A+ R A-
20 April 2018

Saturday, 25 March 2017 12:14

Γραμματέας ΥΣ: «Η Κύπρος διαγράφει μια νέα πορεία»

Στις πρακτικές που εφάρμοσε η Κύπρος για έξοδο από το μνημόνιο αναφέρθηκε σε ομιλία του σε εκδήλωση χθες στην Αθήνα ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας λέγοντας ότι πλέον, η Κύπρος προδιαγράφει μια νέα πορεία πιο ισχυρή, με μια φιλόδοξη προοπτική, προσφέροντας ταυτόχρονα το αίσθημα της σταθερότητας και της ασφάλειας για νέες επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες και για ένα καλύτερο μέλλον για κάθε Κύπριο πολίτη.

 

Στην ομιλία του με θέμα «Οι καλές πρακτικές της Κύπρου, η έξοδος από το μνημόνιο και η αναπτυξιακή πορεία», ο κ. Τσιόλας είπε ότι δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να μιλά κάποιος για ένα νέο οικονομικό θαύμα και αυτό γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Κύπρος έχει, εκ των πραγμάτων και μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων, διαψεύσει όλες τις αρνητικές εκτιμήσεις και προβλέψεις που έκαναν λόγο για ολική κατάρρευση της οικονομίας.

 

“Μέσα σε τρία μόλις χρόνια η οικονομία της Κύπρου βρήκε τον δρόμο της. Πετύχαμε να αποκαταστήσουμε την κατάσταση της οικονομίας και να αποτρέψουμε την οριστική κατάρρευση. Πετύχαμε να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, βγήκαμε από το Μνημόνιο έγκαιρα, σταθεροποιήσαμε το τραπεζικό μας σύστημα, και βρισκόμαστε σε πορεία σταθερής ανάπτυξης που κινείται στο 2,9% τα τελευταία δύο χρόνια” είπε.

 

Οπως είπε, για να πετύχει αυτό χρειάστηκε ομοψυχία, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και σωστός προγραμματισμός συγκεκριμένων στρατηγικών και ότι τόσο οι Κυβέρνηση όσο και κάποια κόμματα, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα των στιγμών.

 

“Αυτά, σε συνδυασμό με την παράλληλη ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα των υπηρεσιών του τουρισμού και της ναυτιλίας, επέτρεψαν, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν στοχευμένες πολιτικές της Κυβέρνησης που αποσκοπούσαν σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση” πρόσθεσε.

 

Αφού αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα μέτρα που λήφθηκαν, είπε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που αποφασίστηκαν σηματοδοτούν μια νέα και πολλά υποσχόμενη θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας.

 

Ωστόσο, ανέφερε, η συνέχιση της θετικής αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας συνδέεται άρρηκτα με τη βούληση τόσο της εκτελεστικής όσο και της νομοθετικής εξουσίας για συνετή και νοικοκυρεμένη πολιτική και λήψη λελογισμένων αποφάσεων μακριά από επιπολαιότητες και λαϊκισμούς.

 

Καταλήγοντας, κ. Τσιόλας σημείωσε ότι μια άλλη πρόκληση είναι, επίσης, οι γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου, που ενδεχομένως να προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες στη συνολική οικονομική δραστηριότητα της Κύπρου, “καθώς και οι εξελίξεις που αφορούν την επίλυση του κυπριακού προβλήματος που, σίγουρα, σε μια τέτοια περίπτωση, στην περίπτωση δηλαδή επίλυσης του Κυπριακού, με μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλους τους Κύπριους και ξένους πολίτες της, οι προοπτικές διανοίγονται ακόμη μεγαλύτερες με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο του λαού της Κύπρου”.

 

(ΚΥΠΕ)

 

Read 525 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Κομισιόν: Σε επαφή με τις κυπριακές αρχές για τα κυβερνητικά ομόλογα στον Συνεργατισμό

Κομισιόν: Σε επαφή με τις κυπριακές αρχές για τα κυβερνητικά ομόλογα στον Συνεργατισμό

Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία είναι σε επαφή με τις κυπριακές αρχές, βρίσκεται...

Ετήσια αύξηση 36,4% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Μάρτιο

Ετήσια αύξηση 36,4% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Μάρτιο

Οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2018 ανήλθαν σε 192.090 σε σύγκριση με 140.873 τον Μάρτιο 2017, σημειώνοντας αύξηση 36,4%, σύμφωνα...

Λεμεσός: Κατά 56% εκτινάχτηκαν τα πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους δυο μήνες του 2018

Λεμεσός: Κατά 56% εκτινάχτηκαν τα πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους δυο μήνες του 2018

Αύξηση και 55% παγκύπρια Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το πρώτο δίμηνο του 2018 ο...