A+ R A-
18 October 2018

Thursday, 03 May 2018 11:01

«Η ζωή έχει χρώμα», από την Ηρώ Αρμεύτη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παρέθεσε στην Χριστίνα Ρήγα εκ μέρους της εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, η γνωστή καλλιτέχνιδα Ηρώ Αρμεύτη, επί τη ευκαιρία και της 6ης ατομικής της έκθεσης που πραγματοποιείται αύριο στο Thiseas Art Gallery, στη Λεμεσό, με τίτλο «Η ζωή έχει χρώμα».

 


 

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, γίνεται σε συνεργασία με τον Σταύρο Λοΐζου με τη δικιά του συλλογή “Χρώμα και Μέταλλο”.

 

Όπως δήλωσε η ίδια ζωγράφιζε από πάντα. «Όταν είχα μολύβι και χαρτί, ασυνείδητα, το χαρτί το γέμιζα με γραμμές και σχήματα. Συνειδητά, είχα αρχίσει το 1998 κι από τότε ζωγραφίζω σχεδόν καθημερινά. Κάθε φορά είναι κάτι πολύ όμορφο λόγω προσμονής... έχεις τον άσπρο καμβά, βάζεις τα χρώματα και μέσα από το δικό σου έργο, επιδιώκεις να δείξεις στον κόσμο, αυτό που εσύ βλέπεις όμορφο, ωραίο, τέχνη. Εμένα αυτό με ενθουσιάζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Κάποιους καλλιτέχνες αυτό τους τρομάζει, η προβολή και η έκθεση της δουλειάς τους είναι κάτι που τους αγχώνει.

 

Εμένα μ’ αρέσει να δείχνω τη δουλειά μου, θέλω να βλέπουν και να ζητάνε τους πίνακές μου. Η αναγνώριση με ωθεί στο να δημιουργώ περισσότερο.

 

20180419_194228.jpg

 

Αύριο, περιμένουμε την καινούρια σας έκθεση η οποία είναι υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, με τίτλο «Η ζωή έχει χρώμα»

 

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα αυτό. Η κα Άντρη Αναστασιάδη στηρίζει την τέχνη και την καταλαβαίνει κιόλας. Θα εκθέσουμε έργα μας και εγώ και ο αγαπημένος συνάδελφος Σταύρος Λοΐζου με τη δικιά του συλλογή “Χρώμα και Μέταλλο”

 

 

Μπορούν όλοι να καταλάβουν τη ζωγραφική;

 

Όχι, μόνο όσοι αγαπάνε την τέχνη. Χρειάζεται εκπαίδευση.

 

 

Το χρώμα είναι κάτι που διακρίνει κανείς έντονα στα έργα σας. Είναι ένα από τα στοιχεία που τα κάνει αναγνωρίσιμα. Πώς έχετε βρει το συγκεκριμένο πετυχημένο προσωπικό σας στυλ;

 

Όταν πρωτοξεκίνησα, είχα αρχίσει με τον ρεαλισμό, να κάνω ακριβώς ίδια πράγματα με αυτά που έβλεπα. Στην πορεία, επηρεαζόμενη από κάποια μαθήματα με τον ζωγράφο Ανδρέα Μακαρίου κι από διάφορες εκθέσεις και μουσεία που είχα επισκεφτεί εδώ, αλλά και στο εξωτερικό, είχα αρχίσει να αισθάνομαι πιο άνετα ν’ αφήσω την ψυχή μου να ταξιδέψει μέσα από τους πίνακές μου κι έτσι σήμερα, συγκριτικά με τότε, έχω προσθέσει πολύ χρώμα.

 

 

Κάποιος είχε πει ότι σκοπός της τέχνης δεν είναι να βγάζεις πολλά λεφτά αλλά να σώσεις την ψυχή σου. Συμφωνείτε;

 

Απόλυτα, γι’ αυτό και θέλω ο κάθε πίνακάς μου να βρίσκει το σπίτι του, γιατί είμαι σίγουρη ότι εκεί που θα πάει θα αγαπηθεί.

 

Η Ηρώ Αρμεύτη λοιπόν, βάζοντας μπόλικο χρώμα στη ζωή μας, μας καλεί όλους στην 6η ατομική της έκθεση.

 

Read 908 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Παρουσίαση βιβλίου «H Aρχιτεκτονική των Kυπρίων επί Aγγλοκρατίας» στη Λεμεσό

Παρουσίαση βιβλίου «H Aρχιτεκτονική των Kυπρίων επί Aγγλοκρατίας» στη Λεμεσό

Oι εκδόσεις Εν Τύποις και το Tμήμα Kαλών Tεχνών του Tεχνολογικού Πανεπιστημίου Kύπρου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: H...

Έχεις παλιές φωτογραφίες της Λεμεσού; Μάθε πως να τις ψηφιοποιήσεις!

Έχεις παλιές φωτογραφίες της Λεμεσού; Μάθε πως να τις ψηφιοποιήσεις!

Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2018 «Δωρεάν Σεμινάρια με θέμα την απόκτηση γνώσεων για τους τρόπους αξιοποίησης παλιών φωτογραφιών» Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού...

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στη...Λευκωσία!

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στη...Λευκωσία!

Θα παρουσιάσουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...