A+ R A-
19 April 2018

Wednesday, 11 January 2017 08:30

Πόλος έλξης για 20.000 τραπεζίτες της Βρετανίας θα καταστεί το Παρίσι

Πόλος έλξης για 20.000 τραπεζίτες της Βρετανίας θα καταστεί το Παρίσι, καθώς το Brexit φαντάζει πιο κοντά, με την έλευση του νέου έτους.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Europlace και όπως μεταδίδει το Bloomberg, η έξοδος θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Το Παρίσι που ανταγωνίζεται άλλες πόλεις, όπως είναι η Φρανκφούρτη, θα προβάλλει τα "προσόντα" του ως αγορά ικανότερη να προσελκύσει ταλέντα, σε μια σειρά από επαφές τον Φεβρουάριο. Εισέρχεται, λοιπόν, με υψηλούς στόχους στο "παιχνίδι" διεκδίκησης των "διαρροών" λόγω Brexit.

 

Το "χαρτί" που θα παίξει η γαλλική πρωτεύουσα θα είναι οι ήδη 180.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα, την ώρα που στην Φρανκφούρτη ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 100.000 και στο Δουβλίνο σε 30.000.

 

Πάντως, αν και "φιλοξενεί" κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης - συμπεριλαμβανομένων της Societe Generale και της BNP Paribas - η Γαλλία έχει μείνει πίσω, σε σχέση με τη Βρετανία και τη Γερμανία που αποτελούν κορυφαία οικονομικά κέντρα παγκοσμίως.

 

Η χώρα εκλαμβάνεται ως "εχθρικός" προορισμός για τις επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου και τοποθετείται στην 29η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τα οικονομικά κέντρα, μόλις μια θέση πάνω από την Καζαμπλάνκα.

 

Το αυστηρό εργασιακό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία (και που μεταξύ άλλων επιτρέπει ευκολότερες διαδικασίες για προσλήψεις και απολύσεις) απωθεί τους τραπεζίτες, με τη Europlace να πιέζει για αλλαγές.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europlace, Arnaud de Bresson, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. "Βλέπουμε πως οι θεσμοί επιταχύνουν τα διαδικαστικά", παρατηρεί.

 

Πράγματι, οι τραπεζίτες δηλώνουν πως θέλουν να εγκαθιδρύσουν ή να επεκτείνουν τα γραφεία τους στην Ε.Ε., προτού η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση, η οποία χρονολογείται για κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Η May, από την πλευρά της, διαβεβαιώνει πως θέλει να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τα τραπεζικά ιδρύματα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινίσει λεπτομερώς το τι επιδιώκει.
Όσον αφορά στα σχέδια των τραπεζών, η HSBC είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να μετακινήσει 1.000 εργαζομένους από το Λονδίνο στο Παρίσι, ενώ η Citigroup εξετάζει το ενδεχόμενο μετακίνησης προσωπικού στην Φρανκφούρτη.

 

Σημειωτέον πως οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες, το TheCityUK να προειδοποιεί πως απομένουν μόλις 70.000 θέσεις.

 

πηγή: capital.sigmalive.com

 

Read 492 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Κομισιόν: Σε επαφή με τις κυπριακές αρχές για τα κυβερνητικά ομόλογα στον Συνεργατισμό

Κομισιόν: Σε επαφή με τις κυπριακές αρχές για τα κυβερνητικά ομόλογα στον Συνεργατισμό

Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία είναι σε επαφή με τις κυπριακές αρχές, βρίσκεται...

Ετήσια αύξηση 36,4% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Μάρτιο

Ετήσια αύξηση 36,4% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Μάρτιο

Οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2018 ανήλθαν σε 192.090 σε σύγκριση με 140.873 τον Μάρτιο 2017, σημειώνοντας αύξηση 36,4%, σύμφωνα...

Λεμεσός: Κατά 56% εκτινάχτηκαν τα πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους δυο μήνες του 2018

Λεμεσός: Κατά 56% εκτινάχτηκαν τα πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους δυο μήνες του 2018

Αύξηση και 55% παγκύπρια Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το πρώτο δίμηνο του 2018 ο...