A+ R A-
22 June 2018

Thursday, 09 March 2017 07:58

Ο Νικόλας Ιορδάνου εκπροσώπησε το ΕΒΕ Λεμεσού στο Mobile World Congress Barcelona 2017

Ο Νικόλας Ιορδάνου εκπροσώπησε το ΕΒΕ Λεμεσού στο Mobile World Congress Barcelona 2017.

 

Η υψηλή τεχνολογία για μια αποδοτικότερη επιχείρηση.

 

Στο πλαίσιο της άμεσης ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών και ταυτοχρόνως τις τάσεις της υψηλής τεχνολογίας του μέλλοντος με διασύνδεση την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση των υπηρεσιών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού συμμετείχε στο εντυπωσιακό Mobile World Congress (MWC) που διοργάνωσε η GSMA και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Βαρκελώνη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και το υψηλότερου επιπέδου συνέδριο με επίκεντρο την κινητή τηλεφωνία και τα απαραίτητα εργαλεία που την πλαισιώνουν, όπως για παράδειγμα το διαδίκτυο, η ψηφιακή τεχνολογία, τα Mobile Applications, κ.α. Το συνέδριο προσέλκυσε πέραν των 108,000 επισκεπτών από 208 χώρες, συμμετείχαν ως εκθέτες 2300 πρωτοπόρες επιχειρήσεις στους τομείς της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας και παρευρέθηκαν γύρω στα 3,500 μέλη της διεθνούς δημοσιογραφίας και ευρύτερα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Το ΕΒΕ Λεμεσού εκπροσώπησε ο Ανώτερος Λειτουργός κ. Νικόλας Ιορδάνου, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τα θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Οργανισμού. Το Επιμελητήριο εστίασε το ενδιαφέρον του σε 5 άξονες:

 

  1. Αύξηση της επιχειρηματικής αποδοτικότητας από την χρήση των υπηρεσιών των κινητών - Επιχειρηματικές ευκαιρίες για τα μέλη του ΕΒΕΛ: Συμμετοχή σε στοχευμένες παρουσιάσεις στο συνέδριο που είχαν ως θέμα τις διευκολύνσεις και τις καινοτόμες υπηρεσίες που παρέχονται από την χρήση των κινητών τηλεφώνων από τον επιχειρηματικό κόσμο. Επαφές με αγορές του εξωτερικού και μεταφορά πιθανού ενδιαφέροντος για συνεργασία με επιχειρήσεις στην Κύπρο.
  2. 4th Industrial Revolution – Development of 5G – Digital Economy – Global Connectivity – Virtual Reality: Ενημέρωση για την μετεξέλιξη της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων μέσα από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση όπως αποκαλείται λόγω της ταχύτατης ανάπτυξη της τεχνολογίας και ποιες θα είναι οι κοινωνικές προκλήσεις προς αντιμετώπιση. Η επικείμενη αναβάθμιση από το 4G στο 5G, η ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της ψηφιακής οικονομίας και οι νέες τεχνολογίες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των δικτύων.
  3. Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Δικτύωση με άλλους οργανισμούς με σκοπό την διερεύνηση συμμετοχής σε προτάσεις που εντάσσονται στο HORIZON 2020. Παρουσίαση των υφιστάμενων προγραμμάτων του ΕΒΕΛ όπως το S.E.E.W.B.A.N (South Eastern Europe Women Business Angels Network), το E.A.P.P.R.E.N (Capacity Building for Intermediary Organizations through e – learning) και το AppHelp4SMEs (Apprenticeship Helpdesk for Small and Medium Enterprises).
  4. Smart Cities: Αξιοποίηση έξυπνων τεχνολογιών και πρακτικών ψηφιακών λύσεων, Mobile Applications, e-platforms μεταφορά τεχνογνωσίας από πόλεις του εξωτερικού που έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές που χαρακτηρίζουν μια έξυπνη πόλη. Βολιδοσκόπηση πιθανών συνεργασιών με επιχειρήσεις και φορείς για υιοθέτηση και εφαρμογή των σχετικών τεχνολογιών σε προτάσεις για Smart Cities στους τομείς της γαλάζιας και πράσινης ανάπτυξης, των μεταφορών και της κινητικότητας, της βιώσιμης και αστικής ανάπτυξης, της εξοικονόμησης ενέργειας και του τουρισμού.
  5. Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο (ΕΤΠ)και προσέλκυση εταιρειών ψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο: Παρουσίαση και ενημέρωση σε πιθανούς επενδυτές για την δημιουργία του ΕΤΠ και αναφορά στα κίνητρα που προσφέρονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Ο κ. Ιορδάνου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων, Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Πάρκων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και συναντήσεις με κρατικούς φορείς της Καταλονίας και της Ισπανίας γενικότερα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας.

 

Read 3222 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Τμήμα Φορολογίας: Αρχίζει πολύ σύντομα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α.

Τμήμα Φορολογίας: Αρχίζει πολύ σύντομα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α.

Το Τμήμα Φορολογίας, με σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α.,...

Δημοσίευμα των Financial Times για την οικοδομική άνθιση στη Λεμεσό και τον αντίκτυπό της

Δημοσίευμα των Financial Times για την οικοδομική άνθιση στη Λεμεσό και τον αντίκτυπό της

Στην ανέγερση των πολυώροφων συγκροτημάτων κατοικιών στη Λεμεσό αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα σημειώνει πως αυτοί...

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Τη σημασία και αναγνώριση που τυγχάνει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υποδηλώνει η επανεκλογή του Προέδρου του, Θέμη Παπαδόπουλου, ως εκπροσώπου...