A+ R A-
21 May 2018

Thursday, 03 May 2018 09:10

Μάγεψε το κοινό, το μιούζικαλ «Annie» (Φωτογραφίες)

Από το θεατρικό εργαστήρι «Μοτίβο»

 


 

Ένα μοναδικό θεατρικό μιούζικαλ απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στην Λεμεσό, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου. Μια παραγωγή του θεατρικού εργαστηρίου «Μοτίβο» που πλαισιώνονταν από παιδία και ενήλικες όλων των τμημάτων του.

 

Το διαχρονικό μιούζικαλ «Annie» πήρε σάρκα και οστά και μάγεψε το κοινό που βρέθηκε στις δύο sold out παραστάσεις. Το έργο, μας μετέφερε στην Νέα Υόρκη του ΄30, όπου η γραμματέας ενός δισεκατομμυριούχου επιλέγει την ορφανή Annie για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του εργοδότη της. Μπορεί η νέα ζωή της μικρής να είναι παραμυθένια, όμως η ευτυχία της θα κινδυνεύσει. Η παράσταση απευθυνόταν σε αθεράπευτα ρομαντικούς, ανοιχτούς στο μιούζικαλ και σε παιδιά όλων των ηλικιών.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Όλοι ανεξαιρέτως απόλαυσαν την παράσταση, που κράτησε τους θεατές μαγεμένους μέχρι το τέλος, με τα τραγούδια και τις ερμηνείες των ηθοποιών. Ειδικά, τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου «Μοτίβο» ήταν αυτά που έκλεψαν τα βλέμματα με το πηγαίο τους ταλέντο.

 

Το Θέατρο «Μοτίβο» ήταν μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2015 από την θεατρολόγο Σοφία Καραμπατάκη και την ηθοποιό Νούλα Θεοφυλάκτου με πρωταρχικό τους στόχο την δημιουργία θεατρικού εργαστήριου ερασιτεχνών. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο εργαστήρι ξεχωριστό, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ηλικία. Το μότο των δυο ιδρυτριών του είναι πως "Το θέατρο είναι για όλους". Άλλωστε αυτή την στιγμή στα τμήματά του εργαστηρίου υπάρχουν 24 άτομα ηλικίας από 5 μέχρι 40 περίπου ετών.

 

Σκοπός της κάθε ομάδας που έχουν δημιουργήσει η Νούλα και η Σοφία είναι πως όποιος θέλει να ενταθεί στην ομάδα τους, θα περάσει καλά και θα εκπαιδευτεί στο χώρο του θεάτρου, μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, της αυτογνωσίας και της εξέλιξης του εαυτού τους.

 

Η Σοφία Καραμπατάκη μιλώντας για το μιούζικαλ «Annie» στην Εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ», εξομολογήθηκε πως «έχουμε σαν στόχο μας να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα θέλω των παιδιών μας. Έτσι, έναν χρόνο ακριβώς πριν, ήρθαν τα παιδιά της εφηβικής ομάδας και μας ζήτησαν να μυηθούν στον κόσμο του μιούζικαλ. Από εμάς υπήρξε αρχικά σιωπή και στη συνέχεα διάφορες σκέψεις γυρνούσαν στο μυαλό μας, μετά κοιταχτήκαμε και η Νούλα απάντησε το πολυπόθητο ΝΑΙ!».

 

Επίσης, η κακιά ιδιοκτήτρια του ορφανοτροφείου της «Annie» και μια εκ των πρωταγωνιστριών, Χρυστάλλα Βάσου, μιλώντας για το έργο μας είπε: «εγώ υποδύθηκα την δεσποινίς Χάνικαν, την δεσποτική και αδίστακτη διευθύντρια του ορφανοτροφείου, εξαιτίας της οποίας η Annie και τα άλλα ορφανά περνούν δύσκολα. Είναι ένας κόντρα ρόλος ως προς τον χαρακτήρα μου, άρα μου ήταν αρκετά δύσκολο να τον εκφράσω με φυσικότητα. Βέβαια αυτό αποτέλεσε μεγαλύτερη πρόκληση, άρα και μεγαλύτερη εξέλιξη μέσα από την προσπάθεια μου να αποδώσω τον ρόλο πάντα με τη βοήθεια της ομάδας των καθοδηγητών μας, της Σοφίας και της Νούλας».

 

Read 196 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Λεμεσός: Εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον Μάριο Τόκα για 10 χρονια απο τον θανατο του

Λεμεσός: Εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τον Μάριο Τόκα για 10 χρονια απο τον θανατο του

Φιλολογικο και καλλιτεχνικό μνημόσυνο για τον Μαριο Τοκα 10 χρονια απο τον θανατο του. Τριτη 12 Ιουνιου στο Δημοτικο...

Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του εργαστηρίου Konstantina's Art Studio

Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του εργαστηρίου Konstantina's Art Studio

Το εργαστήρι τέχνης Konstantina's ART STUDIO σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της σχολής που θα γίνει στο Δημαρχείο...

Διάλεξη με θέμα «Δυναμική του Μυαλού & της μεθόδου Υπνοθεραπείας»

Διάλεξη με θέμα «Δυναμική του Μυαλού & της μεθόδου Υπνοθεραπείας»

Το «Ανοικτό Σχολείο» του Δήμου Λεμεσού διοργανώνει διάλεξη με θέμα « Η δυναμική του μυαλού μας και πως η μέθοδος...