A+ R A-
22 January 2018

Thursday, 23 February 2017 16:55

"Δεν εγκαταλείπει στη φουρτούνα το πλοίο", απαντά ο Υπ. Μεταφορών στο θέμα για παραίτησή του

imagew.aspx.jpg

Δεν παραδίδει την ασπίδα και δεν εγκαταλείπει το πλοίο σε μια φουρτούνα, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, απαντώντας σε ερώτηση σε ό,τι αφορά θέμα παραίτησής του, με αφορμή τα όσα είχαν εκτυλιχτεί στο λιμάνι Λεμεσού.

«Εγώ δεν παραδίδω την ασπίδα. Νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επιλύσουμε τα προβλήματα για κάτι το οποίο είναι μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση για τον τόπο μας, είναι κάτι που θα ισχύει για τα επόμενα χρόνια και ο στόχος δεν είναι να έχουμε την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα που είχαμε προηγουμένως αλλά να έχουμε πιο ψηλά”, δήλωσε.


Στο κάτω – κάτω της γραφής, σημείωσε, “είμαστε μόνο λίγες μέρες μετά που εφαρμόστηκε αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση, μία μεταρρύθμιση πάρα πολύ περίπλοκη, μια μεταρρύθμιση, η οποία έχει επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας ή άλλα πράγματα για πάρα πολλούς ιδιώτες και στο τέλος της ημέρας πρέπει να δώσουμε το απαιτούμενο χρόνο, δηλαδή αν σε 15, 20 μέρες, σε 1 μήνα είμαστε σε πιο ψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας, αυτό θα το θεωρήσουμε ότι είναι αποτυχία;», πρόσθεσε

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο ρόλος του είναι εδώ για να λύσει τα προβλήματα και αυτό θέλει να κάνει.

«Εγώ δεν εγκαταλείπω το πλοίο σε μια φουρτούνα. Και αυτό είναι θέμα που αφορά εμένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό που έχει σημασία είναι να επιλύσουμε τα προβλήματα. Η εύκολη λύση είναι κάποιος να φεύγει. Δεν είναι θέμα να φύγεις. Θέμα είναι να αγωνιστείς για κάτι που πιστεύεις ότι είναι σωστό για να μπορέσεις να ωφελήσεις τον τόπο σου, ειδικά όταν πιστεύεις ότι είναι για το όφελος του τόπου μας. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα είναι περιττά», συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες να γίνει αστυνομική έρευνα όσον αφορά το διορισμό του Γιώργου Πούρου στη θέση του ΓΔ της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού Εurogate, καθώς και ότι κάποιες εταιρείες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημιώσεις, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτό αφορά το Γενικό Εισαγγελέα.

«Είναι κάποιο θέμα ιδιώτη, ο οποίος έχει εργοδοτηθεί από μία ιδιωτική εταιρεία. Δε μπορώ να σας κάνω οποιονδήποτε σχόλιο. Υπάρχει έρευνα από το Γενικό Εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις εταιρείες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι δεν το έχει υπόψη του. «Αν είναι προσφυγή για οποιεσδήποτε ζημιές που έχουν προκληθεί, εμείς είμαστε καλυμμένοι σαν Κυπριακή Δημοκρατία βάσει της σύμβασης και βάσει των ασφαλιστικών καλύψεων των ιδιωτών για οτιδήποτε προκύπτει ή την ελλιπή λειτουργία στο Λιμάνι», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση της Eurogate, σύμφωνα με την οποία φαίνεται να εξομαλύνεται η κατάσταση στο Λιμάνι Λεμεσού, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι είναι γεγονός, τουλάχιστον όσον αφορά τα φορτηγά, ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος και θα έλεγα ότι σχεδόν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση ή τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες από την Κυριακή εξυπηρετείται διπλάσιος αριθμός φορτηγών από ό,τι εξυπηρετείτο με το προηγούμενο καθεστώς.

«Όσον αφορά τις υπόλοιπες εργασίες, υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης. Και εκεί φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση. Όμως, πρέπει να πετύχουμε τα επιθυμητά επίπεδα. Είχε τεθεί και ένα διάστημα 30 ημερών για να ομαλοποιηθεί εντελώς η κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όμως πρέπει να αναμένουμε να έχουμε μια πιο σταθερή κατάσταση. Η εταιρεία μάς ενημερώνει για κάποια μέτρα που παίρνει. Παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά. Είχα κάνει μια συνάντηση προχθές, θα γίνει και μια άλλη σύσκεψη σήμερα”, ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι υπήρξε κάποια ολιγωρία στην αντίδραση της ιδιωτικής εταιρείας να επιλύσει τα προβλήματα.

«Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανένα. Εκτός από τα προβλήματα της πρώτης εβδομάδας, τα οποία ήταν απόλυτα δικαιολογημένα. Ήταν δικαιολογημένα βάσει μιας αλλαγής, να έχεις προβλήματα την πρώτη εβδομάδα που αναλαμβάνεις, θεωρώ ότι θα μπορούσαν να παρθούν πιο γρήγορα μέτρα, τουλάχιστον κατά τη δεύτερη εβδομάδα. Τώρα εγώ κάνω μία διάγνωση. Και εκεί θα έπρεπε να αντιδράσει πιο γρήγορα η εταιρεία, δεν υπάρχει αμφιβολία και βεβαίως κάποιος που ταλαιπωρείται, δικαίως παραπονιέται. Δεν μπορώ δηλαδή να έρθω να αδικήσω οποιονδήποτε παραπονιέται», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα από τις πρώτες μέρες.

«Αν σε τρεις μήνες συνεχίζει μια κατάσταση μη ομαλότητας, σίγουρα υπάρχει θέμα. Δεν θα μπορέσει να το αμφισβητήσει κάποιος. Είναι γι’ αυτό το λόγο που είχε πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δώσουμε χρόνο. Καμιά φορά μπορεί να είμαστε και λίγο ανυπόμονοι σε κάποια πράγματα ή τουλάχιστον λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας να αντιδρούμε περισσότερο για κάποια θέματα», κατέληξε ο Υπουργός Μεταφορών.

(ΚΥΠΕ)

Read 398 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Στα 3,6 εκατομμύρια ανήλθαν οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο το 2017 καταγράφοντας νέο ρεκόρ

Στα 3,6 εκατομμύρια ανήλθαν οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο το 2017 καταγράφοντας νέο ρεκόρ

Οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το 2017 ανήλθαν σε 3.652.073 σε σύγκριση με 3.186.531 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σημειώνοντας...

Έχουν διατεθεί ήδη 278 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης

Έχουν διατεθεί ήδη 278 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης

Τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία έχουν διαθέσει ήδη 278 δισεκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης. Μια νέα έκθεση...

Ιστορικό ρεκόρ 10 εκατομμυρίων επιβατών φέτος στα κυπριακά αεροδρόμια

Ιστορικό ρεκόρ 10 εκατομμυρίων επιβατών φέτος στα κυπριακά αεροδρόμια

Για να γιορτάσει το ξεχωριστό συνάμα ιστορικό γεγονός, η Hermes Airports θα διοργανώσει την ερχόμενη Δευτέρα 11/12 εκδήλωση...