A+ R A-
18 June 2018

Wednesday, 22 March 2017 19:21

Υπογραφές για ίδρυση της Maritime Hospitality Academy - Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ομίλου Sea ChefsLtd στη Λεμεσό

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Η δημιουργία της Maritime Hospitality Academy αποτελεί επίτευγμα για τα κυπριακά δεδομένα.»


Συμφωνία συνεργασίας για την ίδρυση της Maritime Hospitality Academy, υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της Sea Chefs Ltd, του Maritime Institute of Eastern Mediterranean, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Intercollege.

Η Maritime Hospitality Academy θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Intercollege στη Λάρνακα, στην οποία θα εκπαιδεύεται προσωπικό κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και ιδιαίτερα των κρουαζιερόπλοιων και των ποταμόπλοιων.

Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της εκδήλωσης εγκαινίων των νέων γραφείων του Ομίλου Εταιρειών Sea ChefsLtd, στη Λεμεσό, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

anastasiades.jpg

Τη συμφωνία συνεργασίας για την ίδρυση της Maritime HospitalityAcademy, υπέγραψαν ο κύριος David Peter Dance, Γενικός Διευθυντής της Sea Chefs Ltd, o κύριος Ζαχαρίας Σιόκουρος, εκπρόσωπος του Maritime Institute of Eastern Mediterranean, o κ. Αντώνης Πολεμίτης, CEO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και ο Δρ. Στυλιανός Μαυρομούστακος, Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege Λευκωσίας και Λάρνακας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Maritime Hospitality Academy στην Κύπρο και η προώθησή της σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο «συνιστά ένα επίτευγμα για τα κυπριακά δεδομένα», προσθέτοντας ότι η Κυβέρνησή του στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με εταιρείες διεθνούς εμβέλειας. Επεξηγώντας τη θέση του, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πως «οι ευφυείς και καινοτόμες προτάσεις είναι εκείνες που συμβάλουν περισσότερο στη διαμόρφωση του αποτελεσματικού οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ η Γαλάζια Οικονομία και ο Ναυτιλιακός Τομέας αποτελούν σήμερα τομείς πρώτης προτεραιότητας για την κυπριακή οικονομία». Ο πρόεδρος επεσήμανε ακόμα ότι «ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι και η υλοποίηση το συντομότερο δυνατό της εξαγγελίας για την ίδρυση υφυπουργείων Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας».

Η δημιουργία της Maritime HospitalityAcademy, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πιο απαιτητικών κρουαζιερόπλοιων και ποταμόπλοιων παγκοσμίως, θεωρείται από μόνη της υψίστης σημασίας.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Sea Chefs Ltd κ.David Peter Dance, η εταιρεία εμπιστεύεται τις δυνατότητες της Κύπρου και για αυτό, σε εποχή κρίσης, διάλεξε να παραμείνει στο νησί, επενδύοντας στην τοπική οικονομία, ώστε να δώσει σε πολλούς Κύπριους την ευκαιρία για άμεση εργοδότηση μετά το πέρας των σπουδών τους.

Όπως τόνισε ο κ. Dance, οι σημερινοί και οι μελλοντικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Intercollege θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία για λαμπρή καριέρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το σημαντικότερο όμως όλων, κατέληξε, θα είναι ότι θα μπορούν να έχουν σίγουρα εξασφαλισμένη απασχόληση μετά την αποφοίτησή τους.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία Sea Chefs ιδρύθηκε το 1999 και δραστηριοποιείται στον τομέα στελέχωσης και διαχείρισης των ξενοδοχειακών τμημάτων σε κρουαζιερόπλοια και ποταμόπλοια. Εργοδοτεί περίπου 200 υπαλλήλους στην ξηρά με γραφεία στη Λεμεσό, τη Ζυρίχη και το Αμβούργο. Με σύνθημα «Βρίσκεις δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτησή σου» η εταιρεία εργοδοτεί περίπου 12.000 πληρώματα σε 53 κρουαζιερόπλοια και ποταμόπλοια που επιχειρούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Read 1233 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Δημοσίευμα των Financial Times για την οικοδομική άνθιση στη Λεμεσό και τον αντίκτυπό της

Δημοσίευμα των Financial Times για την οικοδομική άνθιση στη Λεμεσό και τον αντίκτυπό της

Στην ανέγερση των πολυώροφων συγκροτημάτων κατοικιών στη Λεμεσό αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα σημειώνει πως αυτοί...

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Τη σημασία και αναγνώριση που τυγχάνει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υποδηλώνει η επανεκλογή του Προέδρου του, Θέμη Παπαδόπουλου, ως εκπροσώπου...

Αύξηση των πλοίων που εγγράφονται με κυπριακή σημαία, είπε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Αύξηση των πλοίων που εγγράφονται με κυπριακή σημαία, είπε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Υπάρχει αύξηση των πλοίων που εγγράφονται με κυπριακή σημαία, δήλωσε την Τρίτη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πειλήδου, προσθέτοντας ότι ξεπεράσαμε...