A+ R A-
18 October 2018

Wednesday, 23 May 2018 10:42

Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο «Όλα σε θυμίζουν» (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου, 2017 συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από τη Χορωδία και Ορχήστρα του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η μαέστρος κ. Αντιγόνη Κυριακίδου, ενώ την επιμέλεια των κειμένων και αφήγηση ανέλαβε η κα Άντρη Ζάκου, δημοτική σύμβουλος και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του δήμου.

 


 

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Μαρίνος Κυριάκου, αναφέρθηκε στον Μάνο Λοΐζο που είναι ένας ζωντανός μύθος και αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων του ελληνικού λαού, αφού κατάφερε με τα τραγούδια του να ταυτιστεί με τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις προσδοκίες ενός λαού που έψαχνε να βρει καταφύγιο και παρηγοριά σε πολύ δύσκολες εποχές.

 

«Η αναλλοίωτη φλόγα του, το ανήσυχο πνεύμα, η επαναστατικότητα του χαρακτήρα του, η τολμηρή και πιστή του αφοσίωση στους κοινωνικούς αγώνες και τα όνειρα του για ένα καλύτερο κόσμο ξεχώρισαν και για όλα αυτά θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριάκου.

 

Σ’ ότι αφορά το έργο του τόνισε το γεγονός ότι ο Μάνος κατάφερε όσο ελάχιστοι στην παγκόσμια ιστορία να εκφράσει με το έργο του τους πόθους, τα όνειρα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, ενός λαού που αγάπησε το έργο του, ταυτίστηκε με τα τραγούδια του και έγραψε μερικές από τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας του.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Είναι ίσως από τους λίγους δημιουργούς κατέληξε, που τα τραγούδια του συνεχίζουν να εμπνέουν τον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο, αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας μας και μπορεί να πέρασαν σχεδόν 36 χρόνια από τον θάνατο του, αλλά το πλούσιο έργο του και η χαρισματική του προσωπικότητα, παραμένουν ζωντανές, αποτελώντας φωτεινό φάρο για όλους.

 

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική χορωδία και ορχήστρα του δήμου υπό τη διεύθυνση της Αντιγόνης Κυριακίδου, υπογράμμισε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορωδούς για την προσφορά τους στις εκδηλώσεις του δήμου, αφού αφιλκερδώς και με πολλή αγάπη, συμβάλλουν στην προώθηση και αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων του δήμου. Ευχαρίστησε επίσης την Άντρη Ζάκου για την επιμέλεια των συνδετικών κειμένων και τους σολίστες Χριστίνα Παπατζιάκου και Κάρλο Φούττη.

 

Η εκδήλωση στηριζόταν από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και στην είσοδο δίνονταν εθελοντικές εισφορές για την στήριξη του μεγάλου και δύσκολου έργου που επιτελεί ο Σύνδεσμος.

 

Read 147 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Παρουσίαση βιβλίου «H Aρχιτεκτονική των Kυπρίων επί Aγγλοκρατίας» στη Λεμεσό

Παρουσίαση βιβλίου «H Aρχιτεκτονική των Kυπρίων επί Aγγλοκρατίας» στη Λεμεσό

Oι εκδόσεις Εν Τύποις και το Tμήμα Kαλών Tεχνών του Tεχνολογικού Πανεπιστημίου Kύπρου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: H...

Έχεις παλιές φωτογραφίες της Λεμεσού; Μάθε πως να τις ψηφιοποιήσεις!

Έχεις παλιές φωτογραφίες της Λεμεσού; Μάθε πως να τις ψηφιοποιήσεις!

Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2018 «Δωρεάν Σεμινάρια με θέμα την απόκτηση γνώσεων για τους τρόπους αξιοποίησης παλιών φωτογραφιών» Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού...

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στη...Λευκωσία!

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στη...Λευκωσία!

Θα παρουσιάσουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...