με τις κυπριακές αρχές για τα κυβερνητικά ομόλογα στον Συνεργατισμό

Κομισιόν: Σε επαφή με τις κυπριακές αρχές για τα κυβερνητικά ομόλογα στον Συνεργατισμό

Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία είναι σε επαφή με τις κυπριακές αρχές, βρίσκεται...

Ετήσια αύξηση 36,4% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Μάρτιο

Ετήσια αύξηση 36,4% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Μάρτιο

Οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2018 ανήλθαν σε 192.090 σε σύγκριση με 140.873 τον Μάρτιο 2017, σημειώνοντας αύξηση 36,4%, σύμφωνα...

Λεμεσός: Κατά 56% εκτινάχτηκαν τα πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους δυο μήνες του 2018

Λεμεσός: Κατά 56% εκτινάχτηκαν τα πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους δυο μήνες του 2018

Αύξηση και 55% παγκύπρια Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το πρώτο δίμηνο του 2018 ο...